Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κυβερνώντας με GPS.του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω θέρους, εποχή που παραδοσιακά η Ελλάδα χαμηλώνει "στροφές", οι εξελίξεις και η επικαιρότητα βρίσκονται στο "κόκκινο". Όχι μόνο εξαιτίας ζέστης, αλλά και εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Βεβαίως βρισκόμαστε και στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και ενώ εξελίσσονται προσπάθειες από διάφορους φορείς της αγοράς (όχι τόσο της κυβέρνησης) να τονώσουν την κίνηση. Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να τηρήσουν κατά γράμμα τους κανόνες ασφαλείας. Σωστό και δίκαιο, αλλά έγινε μόλις κόπηκαν κάποια επιδόματα. Λευκή απεργία το λένε.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αποφάσισαν να σηκώσουν χειρόφρενο και να αφήσουν χωρίς καύσιμα όλη τη χώρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες της απόφασης αυτής, η οποία αιφνιδίασε τους πάντες. Επίσης, απεργία διαρκείας έχουν ανακοινώσει και οι πρατηριούχοι. Σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και αρκετές ακόμη που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, βάσει βεβαίως του μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα υπολειτουργούσαν τα νοσοκομεία.

Εξάλλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός το είχε πει από το Καστελόριζο, την ημέρα που ανακοίνωνε την "υποταγή" στην Τρόικα: "η πορεία της χώρας είναι καθορισμένη".

Ως εκ τούτου λοιπόν δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση η προκλητική πολλές αδιαφορία με την οποία πολλά κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν τους πολίτες που αντιδρούν στα μέτρα. Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και ότι όταν υπάρχει καπνός (απεργίες κ.λπ.), τότε σίγουρα κάπου υπάρχει και φωτιά. Δεν μπορεί όλοι να έχουν άδικο και οι μόνοι που έχουν δίκιο να είναι οι υπουργοί και οι γραμματείς που λαμβάνουν τις όποιες αποφάσεις.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να ανοίξει τα "αυτιά" της και να ακούσει την οργή των πολιτών οι οποίοι καθημερινά καλούνται να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο, η εμφάνιση του οποίου έχει – όπως πάντα συμβαίνει –γενεσιουργό αιτία. Προσοχή, μην τυχόν τα μελτέμια του Αυγούστου οδηγήσουν το καράβι σε καμιά ξέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive