rottating banner

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Μαδούρο: ο λαός του τον ΜΙΣΕΙ αφού ΣΚΟΤΩΣΕ 50 ΑΘΩΟΥΣ πολίτες αλλά ο Τσίπρας τον ΛΑΤΡΕΥΕΙ. Νέες διαδηλώσεις με άδειες κατσαρόλες στη Βενεζουέλα

Νέες διαδηλώσεις με άδειες κατσαρόλες στη Βενεζουέλα
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αξιώνουν την οργάνωση γενικών εκλογών και την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μαδούρο, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιανουάριο του 2019, συγκεντρώθηκαν στη λαϊκή συνοικία Ελ Βάγιε. Αυτό το «νέο στάδιο» στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εναντίον του....
Σοσιαλιστή προέδρου στοχεύει στο να ξεσηκωθούν οι πολίτες των φτωχότερων συνοικιών της πόλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μιγκέλ Πιζάρο.
Την 20η Απριλίου σοβαρές ταραχές ξέσπασαν σε μια διαδήλωση στο Ελ Βάγιε: συγκρούσεις σημειώθηκαν τότε μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 11 άνθρωποι. Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ορισμένοι κάτοικοι υποστήριξαν ότι η διαδήλωση είχε οργανωθεί για την έλλειψη τροφίμων όμως σύμφωνα με άλλους επρόκειτο για εγκληματικές ενέργειες.
Χθες Παρασκευή συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ δεκάδων διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε μια άλλη λαϊκή συνοικία, τη Λα Βέγκα.
«Η εγγονή μου πέθανε από υποσιτισμό και εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων, ο λαός πεινάει. Τα επεισόδια βίας έγιναν διότι δεν υπάρχει τίποτα να φάμε» είπε μια ηλικιωμένη γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία.
«Σήμερα δίνουμε μάχη προκειμένου να μην υπάρξουν περισσότεροι νεκροί από την έλλειψη τροφίμων... » έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Χοζέ Μανουέλ Ολιβάρες, απευθύνοντας κάλεσμα για τη διαδήλωση.
Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε η οργάνωση Caritas της Βενεζουέλας το διάστημα Μαρτίου/ Απριλίου στις φτωχές Πολιτείες Βάργκας, Μιράντα και Ζούλια (βόρεια), το 11,4% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρει από υποσιτισμό «μέτριο ή σοβαρό» και το 54% «από ένα διατροφικό έλλειμμα ή κινδυνεύει με αυτό», με τα ποσοστά να έχουν ανοδική πορεία από τον Φεβρουάριο.
«Ο κόσμος τρώει λιγότερο. Ο αριθμός των ανθρώπων που δυσκολεύονται να βρουν επαρκή τροφή αυξάνεται» σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ραμόν Πινάνγκο.
Η Βενεζουέλα μαστίζεται από σοβαρή οικονομική κρίση, την οποία επιτάχυνε η πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ σε πολιτικό επίπεδο κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για «πραξικόπημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive