Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δέκα ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό.ΓΙΑ «ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».Του Ν. Ασημακόπουλου

Γύρω στις 10 ομάδες κινδυνεύουν να πέσουν κατηγορία με αφορμή την υπόθεση με τα στημένα ματς. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να προχωρήσουν οι αθλητικοί δικαστές γρήγορα, είναι να πάρουν στα χέρια τους τα όποια κατηγορητήρια για «δυσφήμηση του ποδοσφαίρου» τις επόμενες ώρες.
Τη δυσφήμηση ως αιτία για τον υποβιβασμό ομάδων στην παρακάτω κατηγορία τη δέχεται και η UEFA, προκειμένου να μη χρονίζουν οι υποθέσεις. Για παράδειγμα, στην «υπόθεση Μότζι», η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έριξε τη Γουβέντους στη β' κατηγορία μέσα σε δέκα μέρες, χωρίς να περιμένει την εξέλιξη του ποινικού μέρους της υπόθεσης, με αιτιολογία ότι και μόνο από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, δυσφημίστηκε το ποδόσφαιρο.
Κίνδυνος
Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας στην ελληνική της εκδοχή φαίνεται να είναι ότι το συγκεκριμένο αδίκημα κινδυνεύει να παραγραφεί μέσα σ' ένα μήνα από τότε που έγινε. Έτσι προβλέπει ο... μοναδικός στο είδος του ελληνικός Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο ΚΑΠ, ο οποίος αφήνει ελάχιστα περιθώρια διερεύνησης των υποθέσεων μέσα σε τόσο μικρές προθεσμίες.
Και στην περίπτωση των δικών μας στημένων, η πειθαρχική διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την ποινική. Ηδη οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης θα πάρουν, πιθανότατα σήμερα, τους φακέλους με όλα τα στοιχεία και έχουν δεσμευτεί, με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι θα δουλέψουν «ακόμη και 20 ώρες την ημέρα» για να προλάβουν την ημερομηνία της παραγραφής, που λογικά πρέπει να είναι η 22α Ιουλίου.
Πάντως, στην περίπτωση που χαθεί η προθεσμία, οι διώξεις και ο υποβιβασμός των ομάδων που θα κριθεί ότι βρίσκονται μπλεγμένες στην υπόθεση, μπορεί να γίνει και με την κατηγορία της δωροδοκίας ή του παράνομου στοιχηματισμού, αδικήματα που χρειάζονται τρία χρόνια για να παραγραφούν.
Παρενέργειες προκαλεί η υπόθεση των στημένων και στη Σούπερ Λιγκ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει αύριο.
Ο Παναθηναϊκός ζήτησε με ανακοίνωσή του την παραίτηση από την προεδρία του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του αντιπροέδρου Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος είναι πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, «μέχρι να ληφθούν οι σχετικές πειθαρχικές αποφάσεις» -δηλαδή να αποφασιστεί ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιοι παράγοντες θα τιμωρηθούν.

1 σχόλιο:

  1. Μωρε δέν πάνε να τις κλείσουν όλες!!
    Μόνον τα κόμματ(ι)α θα μείνουν μετά
    να χωρίζουν τους Έλληνες με διχόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive