Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ερυθρος Στρατος εν δρασει...


Μια αληθινη ιστορια.
Για τους νοσταλγικους νροπαλους εραστες της σταλινικης θηριωδιας..
Μια ταινια που το κομμουνιστικο κατεστημενο δεν επετρεψε την προβολη της στην Ελλαδα

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

Ο Στρατος των Βιαστων του Σταλιν
Η ταινια «Μια γυναικα στο Βερολινο» βασιζεται στο ημερολογιο της Γερμανιδος δημοσιογρφου Μαρτα Χιλλερ και αντικατοπτρριζει τον τρομο που εσπειρε η καταληψις του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ απο τον Ερυθρο (στην κυριολεξια) Στρατο τον Απριλιο και τον Μάιο 1945.
Για την Ρωσσια αυτες οι αναφορες «κατασπιλωνουν» το καλο ονομα του Ερυθρου στρατου, που ειχε πολεμησει σκληρα και υπεφερε τοσα πολλα πολεμωντας επι 4 χρονια την βερμχατ και αυτη η γνωσι σημερα οτι ο νικηφορος Ερυθρος Στρατος διεπραξε μαζικους βιασμους υποβαθμιζει την υποληψι του.
Οταν ο ιστορικος Αντονυ Μπηβορ εγραψε γι ολα αυτα στο βιβλιο του «Η πτωσι του Βερολινου» ο ρωσσος Πρεσβευτης Γκριγκορι Καραζιν κατηγορησε τονν Μπηβορ για «βλασφημια»
Παρομοιως, ομως και οι επιζωντες Γερμανοι δεν θελουν να θυμουνται γεγονοτα που ταπεινωνουν και εξευτελιζουν τις μητερες κα τις γιαγιαδες τους στα ματια του κοινης γνωμης.
Το βεβαιο ειναι οτι ο Ιωσηφ Σταλιν συμφωνα με τους ιστορικους παραβλεψε και ανεχθηκε, αν δεν προετρεψε τους βιασμους.
Για πολλες Γερμανιδες η αναμνησι αυτων των τραγικων γεγονοτων ειχε εξαχνωθει και δεν μιλησαν ποτε στους αντρες τους , οταν επεστρεψαν αποτο μετωπο..
Ολη αυτη η τραγωδια αποκαλυπτεται οχι μονο στα ιστορικα βιβλια αλλα στην ανελεητη οθονη που ζωντανευει οδυνηρες αναμνησεις για τις ανυπερασπιστες γυναικες που πληρωσαν με πονο και ντροπη τα επιχειρα του πολεμου των ανδρων.Πολλες απο αυτες απεβαλαν ή νοσηλευθησαν για αφροδισια νοσηματα (ως επι το πλειστον για συφιλι) Οσον δε αφορα στα αποκληθεντα Ρωσσομωρα ( russenbabies) τα γεννηματα των βιασμων, ολα εγκατελειφθησαν. Μολονοτι εν γενει στον πολεμο ο βιασμος γυναικων ειναι εγκλημα «ο Σταλιν τον ανεχθηκε, ως αμοιβη για τους σταρτιωτες του και προς εκφοβισμο των Γερμανων πολιτων»Γραφει στο βιβλιο του:Δευτερος Παγκοσμιος Πολεμος Πισω απο κλειστες πορτες ο Ιστορικος Λωρενς Ρης.
Ακομη περισσοτερο ο Σταλιν εξηγουσε, οτι «ο κοσμος θα επρεπε να καταλαβη οτι ενας στρατιωτης που ειχε διασχισει χιλιαδες χιλιομετρων δια πυρος και σιδηρου μεσα απο μαχες, θα μπορουσε να διασκεδαση με μια γυναικα..»
Ενω σε μια αλλη περιπτωσι οταν του ειπαν οτι ο Ερυθρος Στρατος βιαζει γερμανιδες εκεινος απηντησε « Εχουμε κανει τοσα μαθηματα στους στρατιωτες μας.Αφηστε τους να παρουν και μερικες πρωτοβουλιες!!»
Ομως και ο αρχηγος τς αστυνομιας του ο Λαβρεντι Μπερια ηταν αριστος βιαστης
Ενα αμερικανος διπλωματης, ο σωματοφυλακας του Μπερια και η ηθοποιος Ταταναι Οκουνβεσκαγια υπηρξαν ματρτυρες των μεθοδων του Μπερια της αρπαγης των γυναικων απο τον δρομο στο αυτοκινητο του και εν συνεχεια στο κρεββατι του..
Ενας αλλος ιστορικος, ο Κρις Μπελαμυ γραφει οτι οι βιασμοι ειχαν την συγκαταθεσι των προισταμενων της σοβιετικης αρχης.
Εκτιμαται οτι περιπου δυο εκατομυρια βιασμοι διεπραχθησαν στην Γερμανια, 100000 στην Βιενη, 50 εως 200 χιλιαδες στην Ουγγαρια αλλα και αρκετες χιλιαδες στην Ρουμανια στην Βουλγαρια , στην Πολωνια και στην Γιουγκοσλαβια..
Στο πιο προσφατο βιβλιο του ο καθηγητης μοντρενας Ιστοριας στο Καμπριτζ Ριτσαρντ Εβανς περιγραφει την αναφορα ενος ρωσσου στρατιωτου ως εξης: «Γυναικες, μητερες και τα παιδια τους εστεκαν δεξια και αριστερα του δρομου. Μπροστα τους μια ατελειωτη σειρα στρατιωτων με τα παντελονια κατεβασμενα Οι γυναικες που προσπαθουσαν να σωσουν τα παιδια τους επυροβολουντο»
Στο ιδιο βιβλιο ο Εβανς συμπληρωνει. «Ο βιασμος συνηθως συνοδευετο απο βασανισμο και ακρωτηριασμο και συχνα το θυμα πεθαινε απο αιμμοραγια.»
«Οι Γερμανοι στρατιωτες οταν επεστερφαν απο το μετωπο δεν ηθελα να μαθουν για την ταπεινωσι και τον εξευτελισμο των γυναικων και των κοριτσιων τους, ή ακομη και των μητερων τους».Περιγραφει η Νια Χοσς που υποδυεται στην ταινια «Μια γυναικα στο Βερολινο» τον πρωταγωνιστικο ρολο.
Σε μια απανθρωπη σκηνη, ενας Βερολινεζος δικηγορος που καταφερε να σωση την εβραια γυναικα του απο τους γερμνανους, πυροβολειται στην προσπαθεια του να την ξανασωση αυτη την φορα απο τους Ρωσσσους και οπως αργοπεθαινει πληγωμενος τελειωνει βλεποντας τον βιασμο της γυναικας τους...
Η ταινια ηδη προβαλλεται αυτες τις ημερες στο Βερολινο (Τελος Οκτωβριου 2008)
Η Μαρτα Χιλλερ της οποιας το προσωπικο ημερολογιος εκτισε την ταινια πεθανε το 2001 σε ηλικια 90 ετων

αναρτηθηκε αο αργυρη σιδερη τριτη 3/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive