Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ρώσος βουλευτής ύποπτος για συμμετοχή στη μαφία


Ο Ρώσος βουλευτής Βλαντισλάβ Ρέζνικ, του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρείται ύποπτος από την ισπανική δικαιοσύνη για συμμετοχή στη ρωσική μαφία της Αγίας Πετρούπολης, τη μεγαλύτερη στον κόσμο, της οποίας ο φερόμενος ως αρχηγός συνελήφθη τον Ιούνιο στην Ισπανία, μετέδωσαν σήμερα τα ισπανικά μέσα τηλεόρασης.
Η ισπανική αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Οι ισπανικές διωκτικές αρχές διεξήγαγαν χθες, Σάββατο έρευνα στη γεμάτη χλιδή έπαυλη του βουλευτή Ρέζνικ στην πόλη Κάλβια στο νησί της Μαγιόρκας.
«Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπαλτάσαρ Γκαρθόν και ο εισαγγελέας για την πάταξη της διαφθοράς κατηγορούν τον Ρέζνικ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», μετέδωσε το ισπανικό ραδιόφωνο Cadena Ser, επικαλούμενο «πηγές της έρευνας» στην Ισπανία.
Η έπαυλη του βουλευτή, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής χρηματαγορών της Δούμας, γειτνιάζει με την κατοικία στην οποία συνελήφθη τον Ιούνιο ο Γκενάντι Πετρόφ, ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας της Αγίας Πετρούπολης «Tambovskaϊa-Malychevskaϊa».
Σύμφωνα με την εφημερίδα ABC, «δεν αποκλείεται» το σπίτι αυτό να δόθηκε ως δώρο στον βουλευτή από τον Πετρόφ.
Κατά το Cadena Ser, ο Ρέζνικ ήταν ο συνέταιρος του Πετρόφ «στις διάφορες εταιρίες ακινήτων που φέρονται να χρησίμευαν για το ξέπλυμα των παράνομων κεφαλαίων».
Η ισπανική δικαιοσύνη είχε ανακοινώσει στις 13 Ιουνίου ότι εξάρθρωσε την «Tambovskaϊa-Malychevskaϊa», την οποία αποκαλεί ως τη «μεγαλύτερη ρωσική μαφία στον κόσμο» στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με 18 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του Πετρόφ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ABC, ο βουλευτής Ρέζνικ ήταν στη λίστα των προσώπων που έπρεπε να συλληφθούν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, αλλά ο τελευταίος καθώς ήταν εμπλεκόμενος, δεν εμφανίστηκε ξανά στην έπαυλή του στη Μαγιόρκα.
Το Cadena Ser μετέδωσε ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές δεν σταμάτησαν ποτέ τη δίωξη για τη σύλληψή του Ρέζνικ, ο οποίος πιθανώς βρίσκεται στη Ρωσία και εξετάζει τον «βαθμό της ασυλίας του».
Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές είχαν διευκρινίσει κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης του Ιουνίου ότι οι «αρχηγοί» της μαφίας αυτής διέμεναν στην Ισπανία απ' όπου διηύθυναν την εγκληματική τους δράση και απ' όπου προχωρούσαν στο ξέπλυμα των παράνομων κεφαλαίων.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΙΑΣΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΑΚΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ, ΤΙ ΛΥΣΣΑ
    ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ-ΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙ ΑΙ ΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive