Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε κατάσχεση σύνταξης 88 χρονου προχώρησε ο Δήμος των 3Β. Χρώσταγε Δημοτικά τέλη! Της Άννας Μπουζιάνη

pasakyriakosΉταν θεωρώ το σημαντικότερο θέμα, που ετέθη προ ημερησίας διάταξης, από τον Κώστα Πασακυριάκο, την περασμένη Δευτέρα 1η Ιουλίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των 3Β.
Ο Κ. Πασακυριάκος, ενημέρωσε το σώμα ότι 88χρονος ανάπηρος δημότης των 3Β, βρήκε τις καταθέσεις του στην τράπεζα να έχουν κάνει “φτερά” γιατί τα είχε σηκώσει ο Δήμος 3Β, με εντολή κατάσχεσης προς την Τράπεζα, γιατί ο 88χρονος χρωστά τέλη σύνδεσης αποχέτευσης από το 2009. Το ερώτημα ετέθη ευθέως προς το Δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών (σ.σ. με μνημονιακές εντολές βεβαίως). H Δημοτική ηγεσία δεν μπορεί να “νύπτει τας χείρας της”. Το φαινόμενο της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών γίνεται σιγά σιγά καθεστώς, αφού έχουν εντολές άνωθεν.... οι διοικητικοί υπάλληλοι. Αν λοιπόν η πολιτική ηγεσία του κάθε Δήμου, δεν ενεργήσει, σε λίγο θα τρίβουμε τα μάτια μας, με τις κατασχέσεις και τις εξαθλιώσεις...
Είναι γεγονός πάντως που δεν μπορούμε να το περάσουμε απαρατήρητο, ότι το θέμα των κατασχέσεων ελάχιστα απασχόλησε το σώμα, ενώ συζητούσαν επί πέντε ώρες για το 3ο γυμνάσιο - λύκειο· μια ιστορία είκοσι τουλάχιστον χρόνων!
Τέλος με επιμονή του Κ. Πασακυριάκου, εισήχθη προς συζήτηση στο σώμα και πάρθηκε απόφαση να “παγώσει” να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης, σε δημότες άνεργους, πολύτεκνους, με ειδικές ανάγκες και γενικά ευάλωτες κατηγορίες.
Ελπίζουμε να εφαρμοστεί, γιατί μόνον οι Δήμοι έχουν μείνει πλέον, που με τις αντιστάσεις τους μπορούν να προσφέρουν μία ελπίδα στον δημότη.
ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive