Κυριακή 20 Μαΐου 2012

G8 : “Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη”


Την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη διατύπωσαν οι ηγέτες των 8 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας
και της Ιαπωνίας που συναντήθηκαν στο Καμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ. Οι G8
απέρριψαν εμμέσως τη συνταγή "one size fits all"
(ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους) για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, την αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους, την επανεκκίνηση της διαδικασίας ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.. και υπογράμμισαν την επιθυμία τους να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες ενδυνάμωσης της Ευρωζώνης.
Οι G8 στο κείμενο συμπερασμάτων εξέφρασαν την ελπίδα η Ελλάδα να μείνει στη ζώνη του ευρώ με τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς της χώρας μας, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία τους μήπως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μεταδοθούν και σε άλλα κράτη. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, οι G8 συμφώνησαν ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα μίγμα μέτρων ανάπτυξης και λιτότητας, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει με ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την μείωση του χρέους.
Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η ανάπτυξη βοηθάει τον περιορισμό των ελλειμμάτων, αλλά και το αντίστροφο, σημειώνοντας "πρέπει να δουλέψουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη το ξεκαθάρισαν αυτό, και θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μεγάλη πρόοδο".
Ενδεικτικό πάντως και των διαφωνιών που δεν έχουν ξεπεραστεί είναι και το σημείο της κοινής δήλωσης που αναφέρει: "Η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά παραμένουν και οι αντιξοότητες".
Σε δήλωση ειδικά για την Ελλάδα προχώρησε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως ο ίδιος θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά περιμένει από τη χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της: «Το μήνυμα που έδωσα ήταν η ελπίδα πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και θα υποστηριχθεί από την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive