Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σπάνιες φωτογραφίες της Λήμνου του 1915 δωρεά στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη Βικτώριας

Άγνωστες φωτογραφίες από την παραμονή Αυστραλών στρατιωτών στη Λήμνο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και από άλλα πολεμικά μέτωπα και των δύο παγκοσμίων πολέμων, δωρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή...
στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη Βικτώριας (State Library of Victoria) από τον ιστορικό Jim Claven, και ομάδα ομογενών.

Οι φωτογραφίες αυτές ήταν από την συλλογή της νοσοκόμας Evelyn Hutl, που υπηρέτησε στη Λήμνο. Δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες από τη Λήμνο του 1915 συγκαταλέγονται στη συλλογή της που δωρήθηκαν από τους απογόνους της.

Επίσης, δωρήθηκαν και φωτογραφίες του στρατιώτη Gil Easton, που υπηρέτησε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκεται ακόμα εν ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Στην τελετή παράδοσης των φωτογραφιών  παρευρέθηκαν απόγονοι και του Gil Easton μαζί με τον Jim Claven, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και άλλους παράγοντες της ομογένειας. Στη δεύτερη φωτογραφία μια από τις πολλές σπάνιες φωτογραφίες της συλλογής «Λήμνος 1915».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive