Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΟΡΛΙ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τρόμος στο Παρίσι: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ορλί (Pics+Vids)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (18/03/2017) τα στοιχεία του άνδρα που σκοτώθηκε το πρωί από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού, αφού προηγουμένως είχε αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Ζαγέντ Μπ. (Zayed B.)...
ήταν 39 ετών, γεννημένος στο Παρίσι και ζούσε στην περιοχή Βαλ Ντ΄Ουάζ (γαλλ. Val - D'Oise).  Όπως αναφέρει, ειδικότερα, το γαλλικό περιοδικό «Le Parisien», ο 39χρονος Ζαγέντ βρισκόταν υπό δικαστικό έλεγχο για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ είχε στενές σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, να είχε διαπράξει στο παρελθόν ένοπλες ληστείες. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών. Το 2001, είχε κριθεί ένοχος από γαλλικό δικαστήριο για ένοπλες επιθέσεις σε ταχυδρομεία και τράπεζες. Το χρονικό της επίθεσης Περίπου στις 09:30 (ώρα Ελλάδας), «ένας άνδρας άρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Δείτε την πρώτη φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης. Δείτε την πρώτη φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης.
Δεν υπήρξαν τραυματίες, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροδρόμιο εκκενώθηκε.

To SMS του τρόμου: «Πυροβόλησα αστυνομικούς...»

Όπως έγινε γνωστό από τα γαλλικά ΜΜΕ, ο 39χρονος Ζαγέντ, αμέσως μετά την επίθεση, έστειλε SMS στον πατέρα και τον αδερφό του, στο οποίο τους έγραφε: «Πυροβόλησα αστυνομικούς...».

Μαρτυρία - σοκ: «Τον είδα να κρατά μια γυναίκα από το λαιμό!»

orli1
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», «ο δράστης κρατούσε μια στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό, ενώ με το όπλο της απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς».
«Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», πρόσθεσε ο 58χρονος Ντομινίκ, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει με τη γυναίκα του στον Άγιο Δομήνικο.
Εξάλλου, ο μάρτυρας σημείωσε πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας. «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είχε πυροβολήσει νωρίτερα αστυνομικούς σε προάστιο του Παρισιού

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή. «Ένας έλεγχος της τροχαίας έγινε στο Στεν (βόρειο Παρίσι) σήμερα το πρωί στις 07:00. Εξελίχθηκε άσχημα και το πρόσωπο πυροβόλησε τους αστυνομικούς προτού διαφύγει», δήλωσε αστυνομική πηγή.
«Αυτός ό ίδιος άνδρας –ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος που ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σύστημα – απέσπασε στη συνέχεια ένα (επιθετικό όπλο) Famas από έναν στρατιώτη στον νότιο τερματικό σταθμό του Ορλί... προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν στρατιώτη».
Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο πτώμα του άνδρα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε επίσης από πυροβολισμό στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας της τροχαίας βόρεια του Παρισιού και σύμφωνα με το France 24 είναι ο ίδιος που σκοτώθηκε στο Ορλί.
Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο άνδρας που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη «σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση» εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού. Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε για τη γυναίκα στρατιώτη: «Είναι πολύ καλά στην υγεία της».

Ο Μπρουλόν, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη. «Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω», είπε.
Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ανοίγει και πάλι ο δυτικός τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Ορλί

Ο δυτικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί, νότια του Παρισιού, όπου διακόπηκε η αεροπορική κυκλοφορία μετά την επίθεση σε ένα μέλος στρατιωτικής περιπόλου σήμερα το πρωί, άνοιξε και πάλι τις πύλες του το μεσημέρι, ενώ ο νότιος τερματικός σταθμός, όπου σημειώθηκε η επίθεση, παραμένει εν μέρει κλειστός, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού.
«Όσον αφορά το Ορλί-Δυτικά, ο τερματικός σταθμός έχει ανοίξει και πάλι άρα η κυκλοφορία θα επαναληφθεί σταδιακά», δήλωσε στο Europe 1 ο διευθύνων σύμβουλος της ADP, Ογκουστίν ντε Ρομανέ. Στο Ορλί-Νότια «οι αφίξεις θα μπορούν και πάλι να πραγματοποιηθούν», αλλά για τις αναχωρήσεις «πρέπει να περιμένουμε κάποιες ώρες προτού ανοίξει και πάλι ο τερματικός σταθμός», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive