Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σημειώσεις για «σπιτικές» βόμβες στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια Χειρόγραφα με συνθηματικές φράσεις των τρομοκρατών εντόπισαν οι αστυνομικοί


Σημειώσεις για «σπιτικές» βόμβες στη γιάφκα στα ΤουρκοβούνιαΣτις χειρόγραφες σημειώσεις για τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών - οδηγό για την κατασκευή βομβών - που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-κρησφύγετο των Πυρήνων της Φωτιάς στα Τουρκοβούνια επικεντρώνει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στις ίδιες σημειώσεις εντόπισαν και αποσπάσματα με φράσεις-κωδικούς που είχαν συγκεκριμένες ερμηνείες για τους «μυημένους» στην οργάνωση.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν οι σημειώσεις που εντόπισαν να παραπέμπουν στην κατασκευή βόμβας η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με χρήση κινητού τηλεφώνου. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν τουλάχιστον εννέα κινητά τηλέφωνα.. τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα πρώτα «πειράματα» για την ενεργοποίηση βόμβας με κινητό τηλέφωνο είχε κάνει στο παρελθόν μία οργάνωση με την επωνυμία Λαϊκή Θέληση, η οποία έπειτα από κάποιες βομβιστικές επιθέσεις σίγησε τον Φεβρουάριο του 2010. Ανάμεσα στις επιθέσεις ήταν και στο κτίριο όπου στεγαζόταν προεκλογικό γραφείο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Περιστέρι. Η συγκεκριμένη οργάνωση στην πρώτη κιόλας επίθεσή της, στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας στις 29 Μαΐου 2004, τοποθέτησε βόμβα που πυροδοτήθηκε «από έξω με ασφάλεια», όπως ανέφεραν στην προκήρυξή τους, με κινητό τηλέφωνο.
Το διαμέρισμα-κρησφύγετο, στην οδό Καρπενησιώτη 66 στα Τουρκοβούνια, εντοπίστηκε προχθές και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό. Το είχε νοικιάσει στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Πολίτης με πλαστή ταυτότητα.
Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις τις οποίες φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες οι τρομοκράτες. Ετσι, όταν κάποιος έλεγε «η γάτα με γρατζούνισε πολύ» σήμαινε «ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε».
Σε άλλο σημείο γράφουν: «Για να ξέρεις ποιον φίλο μου θα βρεις, σου γράφω: "ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ και βγήκε χιοστός"». Κάθε πρόσωπο του πυρήνα είχε συγκεκριμένο αριθμό, άρα η σειρά του «Βασίλη» στο «τουρνουά πόκερ» υποδείκνυε το συγκεκριμένο πρόσωπο που θα έπρεπε να ειδοποιηθεί.
Οταν έλεγαν «η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική», εννοούσαν συνάντηση - ραντεβού, ενώ η φράση «μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι» σήμαινε συνάντηση έπειτα από δύο ημέρες. «Αν το γράψεις Δευτέρα σημαίνει Τετάρτη - στις 18.00 θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί», αναφέρεται στις σημειώσεις, χωρίς να εξηγείται, ωστόσο, τι εννοούσαν ακριβώς -  εκτιμάται ότι υποδείκνυαν συγκεκριμένο τόπο συνάντησης.
Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν και εξετάζονταν πέντε USB, κάρτες sim, τουλάχιστον έξι κλειδιά σπιτιών καθώς και σημειώσεις με στοιχεία πολιτών τα οποία εκτιμάται ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για πλαστές ταυτότητες. Βρέθηκαν ακόμη δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση και ένα γνήσιο δελτίο. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, εξάλλου, μεταφέρθηκε το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι τέσσερις από τους δράστες της διπλής ληστείας στον Βελβενδό. Το αυτοκίνητο που ανήκει στον οδοντίατρο, τον οποίο κράτησαν όμηρο οι τέσσερις που συνελήφθησαν για τη ληστεία, βρέθηκε στη Νάουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive