Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αρμαγεδώνας στις συντάξεις!!! Κρατήσου και κλάψε MEION-17% τουλάχιστον και βλέπουμε...

Αρμαγεδώνας στις συντάξεις!!! Κρατήσου και κλάψε -17% τουλάχιστον και βλέπουμε...
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο ασφαλιστικό.  Ουσιαστικά όλα τα θέματα, από τις επικουρικές και το εφάπαξ, ως το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης για την κατώτατη σύνταξη, αλλά και το μέρισμα του Δημοσίου είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ταυτόχρονα καθώς όλα τα θέματα είναι αλληλένδετα....

Σύμφωνα με πληροφορίες του Athensmagazine.gr, το θέμα των εισφορών για το οποίο οι δανειστές έχουν επιφυλάξεις καίει τις επικουρικές συντάξεις. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια αύξηση των εισφορών κατά 1% και όχι 1,5% κάτι που θα σημάνει μείωση των εσόδων από τα 600 εκατομμύρια στα 320 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν στο στόχαστρο οι συντάξεις από τα 170 ευρώ και πάνω.
Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι τα εφαπαξ, βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού μειώνονται κατά 5%.
Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους, περίπου 415.000, που έχουν τρεις και περισσότερες συντάξεις, μπαίνει πλαφόν στο εισόδημα το οποίο μπορεί να πέσει στα 2.500 ευρώ ή ακόμη και στα 2.000 ευρώ το μήνα.
Το μέρισμα του Δημοσίου αναμένεται να μειωθεί κατά 30% ενώ η μεγάλη μάχη δίδεται στο θέμα της εθνικής σύνταξης για την οποία οι δανειστές πιέζουν να μειωθεί κάτω από τα 384 ευρώ η οποία μάλιστα θα πρέπει να δίδεται μετά τα 20 έτη και όχι στα 15 έτη που ισχύει σήμερα.
Όλα τα παραπάνω με στόχο να βρεθούν εκείνα τα έσοδα που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστεί νέα μείωση των κύριων συντάξεων και μάλιστα με οριζόντιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive