Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Τι λειπει από την Ελλαδα …

ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΙΑΣΩΝΑΣ"

Σεβασμος στο δικαιωμα της Εργασιας εξ ισου με το δικαιωμα της Απεργιας
Μας αδικουν και μιλουν εν ονοματι μας μερικοι παντα τοσο καλοπροαιρετοι νοσταλγοι λαικων δημοκρατιων οπου το δικαιωμα της απεργιας και συνδικαλισμος δεν υπηρξε ποτε( π.χ σημερα συνδικαλιστης στην Κουβα, ισως είναι το συντομοτερο ανεκδοτο!!!). Ενώ οι αποψεις μας για το λεπτο θεμα των διαδηλωσεων και των απεργιων εχουν αναφερθει και παλαιοτερα.

Ειχαμε προτεινει την καλυψι του «μοναδικου» κενου που υπαρχει στην χωρα μας με την δημιουργια του «Χωριου Διαδηλώσεων»
Ειχαμε πη τοτε και ειχε αναρτηθει στον διαδικτυακο χωρο SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR που η φιλοξενια του τιμα κάθε σκεπτομενο Ελληνα.
Διοτι ανεξαρτητως του εάν συμφωνει ή διαφωνει και χωρις να κρινει ή να επικρινει, επιτρεπει στους επισκεπτες του να σχηματιζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ( αυτό που ελειπε από τις νοσταλγικες αποικιες της Σοβιετιας του τεως υπαρκτου σοσιαλισμου, εως μετασχηματισθει εξ ολοκληρου από υπαρκτο σε ανυπαρκτο ) οι ιδιοι οι επισκεπτες αυτης της ιστοσελιδος την δικη τους αποψι. Και μαλιστα να την καταγραφουν .Εστω κι αν ολοι διαφωνουν και αυτη η αποψι υποστηριζεται.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όπως στις Λαικες Δημοκρατιες- εστω από ΕΝΑΝ.
Ειχαμε λοιπον προτεινει τοτε τα εξης διακωμωδουντες την υπερβολη που χαρακτηριζει την Χωρα μας σε όλα πλην της εργασιας.
«Θα μπορούσε να προβλεφθή σε κάθε πόλη της Ελλάδος αλλά και ιδιαιτέρως στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ίσως στο Παλιό Αεροδρόμιο ή σε καποιες εγκαταλελειμμένες Ολυμπιακες εγκαταστάσεις , ένας εκτεταμένος χώρος ικανής δυναμικότητος, με υποδομές δικτύων, μεγαφωνικές εγκαταστάσεις ήχου, εικόνας, εστιατόρια, αναψυκτήρια, καντίνες, οργανωμένο τμήμα εθελοντικής αιμοδοσίας και φιλόπτωχο ταμείο..Ο χώρος αυτός, «Το Χωριό Διαδηλώσεων» θα έχη επι μονίμου βάσεως ραδιοτηλεοπτική και δουφορική κάλυψι, ώστε όλα τα συμβαίνοντα στον ειδικό αυτό χώρο να μεταφέρονται σε όλες τις τηλεοπτικές οθόνες των σταθμών αλλα και σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου( π.χ προτείνω την
ela-pame-diadilosi@tora.germanos.gr) , χωρίς καμμια παρεμβολή ή έλεγχο από την εκάστοτε κυβέρνησι..Προς τούτοις θα λειτουργή ειδικός δίαυλος με ονομασία «Η Διαδήλωσις της Ημέρας» που θα εκπέμπη αποκλειστικώς απο το « Χωριό Διαδηλώσεων»
Επίσης στόν ειδικό αυτό χώρο θα υπάρχουν υπάλληλοι, που θα διαθέτουν αναλόγως της προτιμήσεως πάνινες οικολογικές σημαίες όλων των αποχρώσεων ( σε φιλικά προς το περιβαλλον ξύλινα παλούκια) Η πρόσβασις στο «Χωριό Διαδηλώσεων» θα είναι ευχερής με ειδική συγκοινωνία, της οποίας οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν ειδικό επίδομα «μη απεργίας» κι έτσι θα λειτουργεί πάντοτε, ώστε οι απεργοί και οι διαδηλωτές ανεμπόδιστοι να προσέρχονται για να διαδηλώσουν. Μάλιστα για την αρτιότερη και δημοκρατικότερη οργάνωσι του «Χωριού Διαδηλώσεων» θα μπορούσε διακομματικά η βουλή των Ελλήνων να αναθέση, σε γνωστό κόμμα για την φιλοδιαδηλωτική του καθημερινώς τάσι( Π.Χ κκε παμε) και να αναλάβη εκείνο την λειτουργία και την διοίκησι του χώρου με ειδικό τίμημα , το οποιο θα ενσωματωθεί στην επιχορήγησι που παίρνει αυτό το κόμμα για να τιμά με την δημοκρατική παρουσία και δράσι του την Δημοκρατία μας...Ενώ σε άλλο συγγενές προς το προηγούμενο κόμμα( π.χ. Συρριζα) να αναλάβη την διεξαγωγή διαδηλώσεων απο χώρες της Ε.Ε ή και των Σκοπιων, που είναι εύκολο να διεξάγωνται εν Ελλάδι...
Επίσης θα πρέπει η Πολιτεία δια στόματος του Σεμνού Προέδρου επιτέλους να ζητήσει συγνώμη, που τόσα χρόνια οι κυβερνήτες αυτής της χώρας, παρέλειψαν να στεγάσουν τους διαδηλωτάς, ώστε η ελευθερία του διαδηλωνειν να ασκήται ακωλύτως. Με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές όλα αυτά τα χρόνια να ταλαιπωρούνται «συνωστιζόμενοι»στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλεως των Αθηνών, εμπαιζόμενοι απο εχθρικούς καταστηματάρχες, που δεν σέβονται το καθημερινό δικαίωμα διαδηλώσεως, ευγενικού κλεισίματος των δρόμων, ή ειρηνικών καταστροφών και πυρπολήσεων κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.
Βεβαίως θα ισχύη φοιτητική έκπτωσι σε όλες τις υπηρεσίες στο «Χωριο Διαδηλώσεων» και ο καφές κατα την προσέλευσι θα προσφέρεται δωρεάν.
Επισης η βουλή θα πρέπει να κατοχυρώση την εγγραφή στα επικίνδυνα και ανθυγειινά τους συμετεχοντας στο «Χωριό Διαδηλώσεων» που θα αποδεικνύεται απο απλή δήλωσι του δικαιουμένου ή και με την παράδοσι του ξυλίνου παλουκιού στην αρμόδια υπηρεσία του «Χωριού Διαδηλώσεων» κατα την έξοδο του...
Ενώ θα υπάρχουν χάρτινα ομοιώματα τραπεζών, καταστημάτων, υπουργείων, αστυνομικών τμηματων και κολωνες με «χαφιεδοκαμερες» ψεύτικες για να μπορούν οι διαδηλωτές να τα καταστρέφουν ως ένδειξι διαμαρτυρίας.»
Βεβαιως, αν υπηρχε στοιχειωδης σοβαροτης οι αποφασεις για απεργια θα επρεπε να λαμβανονται με καθολικη ψηφοφορια και όχι μονο από τους «προσταστες» {μου διαφευγει η τουρκικη λεξι που είναι παντα του συρμου στην Βαλακανοταλιμπανια μας, την χρησιμοποιουν και οι ιερειες του ερωτα} της κοινωνιας.
Αλλως να προστατευεται το δικαιωμα της εργασιας οσων διαφωνουν με τα κομματικα τελεσιγραφα των πραξικοπηματικων απεργιων που δικτατορικα από-ΦΑΣΙΖΟΥΝ οι συνδικαλισταρχες. Διοτι πως να το κανουμε, πως νατο πουμε .
Εκτος απο τα δικαιωματα των απεργων υπαρχουν και τα διακωματα των μη απεργων...
ΙΑΣΩΝ

2 σχόλια:

  1. Η απεργιούλα των δημοσιογράφων χρειαζόταν πάντως, για να μη δούμε τους κακόμοιρους να χώνουν φράγκα, μπας και σώσουν κάτι, αλλά τι? Πάρτε το χαμπάρι, η αγορούλα που δέσμευε ψυχές εξελίχθηκε σε μελανή οπή. Κοιτάξτε να σωθούμε και αφήστε τις στάχτες στα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πλάκααα..Τι φάση...

    Το όνειρο κάθε κυβέρνησης και κάθε επιχειρηματία είναι τέτοιες απεργίες "αποστειρωμένες". Που δεν βλάπτουν κανένα.
    Μα όταν λέμε απεργία εννοούμε να εμποδιστεί το έργο. Τι όπλο είναι η απεργία αν δεν είναι μαζικό. Δηλαδή αν κάνω εγώ απεργία και πάρει άλλος τη θέση μου, έχει πετύχει τίποτα η απεργία. Σκοτίστηκε και ο εργοδότης σου και η κυβέρνησή σου από τη στιγμή που παράγεται έργο τι στάση θα κρατήσεις εσύ.
    Δικαίωμα στην εργασία έχουν και οι άνεργοι
    Δικαίωμα στην εργασία έχουν και οι απασχολούμενοι στην υποεργασία όπως καθορίζεται μια εργασία που έχει εκφυλιστεί και χάσει την αξία της.

    Να θυμίσω και από το τραγούδι που έλεγε ο Νταλάρας τις παλιές εποχές:

    5 καμιόνια πήγαν στου φεγγαριού τη χάση και γύρισαν γεμάτα απεργοσπάστες. Γεμάτα ξαναφύγαν, κανείς δεν θα περάσει, κάλιο να πάμε όλοι μετανάστες..

    Αρα απεργία σημαίνει να ενοχλήσεις κάποιους, να καταλάβει και ο κόσμος τη δυσαρέσκειά σου..

    Φιλικά

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive