Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ομόφωνα αθώος ο Αντώνης Αραβαντινός για έργα στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Αραβαντινός
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά έκρινε ομόφωνα αθώους την πρώην διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Κωνσταντίνα Γέρου, και τον αρχιφύλακα, Αντώνη Αραβαντινό, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις πολεοδομικών διατάξεων, μετά από αναληθή δημοσιεύματα...
που ανέφεραν, ότι στην πίσω αυλή του Ψυχιατρείου είχε κατασκευαστεί «πισίνα» και «μπάρμπεκιου».
Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνταν τα συγκεκριμένα αδικήματα.
Ο Αντώνης Αραβαντινός στην απολογία του ανέφερε, ότι στόχος της διοίκησης ήταν η αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος. Πρόσθεσε ότι είχε προταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο χώρος αυτός μετά από αξιοποίησή του με διάφορα έργα, να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους, όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών.
Η πρώην διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, από την πλευρά της είπε ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, δόλος ή όφελος για τη διαμόρφωση και την κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου, που πριν ήταν σκουπιδότοπος. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι με τη συμβολή του Αντώνη Αραβαντινού η λογική ήταν να φτιαχτεί μια αυλή κήπος προς όφελος της ψυχικής υγείας των κρατουμένων.  Είπε, επίσης πως θεώρησε, ότι  δεν απαιτείται κάποια άδεια για μια τέτοια κατασκευή που παρόμοιες έχουν γίνει και σε άλλα καταστήματα κράτησης.

Μετά την απόφαση, ο συνήγορος της κ. Γέρου, Χαράλαμπος Λυκούδης, δήλωσε: «Δημοσιογραφικές υπερβολές που μπορεί να οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης κατέρρευσαν με την εκδίκαση της σημερινής υπόθεσης, ενώ αποκαταστάθηκε η αλήθεια».

«Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινική δίωξη που στηρίχθηκε σε ένα μεθοδευμένο δημοσίευμα δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τις αρχές είναι οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και όχι η υποκρισία» επισήμανε στις δηλώσεις του ο έτερος συνήγορος του κ. Αραβαντινού, Γιάννης Απατσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive