Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μουζάλας: Στη Λέσβο πλέον φτάνουν Αφρικανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί

Μουζάλας: Στη Λέσβο πλέον φτάνουν Αφρικανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί
«Από την ημέρα υπογραφής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στις 20 Μαρτίου του 2016 η Μόρια έγινε ένα αποκαλούμενο Hotspot. Ένα πεδίο δοκιμής, στο οποίο η ΕΕ θέλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να τιθασεύσει, σε κάποιο βαθμό, την προσφυγική κρίση με την συμβολή των γειτόνων, νέους νόμους, πολλά χρήματα και πολύ προσωπικό», γράφει σε ρεπορτάζ της από τη Λέσβο με τίτλο «Ντροπή ή ευκαιρία η Μόρια;» η εφημερίδα Die Zeit....
Και η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Αρχικά σχεδιασμένη ως κέντρο διέλευσης, η Μόρια είναι σήμερα κέντρο καταγραφής, πρώτη βαθμίδα για το αίτημα ασύλου και κρατητήριο όσων προορίζονται για απέλαση.
»Για κάποιους είναι σύμβολο απανθρωπιάς. Για την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση η Μόρια είναι πρότυπο. (…) Μισή ώρα με το αεροπλάνο από τη Λέσβο, ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, διερωτάται σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα: «Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση; Η Ελλάδα θα βυθίζονταν, η ΕΕ θα διαλύονταν και η διεθνής προστασία προσφύγων δεν θα ήταν παρά μια ανάμνηση».
»Όπως λέει ο Έλληνας υπουργός στη Λέσβο έρχονται πλέον κυρίως Αφρικανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί και σχεδόν κανένας Ιρακινός ή Σύριος.
»Ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τον Γ. Μουζάλα θα ήταν η ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας και η κατάρρευση των hotspot υπό το βάρος των προσφυγικών ροών: «Tα νησιά μας δεν πρέπει να ξαναγίνουν τεράστια κέντρα υποδοχής. Δεν θα το αντέχαμε. Δεν θα το άντεχε η Ευρώπη. Τα βάρη πρέπει να επωμιστούν όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ».
»Και ασκώντας κριτική κυρίως σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες τονίζει ότι δεν νοιάζονται αν λειτουργούν ή όχι τα ελληνικά κέντρα υποδοχής».

Die Welt: «Η Αθήνα μπλοκάρει την επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία»

Σε άρθρο της με τίτλο «Η Αθήνα μπλοκάρει την επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία», η διαδικτυακή έκδοση της Die Welt σημειώνει:
«Παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου ισχύει και πάλι για την Ελλάδα, η Αθήνα δεν απαντά στα αιτήματα της γερμανικής υπηρεσίας Μετανάστευσης (BAMF).
»Κατά συνέπεια δεν πραγματοποιούνται επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. (…) «Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 50 αιτήσεις στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες. Όμως η Αθήνα δεν στέλνει, όπως προβλέπει η Κομισιόν, τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι πληρούνται τα στάνταρτ της ευρωπαϊκής οδηγίας για την υποδοχή προσφύγων και της διάταξης για τη διαδικασία ασύλου», δηλώνει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα».

2 σχόλια:

  1. υπαρχουν ειδικοι σε θεματα ασφαλειας για το πως κλεινουν και σφραγιζονται τα συνορα μιας χωρας(χερσαια και θαλασσια), κανεις δεν προστατεψε ποτε σοβαρα τα συνορα μας(ουτε φυσικα το επεδιωξε ποτε),οι κυβερνησεις πριν το 2012 ειχαν τα συνορα σχεδον ανοιχτα,η κυβερνηση σαμαροβενιζελου μισοανοιχτα και η σημερινη εφαρμοζει το ανοιξαμε και σας περιμενουμε,η χωρα δυστυχως στην ουσια εχει προδοθει απο ολες τις πλευρες,μια χωρα που δεν θελει να προστατευσει τα συνορα της απλα θα αυτοκτονησει

    δυστυχως επιβεβαιωνομαστε καθημερινα,τα γραφαμε προσφατα οτι οι αφιξεις δεν σταματησαν ποτε και ειναι καθημερινες,καθημερινα μπουκαρουν παρανομα στην πατριδα μας 200-300 λαθρομεταναστες απο τα χερσαια και θαλασσια συνορα μας

    αν δεν λαβουμε ολα εκεινα τα μετρα προκειμενου να σφραγιστουν τα χερσαια και θαλασσια συνορα μας Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ(αν δεν το εχει κανει ηδη)
    αν δεν θελουμε να αυτοκτονησουμε θα πρεπει αμεσα να δημιουργησουμε εναν τεχνητο φραχτη μπροστα απο τα νησια μας με την τοποθετηση πλωτων χοτ σποτ,για την αρχη φτανει ενα καθως το καθενα εχει χωρητικοτητα αρκετων χιλιαδων ατομων,ειναι η μονη λυση που θα λειτουργησει και αποτρεπτικα καθως οποιος μαζευεται απο την θαλασσα θα γνωριζει οτι δεν θα πατησει ποτε ελληνικο-ευρωπαικο εδαφος αλλα θα στελνεται κατευθειαν σε ενα πλοιο-φυλακη

    σε διαφορετικη περιπτωση αναλογα με τις ορεξεις των τουρκων θα μας στελνουν οποτε θελουν και οσους θελουν ωστε να μας βουλιαξουν και να μας σβησουν οριστικα απο τον χαρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταργούμε τα χότ σπότ,και σταματάμε την βοηθεια σε λάθρο,παλιούς και νέους,ξενοικιάζουμε αυτούς που βολεύτηκαν σε διαμερίσματα και σταματάμε τα 500 ευρώ κάθε μήνα βοήθεια της ευρωπαικής ένωσης...ειδικές πτήσεις για ρωσία,ΗΠΑ,και άλλες ευρωπαικές χώρες που κάνουν πολέμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive