Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Νίκη Τζαβέλα Ευρωβουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.: Πώς να εξορθολογιστούν οι ευρωπαϊκές διαδικασίες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει τις χώρες που επιθυμούν να εξερευνήσουν και να εκμεταλλευτούν το σχιστολιθικού αέριο, δήλωσε η Νίκη Τζαβέλα, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια για την έκθεσή στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας: "Βιομηχανικές, ενεργειακές και άλλες πτυχές του σχιστολιθικού φυσικού αερίου και πετρελαίου".
"Το πράσινο φως ... πρέπει να προέλθει από τον Επίτροπο. Υπάρχουν κράτη μέλη που επιθυμούν να προχωρήσουν, αλλά λόγω της προκατάληψης προς το σχιστολιθικό αέριο χρειάζονται ένα προστατευτικό και ευέλικτο πλαίσιο από την Επιτροπή, η οποία θα τους διευκολύνει να νομοθετούν σε εθνικό επίπεδο", δήλωσε η κα. Τζαβέλα, αναφερόμενη στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα....
Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, η δέσμευση για την επίτευξη προόδου στην ενεργειακή πολιτική θα αναδειχθεί ως η νούμερο ένα προτεραιότητα.

"Η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές και κόστη", αναφέρει το τελικό έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου.

Η Επιτροπή εξέφρασε την πρόθεσή της να αξιολογήσει την «πιο συστηματική προσφυγή σε παράκτιες (on-shore) και υπεράκτιες (off-shore) εγχώριες πηγές ενέργειας» για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ.

Σύμφωνα με την κυρία Τζαβέλα, τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής είναι μια γενναία αρχή, τα οποία πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επωφεληθεί από την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Βόρειας Αμερικής, αποφεύγοντας μεγάλα στάδια δοκιμών που θα επιβραδύνουν την εκμετάλλευση του ενδογενούς μη συμβατικού φυσικού αερίου.

"Εμείς δεν χρειάζεται να δοκιμάσουμε πάλι τα χημικά. Οι Καναδοί και οι Αμερικανοί ξέρουν τι χρησιμοποιούν. Έχουμε τα δεδομένα από την έρευνά τους. Τα χημικά, η μόλυνση του νερού και οι εκπομπές - αυτά μπορούν να απαντηθούν από τους Αμερικανούς," υποστήριξε η κα. Τζαβέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive