Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τατσόπουλος: "Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε «βιζιτού»" Έλα καλέ, τι είναι αυτά που λές;



Στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί διαφωνίας του με όσα ακραία γράφτηκαν για τον Πέτρο Τατσόπουλο στα social media, στηρίχθηκε ο βουλευτής του κόμματος, για να μην προχωρήσει σε παραίτηση. 
«Ο πρόεδρος διαχώρισε τη θέση του από την επίθεση που δέχθηκα, για αυτό και δεν παραιτήθηκα», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη....

 Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας, ωστόσο, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, «να σκεφτόμαστε και το σύνολο». 
Ο ίδιος στην ομιλία του υποστήριξε ότι «έχουμε ανάγκη περισσότερης συλλογικότητας και αλληλεγγύης», σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με τα όσα ακραία γράφτηκαν στα social media για τον κ. Τατσόπουλο. Φέρεται, πάντως, να μην είπε τίποτα για το άρθρο του Βασίλη Μουλόπουλου στην «Αυγή», άσχετα αν αργότερα, ο κ. Τατσόπουλος ερμήνευε συνολικά τις αποστάσεις που πήρε ο πρόεδρος από την επίθεση εναντίον του. 

«Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε “βιζιτού”. Για κάποιους έγινα ξαφνικά ο εντεταλμένος της Χρυσής Αυγής», είχε πει στην τοποθέτησή του σε πολύ υψηλούς τόνους ο Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν αξίζει η Αριστερά τέτοια μικροψυχία, δεν χρειάζεται να σπιλώνουμε τον οποιονδήποτε, έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους». 

Έδωσε δε, διευκρινίσεις για τη στάση του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε υπερασπίστηκε το περιεχόμενο όσων είπαν ο κ. Βαλλιανάτος, η κ. Δημουλά ή κ. Τριανταφύλλου, πλην -όμως-υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους να εκφράζονται και διαφώνησε με το μιντιακό τους λιντσάρισμα.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο «διαζυγίου» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία θετική αποτίμηση της πρότασης μομφής του κόμματός του κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ξεπέρασε ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες και επανέφερε τη συζήτηση στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα του κόσμου. Έκανε λόγο για αντίθετες εκτιμήσεις και αδύναμη επιχειρηματολογία και κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης που ενώ αρχικά έκανε λόγο για ενδυνάμωσή της, τώρα μιλά για αποστασία…

Παρουσίασε τους «σκοπέλους» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, από τον προϋπολογισμό έως τα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς και την εξεταστική για τα ναυπηγεία, ενώ προέβλεψε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα φέρει νέα μέτρα. «Η επίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γυρνά μπούμερανγκ», είπε, αναφερόμενος σε μερίδα του Τύπου και της διαπλοκής. 

Ζητώντας αναβάθμιση της δουλειάς της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκλαΐκευση των προτάσεών της, υποστήριξε ότι είναι λαϊκή απαίτηση να ευθυγραμμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διάθεση του κόσμου και να βάλει «φρένο» στην κυβέρνηση που οδηγεί στον κατήφορο. Απέρριψε, έτσι, τα όσα ακούγονται περί αποστασίας, θυμίζοντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και σημειώνοντας με νόημα ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί»… Φέρεται δε να μίλησε για «σταλινικό μπλοκ» στον τρόπο που λειτουργεί, αναφερόμενος σε μέρος του μιντιακού συστήματος. 

«Εμείς θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση μόνο μετά από εκλογές», είπε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι «εμείς δεν παίζουμε με την ιδέα να υπάρξει άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή», είτε πρόκειται για λύσεις τύπου Παπαδήμου, είτε Πικραμμένου, είτε οποιουδήποτε άλλου. «Άρα, μην μας κατηγορούν για προτροπή σε αποστασία», συνέχισε, εξηγώντας πως «εμείς αυτό που λέμε είναι ότι ενθαρρύνουμε τους βουλευτές να σηκώσουν ανάστημα, ώστε να μην φοβούνται ότι αν βγουν από το μαντρί του μνημονίου θα τους φάει ο λύκος»… Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κοινωνία θα εκτιμήσει τη στάση τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive