Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απεργία Τετάρτη 11 Μαϊου: Ποιοί απεργούν και μέσα μεταφοράς


Απεργία Τετάρτη 11 Μαϊου: Ποιοί απεργούν και μέσα μεταφοράς

















«Λουκέτο»
 μπαίνει 
σήμερα
 στο δημόσιο
 και ιδιωτικό 
τομέα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας 
των δύο συνδικάτων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στα οικονομικά μέτρα 
της κυβέρνησης που πλήττουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους
 της χώρας.....


Οι εργαζόμενοι διατρανώνουν σήμερα την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και στις περικοπές, ενόσω φουντώνουν τα σενάρια ότι η χώρα οδεύει σε νέα, πιο αυστηρή, διαδικασία επιτήρησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις. Αυτή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 το πρωί και του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε μαζική συμμετοχή έτσι ώστε μέσα από τη νέα γενική απεργία:

- Να ακυρωθούν οι αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.
- Να επιβληθεί ο σεβασμός και η ικανοποίηση των δικαιωμάτων.
- Να αποκρουστούν οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

Για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, αναμένεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση και τη μετακίνηση των πολιτών, καθώς θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ποιοι απεργούν:

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης και για 24 ώρες δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις, λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Χωρίς τρένα και συρμούς του προαστιακού θα μείνει την Τετάρτη η χώρα.

Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, τα λεωφορεία από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ ενώ τα τρόλεϊ και το τράμ, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Το Μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive