Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Γέμισαν με .. τσουτσούνια την Αθήνα: Το κάνουμε γιατί η πόλη είναι για την π...α. Δήμαρχος σ`αυτήν την έρμη πόλη ΥΠΑΡΧΕΙ;

Με γουρλωμένα μάτια και ανοιχτό στόμα έμειναν οι Αθηναίοι όταν αντίκρισαν τους τοίχους της πρωτεύουσας γεμάτους... πέη! Οι δεκάδες γονείς έστρεφαν αλλού τα παιδιά τους, οι ηλικιωμένοι κουνούσαν με απογοήτευση τα κεφάλια τους και οι τουρίστες κοιτούσαν αποσβολωμένοι τα κάθε μεγέθους και σχήματος ανδρικά γεννητικά όργανα που «στόλιζαν» τους δρόμους της πόλης, αλλά και τους τοίχους πολυκατοικιών, ακόμη και τις δεξαμενές....

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ
Η «έμπνευση» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ανήκει στην ομάδα των δημιουργών γκράφιτι Dickasso, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν ατελείωτο καμβά με σεξουαλικό περιεχόμενο, χωρίς να το πάρει είδηση κανείς. Η «Espresso» επικοινώνησε με την ομάδα των street artists, οι οποίοι απάντησαν με τον δικό τους τρόπο στις επικρίσεις και στα αρνητικά σχόλια που έχουν δεχθεί για την πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει στους τοίχους: «Οσοι δεν μας γουστάρουν ας πιουν ξιδάκι! Η κατάσταση στην Αθήνα είναι για την π@@@α!» δηλώνουν οι γκραφιτάδες.
Η ομάδα νεαρών, που συμφώνησε να μας μιλήσει με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους, ξεκαθάρισε ότι το πρότζεκτ τους ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες και δεν πρόκειται να σταματήσει! Οι «καλλιτέχνες» που ζωγραφίζουν πέη γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος όμως να ζωγραφίζουν γεννητικά όργανα σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας με την «καλλιτεχνική» επιλογή τους; Οπως λένε στην «Espresso», το κάνουν για... πλάκα!
«Γιατί όχι; Κυρίως για πλάκα και γιατί θέλουμε να συμβολίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Οσο μπορούμε βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην οικονομία, δίνοντας ένα μεροκάματο στον... μπογιατζή που θα καλέσουν για να σβήσει κάποιο έργο μας, έτσι ώστε να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του!» ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Οι στόχοι μας είναι πολλοί. Καταρχάς θα συνεχίσουμε με πολύ μεράκι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, γεμίζοντας την Αθήνα με περισσότερα πέη! Σύντομα θα αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε σε καμβάδες και κάποια στιγμή θα εκθέσουμε τα έργα μας σε κάποια γκαλερί»!
«Χαλάμε την αισθητική»
Οπως λένε οι ίδιοι, ο κόσμος τούς δείχνει ότι δεν αντιδράει αρνητικά, αλλά αντιλαμβάνεται την πρόθεσή τους! Αρκετοί, όμως, ήταν εκείνοι που τους αντιμετώπισαν με βαρείς χαρακτηρισμούς.
«Ο κόσμος μάς αντιμετωπίζει κυρίως με χιούμορ, κάτι που δεν συναντάμε καθόλου συχνά τελευταία, δίχως κόμπλεξ και χωρίς υπερβολικές αντιδράσεις. Αρκετοί, ωστόσο, έβγαλαν σκέτη κακία και μίσος με τα σχόλιά τους, επειδή παρεξηγήθηκαν που τους χαλάσαμε την αισθητική και μας αποκάλεσαν σεξιστές και ανώμαλους. Και αυτό ενώ ζωγραφίζουμε κάτι απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό...» λένε οι ίδιοι και συνεχίζουν με προκλητικό χιούμορ:
«Σε αυτό το σημείο ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για όλα τα... πέη που έφυγαν νωρίς από κοντά μας! Μερικά από αυτά πρόλαβαν να δουν το φως του ήλιου για μία μόνο ημέρα. Είναι πραγματικά λυπηρό, θα πρέπει να σταματήσει αυτό το μίσος και η... πεοφοβία που επικρατεί! Εδώ βλέπετε τη φάτσα του Τσίπρα όλη μέρα στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Τα πέη σάς πείραξαν;»
Ο κόσμος θέλει να μας δείρει
Η ομάδα Dickasso φαίνεται ότι δεν... μασάει, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να «στολίζει» με πέη την Αθήνα, αλλά και όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής!
«Μας αρέσει να κάνουμε καινούργια, διαφορετικά πράγματα και να μη ζούμε μια μίζερη και βαρετή καθημερινότητα. Μας αρέσει η αδρεναλίνη που υπάρχει σε αυτό που κάνουμε. Το να περνάμε με το αυτοκίνητο και να βλέπουμε ένα μεγάλο πέος είναι και θα είναι πάντα αστείο! Ισως να φαίνεται τελείως ανώριμο και κακόγουστο σε μερικούς, αλλά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Γελάμε πολύ με τα σχόλιά τους και συνεχίζουμε ακάθεκτοι...» προειδοποιούν. Τονίζουν ακόμη ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ποιο ακριβώς είναι το νόημα των «έργων» τους και γι' αυτό θέλει να τους... δείρει!
«Κατανοούμε απόλυτα ότι σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου αυτό που κάνουμε, ότι εύχονται να μας συλλάβουν, να μας δείρουν κ.λπ. Ξιδάκι, φίλοι μας! Ο κόσμος δεν είναι τέλειος, δεν γίνεται να παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε σ' αυτήν τη ζωή. Οπότε, μη βγάζετε τόση κακία και μην κάνετε έτσι για μερικές... π@@@ες! Πρέπει να μάθετε να ζείτε με την ύπαρξή μας!» καταλήγουν.

1 σχόλιο:

  1. Εγω θα παρω την ομαδα μου και θα ζωγραφισουμε παντου το μ...ι της μανας τους.Ελπιζω να το παρουν οπως παιρνουν και τα πεη,ελαφρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive