Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Οργισμένη η ΟΛΜΕ για τις λίστες απόλυσης. Δριμεία κριτική προς το υπουργείο Παιδείας

Την έντονη αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτικών για τις λίστες που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας με ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα/προς απόλυση εξέφρασε η ΟΛΜΕ.Σε ανακοίνωσή της καταγγέλει το υπουργείο Παιδείας ότι πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί “το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς”, δημοσιοποιεί τις “λίστες της ντροπής” και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις. Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους “καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα” καθώς...
“υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του” και προειδοποιούν ότι “τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.”
Την Παρασκευή έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους. Θα γίνει προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7 μμ.
Επίσης θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης 16 Ιουλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, που θα γίνει στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα προωθούν τη δημιουργία επιτροπής αγώνα στην ΟΛΜΕ με στόχο την υλοποίηση αποφάσεων των κινητοποιήσεων ώστε να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive