Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σε εξέλιξη το 9ο Athens Pride – Δείτε τα απίστευτα αιτήματα των Διοργανωτών



Από αυτή την ώρα έως τα μεσάνυχτα, διεξάγεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος το 9ο Athens Pride. Πρόκειται για μια εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών) ατόμων. Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το 2ο Φεστιβάλ Gay Pride. Τη στήριξή τους στο 9ο Athens Pride εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Δράση....
Διαβάστε εδώ. Σημειώνεται ότι το Athens Pride 2013 κατάρτισε κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Αναλυτικά τα απίστευτα αιτήματα… • Επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 132/2012 για τη Σύσταση Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ώστε να περιλαμβάνει σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου με μέριμνα για αποτελεσματική και επαρκή προστασία στα θύματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας. • Πλήρης ενσωμάτωση της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ έτσι όπως ψηφίστηκε στις 11.3.2013, συμπεριλαμβάνοντας και την ταυτότητα φύλου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου από κάθε μορφής ρητορική και πράξεις μίσους. • Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλική αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. • Προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ως κατηγορία για την οποία απαγορεύεται κάθε διάκριση (στο πρότυπο της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων). • Επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο στα ζευγάρια του ίδιου φύλου. • Ισότιμη πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, παρένθετη μητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια. • Δημόσια ενημέρωση για το νόμο 3304/2004, που απαγορεύει κάθε διάκριση στην εργασία και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, μεταξύ άλλων, προσθήκη της ταυτότητας φύλου στους λόγους προστασίας, καθώς και διεύρυνσή του και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Πηγή:
http://www.MadatoForos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive