Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΚΑ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ !! ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ

Ελαφρύνσεις υπόσχεται στα λόγια η κυβέρνηση, στην πράξη, όμως, προχωρά σε ανατιμήσεις, που πλησιάζουν το 20%, σε σειρά αγαθών, που αφορούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, όπως τρόφιμα και ρεύμα. Μπορεί η μισή αλήθεια για τις φορολογικές επιβαρύνσεις να είναι αυτή που θα εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη ο Αντ. Σαμαράς, ότι έρχεται μείωση ορισμένων φόρων, η άλλη μισή αλήθεια όμως είναι αυτή που ήδη απεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών: θα αυξηθούν οι φόροι σε προϊόντα και υπηρεσίες για να βρεθούν τα λεφτά των μειώσεων της ΔΕΘ! Και τούτο διότι οι όποιες ελαφρύνσεις θεσπιστούν θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών τις οποίες έχει αποδεχθεί το οικονομικό επιτελείο, να οδηγούν από πλευράς δημοσίων εσόδων με "ισοδύναμα" δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα....

Την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% είτε 21% έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με έκθεση που έχουν υποβάλλει εμπειρογνώμονές του, ενώ ανάλογες σκέψεις έχουν διατυπωθεί και από τεχνοκράτες της Ε.Ε. Έτσι, πίσω από τον εξωραϊσμένο τίτλο "απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ" η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει αναφορικά με τους συντελεστές ΦΠΑ:
* Πρώτον, αύξηση από 6,5% σήμερα σε 19% ή 21% του επιβαλλόμενου συντελεστή ΦΠΑ στις τιμές φαρμάκων, βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και εισιτηρίων θεάτρου, κάτι που θα σημάνει αυτομάτως ανατίμηση των παραπάνω προϊό­ντων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, έως 13,6%!
* Δεύτερον, αύξηση από 13% σήμερα σε 19% ή 21% του συντελεστή ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, ιατρική περίθαλψη και εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφος, συναυλίες, γήπεδο, ζωολογικοί κήποι, εκθέσεις κ.λπ.). Μια τέτοια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα έχει ως συνέπεια ανατιμήσεις στα παραπάνω αγαθά και υπηρεσίες έως 7%.
* Τρίτον, κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Υιοθέτηση του μέτρου αυτού, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες αυξήσεις σημαίνει για τους κατοίκους τους αύξηση συντελεστή ΦΠΑ από 5% σε 9% και από 16% σε 19% ή 21% και ως εκ τούτου και σε ανατιμήσεις έως 18%.
Ταυτόχρονα, θα μειωθούν από 23% σε 19% ή 21% οι συντελεστές ΦΠΑ σε ένδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, τσιγάρα, ποτά, χαρτικά, απορρυπαντικά, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής, γυμναστήρια, κ.λπ. με αποτέλεσμα μείωση τιμών κατά 1,62% έως 3,25%.
Ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης ανέθεσαν πάντως στις αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν τις επιπτώσεις των αλλαγών των συντελεστών στις τιμές με μεγαλύτερη ακρίβεια και στα δημόσια οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive