Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Market pass"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την ιδιοτέλεια της πρότασης συναλλαγής: «Σας δίνω ψιχουλάκια, δώστε μου ψηφουλάκια». Πρέπει να είναι εξαιρετικά πιεσμένος για να επιλέξει μια τέτοια πρωτοφανή τακτική.
Το Market Pass είναι μια κοροϊδία εν μέσω της παράλληλης πολλαπλής ληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Είναι κάτι εμφανώς ανεπαρκές ως προς τις ανάγκες. Είναι ηθικά προβληματικό στο χρόνο και την διάρκεια χορήγησης του. Είναι αισθητικά ιδιαιτέρως ευτελές και φυσικά εντελώς ασυνεπές... προς τον «ακραιφνή φιλελευθερισμό» που καταδίκαζε και χαρακτήριζε μικροεπίδομα τον 13ο μισθό, κατά την άνοιξη του 2019.
Με εξαίρεση την εφημερίδα ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’ όλα τα Πετσομένα ΜΜΕ βγάλανε και για το Market Pass τις συνήθεις ουρανόμηκες κραυγές φιλοκυβερνητικών πανηγυριστών.
Πολλοί κραύγασαν περήφανοι: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!» Πρώτοι και στην ευτέλεια, όπως εξάλλου είμαστε πρώτοι στην τιμή του ρεύματος, των καυσίμων, του κόστους του Super-Market και των υψηλών επιτοκίων χορηγήσεων.
Από πολλούς ακούγεται θριαμβικά το: «Ναι αλλά τώρα τα επιδόματα δεν είναι από δανεικά!» Φαίνεται ότι θα έπαψε η Ελληνική Δημοκρατία να δανείζεται και δεν το μάθαμε οπότε δεν χρειαζόμαστε και την άπιαστη επενδυτική βαθμίδα. Η χώρα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο χρέος σε όλη την Ευρώπη κι αυτό που άλλαξε είναι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια οπότε μπορούν να ασκηθούν τέτοιες πολιτικές, από τους ίδιους που μας οδήγησαν στα μνημόνια.
Πολλοί επίσης καμαρώνοντας λένε: «τα πήραμε από τα διυλιστήρια για να τα δώσουμε στους φτωχούς!» Πρόσφατα όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι τα κέρδη αυτά είναι από εξαγωγική δραστηριότητα κι είναι διαστροφικό το να φορολογήσει κανείς εξαγωγική δραστηριότητα. Απλώς μεσολάβησε η οδηγία της Κομισιόν, η οποία μάλιστα υλοποιείται στο ελάχιστο προβλεπόμενο όριο.
Σε όλους αυτούς πρέπει να προσθέσω και κάποιους που το παίζουν σοφιστικέ και αντιτείνουν: «Πως μας λέτε απατεώνες επειδή εξαγοράζουμε ψήφους κι από την άλλη μας χλευάζετε που δίνουμε λίγα; Ζητάτε να αυξήσουμε τα αργύρια της εξαγοράς;» Πονηρό αλλά έωλο. Οι δύο ιδιότητες δεν αλληλοαποκλείονται. Μια χαρά μπορεί να είναι κανείς ταυτοχρόνως απατεώνας και φθηνιάρης. Κανείς απατεώνας δεν υποχρεούται να είναι υψιπετής.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΕΊΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΊΠΟΤΑ!
    ΒΡΕ ΑΠΕΡΊΓΡΑΠΤΟΙ ΣΑΣ ΈΚΛΕΨΑΝ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΔΊΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΑΠΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ!!!
    ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΛΈΓΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τού Έλληνα τού αρέσουν οί "κουτσουλιές", εσύ τί πρόβλημα έχεις..?
    πασοκοτσιπροπα@@ρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive