Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

AΠΟΨΕΙΣ:Να γιατί έκλεισε το troktiko

Το βράδυ του Σαββάτου, 24 Ιουλίου στις 12:18 το troktiko ανακοινώνει ότι διακόπτει τη λειτουργία του. Το τελευταίο post με τίτλο “Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα” , αφού προηγουμένως με άλλα posts τους είχαν χαιρετήσει όλα τα τροκτικά, αναφέρει αυτολέξη:

“Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.”
Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί λόγοι που ανάγκασαν τα άλλα troktika να διακόψουν την λειτουργία του ποιο διάσημου Ελληνικού Blog?
Όλες αυτές τις μέρες ακούστηκαν πολλά, για το κλείσιμο του troktikoy, κάποια μπορεί να είναι αλήθεια, κάποια υπερβολικά. Oι φήμες πολλές, ισάξιες της φήμης και της πορείας του. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν το blog με τις περισσότερες και καθημερινές επαλείψεις. Το blog που άλλαξε την πορεία της ενημέρωσης στη χώρα, το blog που έβαλε στο ψυγείο τους μεγαλοεκδότες και τους επώνυμους δημοσιογραφίσκους που ξέχασαν ποιος είναι ο ρόλος τους.

Ας έλθουμε όμως στους λόγους τις διακοπής λειτουργίας, τα άλλα λίγο πολύ είναι γνωστά. Δεν είμαστε φωστήρες αλλά προσπαθούμε να σκεφτόμαστε λογικά και ποτέ κάτω από πίεση. H διακοπή λειτουργίας του troktikoy ήταν αναπόφευκτη μετά την ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σωκράτη Γκιόλια για τους εξής λόγους,

1)Ο Γκιόλιας εκτός από εμπνευστής και δημιουργός ήταν αυτός που τροφοδοτούσε την συντακτική ομάδα με θέματα και αποκαλύψεις। Τα υπόλοιπα τρωκτικά είχαν αναλάβει την ροή των ειδήσεων που ήταν μεγάλη και ήθελε χέρια. Μετά τη δολοφονία το blog δεν θα είχε τις ίδιες αποκαλύψεις θα αρκούνταν μόνο στις καθημερινές ειδήσεις πράγμα που σιγά – σιγά θα το έκανε να ξεφτίσει στα μάτια όλων των αναγνωστών.


2)Με την δολοφονία του Γκιόλια και τις άρσεις απορρήτου, η ταυτότητα και των άλλων τρωκτικών θα γίνει γνωστή, άρα δεν θα μπορούσαν να γράψουν με το ίδιο αμερόληπτο τρόπο αφού θα τους έτρεχαν συνέχεια στα δικαστήρια.

3)Η ταυτότητα των άλλων τρωκτικών έγινε γνωστή μη ξεχνάμε ότι ήταν αδύνατον για τα άλλα τρωκτικά να μην πάνε στην κηδεία του Γκιόλια, άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στοχοποιηθούν και αυτά.

Αυτοί πιθανότατα είναι οι λόγοι που ανάγκασαν τα άλλα τρωκτικά να διακόψουν την λειτουργία του.

Όποιοι και να είναι όμως οι λόγοι, το troktiko έκλεισε με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει και στο είδος του, αφήνοντας και τον Σωκράτη Γκιόλια και τα άλλα τρωκτικά ψηλά στην εκτίμησή μας, εκεί που ήταν πάντα.

http://totefteri.blogspot.com/2010/07/troktiko_3129.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive