Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Η πολιτική της Μέρκελ παράγει ακροδεξιά εκτρώματα». Ο γερμανός καθηγητής Ούλριχ Μπεκ απορρίπτει τις γερμανικές πρακτικές λιτότητας


«Η πολιτική της Μέρκελ παράγει ακροδεξιά εκτρώματα»Στα χαρτιά είναι ελεύθεροι και ωραίοι. Στην πραγματικότητα όμως οι Ευρωπαίοι του νότου στενάζουν από τον ζυγό της γερμανικής λιτότητας, η οποία δεν «ξεχαρβαλώνει» απλώς τις οικονομίες τους, αλλά όπως δείχνουν οι φασιστικές εκτροπές της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και την Κύπρο, απειλούν ακι τη δημοκρατικής τους ομαλότητα.  Ο γνωστός γερμανός διανοητής Ούρλιχ Μπεκ, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, περιγράφει στο  τις συνέπειες της γερμανικής πολιτικής. Όπως λεει: «Η γερμανική Ευρώπη αντιβαίνει θεμελιακά στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης που είχαν οι ιδρυτές της και την ιδέα της ισότητας άνισων χωρών.... Και αυτό επειδή η Άνγκελα Μέρκελ επιβάλλει τις γερμανικές νόρμες της πολιτικής της λιτότητας, αλλά μιας ενωμένης Ευρώπης στη βάση μιας αυταρχικής εξουσίας». 
Σε ερώτηση σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, ο γερμανός καθηγητής δεν διστάζει να πει: «Η πολιτική της λιτότητας δεν συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης των υπερχρεωμένων χωρών, αλλά αντίθετα επιταχύνει την κατάρρευση της οικονομίας τους και παράγει ακροδεξιά εκτρώματα που θα μπορούσαν να διαδοθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό ίσως οδηγήσει στις ερχόμενες ευρωεκλογές σε ένα παράδοξο αποτέλεσμα: στη μεγάλη αύξηση της επιρροής των αντιευρωπαίων μέσα στο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive