Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ. Μετά τη θεατρική παράσταση στον ΟΗΕ των Αναν- στασιάδη και Ακκιντζή. Γράφει ο Ευρής Μπίλλης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΗΕ των Αναστασιάδη και Ακιντζί
Μακαριώτατε και Σεπτοί Ιεράρχες της Ελληνικής Κύπρου, Μετά τη θεατρική παράσταση στον ΟΗΕ των  Αναν- στασιάδη και Ακκιντζή με σκηνοθέτη τον «γλυκό» την όψη Γκουτιέρες,  το έργο προχωρεί στις γραμμές που όλα δείχνουν ότι συμφώνησαν στην Κίνα ο κ. Τσίπρας  και ο χαλίφης Ερτογάν....

Ήτοι για να μπορέσει,  μαζί με όλους τους κατοχικούς ως Πόντιος Πιλάτος  ο κ. Τσίπρας να πει (είναι «πολιτικός είχε περίπου πει κάποτε,  ενώ ο Βαρουφάκης είχε περίπου πει δεν είναι πολιτικός και γι αυτό δεν μπορεί να πει ψέματα),  «τι να κάνουμε με τις εγγυήσεις αφού συμφωνούν οι Έλληνες της Κύπρου» και για να  εξαπατηθεί ο Ελληνισμός της Κύπρου,
να εφαρμοστούν (πλην των άλλων απαράδεκτων ίδρυσης μη κράτους) για το καυτό θέμα της ασφάλειας τα σύμφωνα με τα αποκαλυφθέντα από τα wikileaks (Σίμος Αγγελίδης) από μακρού σχέδια του εφιάλτη Αναν-στασιάδη.

Ήτοι να ισχύσουν οι εγγυήσεις (με ψευδείς υποσχέσεις των τούρκων που ποτέ δεν θα τηρηθούν, περί μελλοντικής αποχώρησης των στρατευμάτων) με καμουφλαρισμένα τα επεμβατικά δικαιώματα της τουρκίας. Με αποτέλεσμα, τη μετατροπή σε πρώτη φάση της Κύπρου σε ένα  μη κράτος, κράτος  της νέας τάξης και στο σύντομο μέλλον σε πλήρως τουρκική Κύπρο

Θυμηθείτε τα σχέδια του εφιάλτη (Wikileaks, Παράγραφος 11)
«Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευελιξία «flexibility» στο ζήτημα των εγγυήσεων και ασφάλειας και ανέφερε εμπιστευτικά την άποψη του ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μελλοντικός συμβιβασμός «future compromise» σε αυτά τα ζητήματα.

Επίσης ανέφερε ότι ρυθμιστικά δικαιώματα επέμβασης θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας, όμως στο τέλος ο Χριστόφιας θα είναι διαλλακτικός στο θέμα ασφάλειας»

Έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA193 ημερ 19.3.2009, Παράγραφος 7.
«Για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, το Σχέδιο Ανάν του 2004 πρέπει να αποτελεί τη βάση για διαπραγμάτευση.»

09NICOSIA193 ημερ 19.3.2009, παράγραφος 2.
Ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Χριστόφια ότι απορρίπτει τις εγγυήσεις έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατον να μπορούμε να πουλήσουμε (to sell) μια συμβιβαστική λύση στο λαό»

Θυμίζω τα προβλεπόμενα για τις τουρκικές εγγυήσεις στο σχέδιο Ανάν, από την συνημμένη ανάλυση του εξαίρετου Έλληνα της Κύπρου Πάνου Ιωαννίδη. στο σχέδιο

Η Ασφάλεια

16.1.     Επαναβεβαιώνονται οι Συνθήκες Εγγυήσεως και Συμμαχίας του 1960, οι οποίες τροποποιούνται με τρόπο που: 

·       Η μεν Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960, πέραν από την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη της Κύπρου- να καλύπτει και την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη των «Συστατικών Κρατών»,

·       η δε Συνθήκη Συμμαχίας του 1960 να λειτουργήσει βάσει της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».  Δεν θα υπάρχει τριμερές στρατηγείο, το Ελληνικό και Τουρκικό απόσπασμα θα είναι της ίδιας αριθμητικής δυνάμεως (που δεν θα είναι πενταψήφιος*) και προβλέπονται λεπτομέρειες σε σχέση με τον οπλισμό και τα εφόδια που θα χρησιμοποιούν τα αποσπάσματα.

* Στη Πρώτη Αναθεώρηση το θέμα του  αριθμού των ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων παραμένει ανοικτό, προβλέποντας αριθμό από 2,500 μέχρι 7,500.

16.2.    Προβλέπεται η διάλυση των Ε/Κ και Τ/Κ στρατιωτικών δυνάμεων.

16.3.    Προβλέπεται η διατήρηση  Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο, η οποία θα παραμείνει νοουμένου ότι «η Κυβέρνηση του Κοινού Κράτους, με την συγκατάθεση και των δύο Συστατικών Κρατών δεν θα αποφασίσει διαφορετικά».

16.3.1.                   Η Ειρηνευτική Δύναμη θα μπορεί να ενεργεί ελεύθερα σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου με την εντολή «to monitor the implementation of the Foundation Agreement and use its best efforts to promote compliance with it and contribute to the maintenance of the secure environment.....»

16.3.2.                  Τα έξοδα λειτουργίας της Ειρηνευτικής Δυνάμεως θα επιβαρύνουν την Κύπρο.

Το αυθεντικό (αγγλικό) κείμενο είναι σαφές ως προς «τον ανήμπορο ρόλο» που προβλέπεται να διαδραματίζει η Ειρηνευτική Δύναμη.

Είναι προφανές ότι:

i.          Η δυνατότητα για Μονομερή Επέμβαση της Τουρκίας σε οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου,

ii.          η παραμονή «ίσου αριθμού ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων και μέσων», με δεδομένη την υπεροχή της Τουρκίας αναφορικά με την δυνατότητα ανεφοδιασμού,

iii.          η ταυτόχρονη διάλυση της Εθνικής Φρουράς, με πλήρη απώλεια της αποτρεπτικά αμυντικής δυνατότητας της Κύπρου,  και

iv.          η σαφής αδυναμία της Ειρηνευτικής Δύναμης για ουσιαστική επέμβαση σε περίπτωση στρατιωτικής απειλής,

καθιστούν τον παράγοντα «Ασφάλεια» ανύπαρκτο για το «Ε/Κ Συστατικό Κράτος», ακυρώνοντας έτσι και τον κύριο λόγο Ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρής Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive