Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ; ΔΕΙΤΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και ΨΕΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. Μπορεί ο Τσίπρας, ο Ευκλείδης, ο Αλεξιάδης καποιος τέλος πάντων απο την Κυβέρνηση απο ΠΟΥ θα βρούν τα λεφτά που υποσχέθηκαν στους Δικαστές; Με δεδομένο οτι ΠΟΥΘΕΝΑ στον προϋπολογισμό ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ κονδύλιο, ΟΥΤΕ κωδικός που να επιτρέπει την άντληση τέτοιων ποσών για τέτοιους λόγους, καταλήγουμε σε αλλο ενα ψέμα...
του Τσίπρα και μάλιστα στους Δικαστικούς. Όμως και "ευπαθείς" ομάδες που έπαιρναν λεφτά απ τους ... καναλάρχες, έτσι ΚΑΙ οι Δικαστικοί θα πάρουν αυτό που παίρνουν ΟΛΟΙ. Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ !!  
Απόφαση-πρόκληση, για τα δεδομένα της εποχής, αποτελεί η επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων αλλά και στους συνταξιούχους δικαστικούς. Σε μια στιγμή που οι μισθοί των υπολοίπων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κινούνται καθοδικά (σ.σ. μάλιστα, στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι πληρώνονται με καθυστέρηση έξι μηνών!) και η ανεργία πλανάται πάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εφαρμογή της απόφασης του Μισθοδικείου από την κυβέρνηση.
Αυτή προβλέπει την αναδρομική επιστροφή του 25% του φόρου των δικαστικών στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών τους με αυτούς των βουλευτών, που τυγχάνουν ανάλογης έκπτωσης. Επί της ουσίας, το ύψος αυτής της επιστροφής αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος ενός έτους προσαυξημένο κατά 25% (5 Χ 25% = 125%).
Για παράδειγμα, έστω δικαστικός ο οποίος πλήρωσε φόρο εισοδήματος 2.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2011, τότε η επιστροφή φόρου που δικαιούται είναι 500 ευρώ. Στην πενταετία η επιστροφή φόρου φθάνει τα 2.500 ευρώ (500 ευρώ Χ 5 έτη).
Η εκτέλεση της απόφασης του Μισθοδικείου θα γίνει από τις εφορίες σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΠΟΛ 1147/2016) του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και «τρέχει» από τις 3 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με αυτή οι ΔΟΥ θα προβούν σε νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν τουλάχιστον κατά τα τελευταία τρία έτη όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, ώστε να γίνει εκ νέου υπολογισμός του φόρου εισοδήματος σε χαμηλότερα επίπεδα -αφού ληφθεί υπόψη η φορολογική απαλλαγή του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους, την οποία κέρδισαν στο Μισθοδικείο.
Η ρύθμιση αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων καθώς και τους συνταξιούχους δικαστές, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν καταθέσει πολλαπλά αιτήματα σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτών που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν από το Μισθοδικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive