Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΣΧΟΛΙΟ

b4a464a3dfa1dc4626cc349250d765a0_XL

Ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με έκπληξη μας μαθαίνουμε από τον τύπο πως σε περίπτωση που οι εγγραφές στο μειονοτικό γυμνάσιο  Τζελάλ Μπαγιάρ Κομοτηνής και στο μειονοτικό γυμνάσιο Ξάνθης, ξεπεράσουν ένα καθορισμένο αριθμό,  οι μαθητές θα γίνουν δεκτοί βάσει του κανονισμού....
Επιθυμούμε να δηλώσουμε πως αυτού του τύπου οι πρακτικές είναι ένα μόνο από τα χτυπήματα που επιδιώκεται να δοθούν κατά της ήδη καθημερινά επιδεινούμενης μειονοτικής εκπαίδευσης.
Οι αξιωματούχοι της παιδείας θα πρέπει να ξέρουν καλά πως η μέσω διαφόρων αφορμών προσπάθεια για την εξαφάνιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και της εγγραφής των παιδιών μας στα κρατικά σχολεία, είναι κάτι που απάδει για την χώρα μας Ελλάδα-λίκνο της δημοκρατίας.
Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά στους αξιωματούχους πως καθώς η μειονοτική εκπαίδευση βάσει διμερών και διεθνών συμφωνιών είναι ιδιωτική και αυτόνομη, δεν είναι ανοικτή σε τέτοιου είδους αυθαίρετες πρακτικές. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί το συντομότερο δυνατό, θετική απάντηση στο αίτημα μειονοτικών φορέων για άνοιγμα μειονοτικών σχολείων.  Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη της τουρκικής μειονότητας, ότι το μάθημα των θρησκευτικών που παραδίδεται στα κρατικά σχολεία για τους μειονοτικούς μαθητές είναι κατ΄επιλογήν και σίγουρα η συμμετοχή σε αυτό δεν είναι υποχρεωτική.
Είναι απόλυτη η πίστη μας πως οι γονείς θα λάβουν υπόψη αυτό το θέμα και θα επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία
Περ.  Ρόντοπ Ρουζγκαρί 15/6/2015
Σχόλιο
Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζει κανείς πως και ο σκληρός πυρήνας της μειονότητας, επιθυμεί να τηρούνται οι νόμοι και οι κανονισμοί όπως και στα υπόλοιπα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. 
Είναι λανθασμένη ή τουλάχιστον ατυχής η φράση ¨ιδιωτική αυτόνομη εκπαίδευση διότι η μειονοτική εκπαίδευση φυσικά και δεν είναι ιδιωτική και τι να πεις και για το αυτόνομη (που παραπέμπει άραγε ;)
Στα μειονοτικά σχολεία ικανοποιούνται πλήρως οι ¨γλωσσικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές ανάγκες¨ των παιδιών της μειονότητας ( όχι όλης βέβαια, καθώς Πομάκοι και Ρωμά δεν χρειάζεται να έχουν τέτοιες ανάγκες ! )
Αυτό που υπολείπεται στα μειονοτικά σχολεία είναι α) ότι δεν εφαρμόζεται σωστά το ελληνόφωνο πρόγραμμα λόγω της κάκιστης ελληνομάθειας των παιδιών β) ότι λείπει παντελώς η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των μουσουλμάνων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων καθώς και η αξιοκρατία στις προσλήψεις μουσουλμάνων καθηγητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι οποίοι όταν διορίζονται έχουν απόλυτη εξάρτηση και παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό τους έργο από την σχολική εφορεία των σχολείων τους.
http://tourkikanea.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive