Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο βομβιστής του Μάντσεστερ ήταν στη Γερμανία 4 ημέρες πριν την επίθεση

mantsester
Τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση στο Μάντσεστερ ο βομβιστής βρισκόταν στην Γερμανία, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές που ξετυλίγουν το κουβάρι της επίθεσης.  Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο βομβιστής αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι να είναι μέλος...
ενός ευρύτερου δικτύου ενώ όπως μετέδωσε το skynews, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση ο τρομοκράτης βρισκόταν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ.  Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας επικεντρώνουν την έρευνά τους, στο ενδεχόμενο ο Σαλμάν Αμπέντι να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, αλλά και στους πραγματικούς σκοπούς της πρόσφατης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Λιβύη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα καθώς και ο πατέρας του, Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών που έχουν συλληφθεί στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος.  Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.  Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.  Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής Εκτάκτων Καταστάσεων στις 08.30 GMT, 11.30 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive