Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από το σεισμό 6,4 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

αισθητός και στην Αθήνα
Μπαράζ μετασεισμών στη Μυτιλήνη - Κλειστός ο δρόμος προς το Πλωμάρι - Έχουν πέσει τοιχεία και σοβάδες σε αρκετά σπίτια Μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης...
με επίκεντρο 35 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα έχει ακολουθήσει μία σειρά μετασεισμών.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 3.6, 3.2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3.28, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, ανοιχτά του κόλπου της Σμύρνης, είχε μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, έγινε δε ιδιαίτερα αντιληπτός σε περιοχές της Λέσβου αλλά και τη Χίου.
Το επίκεντρό του βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Κλειστός ο δρόμος προς το Πλωμάρι, αναφέρει η ΕΡΤ, έχουν πέσει τοιχεία και σοβάδες σε αρκετά σπίτια, ενώ έχουν κλείσει και κάποια σημεία του οδικού δικτύου.
Λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:35. Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο δηλαδή περίπου 15 χλμ νότια του Πλωμαρίου.
11
Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,1 R και τώρα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 6,2 Ρίχτερ.
Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35.
Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.
Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.
Δείτε ΕΔΩ ζωντανά εικόνα από τη Μυτιλήνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive