Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

ΣΟΥΗΔΙΑ: "Τίμησαν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο με ειδική τελετή"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος 
Η τελετή έγινε ταυτόχρονα την ώρα της κηδείας του, στο ναό Riddarholm στο κέντρο της Στοκχόλμης. Αφορμή για την τελετή αυτή στάθηκε το γεγονός, πως ο Κωνσταντίνος είχε ανακηρυχθεί το 1964 Ιππότης του Βασιλικού Τάγματος.... του Σεραφείμ από τον βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο Αδόλφο ΣΤ'.
Σύμφωνα με το τελετουργικό, για μια ολόκληρη ώρα χτυπούσαν αδιάλειπτα οι καμπάνες του ναού στη Στοκχόλμη, ενώ ο αντικαγκελάριος του Τάγματος του Σεραφείμ (αποτελεί μία από τις υψηλότερες τιμές της χώρας, που απονέμεται για εξαιρετικές υπηρεσίες στη Σουηδία) εκφώνησε επικήδειο λόγο για τον εκλιπόντα.
Παράλληλα, η σελίδα του βασιλικού παλατιού της Σουηδίας στο Facebook ανέφερε ότι πλέον ανάμεσα σε όλες τις ασπίδες των νεκρών Ιπποτών του Σεραφείμ, κρέμεται και αυτή του Κωνσταντίνου ως ένδειξη τιμής και μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive