Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Guardian με άρθρο επιβεβαιώνει τον Γ.Καρατζαφέρη που προειδοποίησε και πρότεινε για τις καταθέσεις


«Οι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό»
Ο Guardian αναφέρεται στις εκροές καταθέσεων
Οι εκροές των ελληνικών κεφαλαίων προς το εξωτερικό είναι ένα από τα θέματα που φέρνει στο προσκήνιο η εφημερίδα Guardian. Mάλιστα κρίνει ότι βασικό λόγος για την αστάθεια που επικρατεί ήταν το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι οι επενδυτές στην Ελλάδα σήκωσαν το ποσό των 12,3 δισ. ευρώ από τοπικές τράπεζες, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, από τότε που ο Παπανδρέου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα», γράφει...

«Μία άνευ προηγουμένου φυγή κεφαλαίων τους τελευταίους μήνες», σημειώνει η εφημερίδα. «Οι Έλληνες ωθούμενοι από τους φόβους της πολιτικής κατάρρευσης, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έπιασαν νούμερα ρεκόρ στις εκροές κεφαλαίων».

«Και δεν είναι μόνο οι πλούσιοι πίσω από την φυγή των κεφαλαίων…», εξηγεί. «Έχει ξεκινήσει από παλαιότερα όταν οι Έλληνες μετέφεραν λεφτά σε βαλίτσες στην Κύπρο, το Λονδίνο και την Ελβετία».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό:
Για τις καταθέσεις στο εξωτερικό:
Η «αστυνόμευση» δεν θα αποδώσει. Το προσπαθεί ο κ. Βενιζέλος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν βγαίνει έτσι. Ούτε με παρακάλια βγαίνει. Θα τους δώσετε ένα κίνητρο. Να τα φέρουν στην Ελλάδα, αρκεί το 25% να τα επενδύσουν σε υπερδεκαετή ελληνικά ομόλογα. Εάν φέρουμε μέσα στη χώρα 150 δισεκατομμύρια, αυτομάτως έχετε 40 δις στα ταμεία των τραπεζών, αντί για 14 δις που έφυγαν μέσα σ΄ ένα 2μηνο. Εξασφαλίστε τους ότι τα λεφτά τους θα είναι σίγουρα για να έρθουν εδώ, ούτε φορολογίες ούτε τίποτα! Γιατί αν γεμίσουν οι τράπεζες με ρευστό, λύνουμε το πρόβλημα. Το ρευστό θα πάει στις επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις θα κάνουν επενδύσεις και θα προχωρήσουν.

Ανάρτηση Από  S'extreme κατάσταση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive