Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Έρχονται για τα κοτόπουλα της αυλής σας...

 

Ο δεύτερος προγραμματισμένος αντίκτυπος ήταν λιγότερο άμεσος, αλλά εξίσου προβλέψιμος αν ξέρετε πώς να διαβάζετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και δυνητικά πολύ πιο επιβλαβής μακροπρόθεσμα - η πάταξη της εναλλακτικής εκτροφής κοτόπουλου. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις βιολογικές φάρμες όσο και τους ιδιώτες που διατηρούν τα δικά τους κοτόπουλα στον κήπο τους.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να μας δικαιώσουν. Στην πραγματικότητα, ο Guardian το έκανε δύο φορές μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πρώτον, την περασμένη Πέμπτη, ο Guardian δημοσίευσε αυτό το άρθρο: "Η εξάπλωση της "ελεύθερης βοσκής" μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πανδημιών που μεταδίδονται από τα ζώα - μελέτη"

Το άρθρο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΜΚΟ Open Philanthropy, αναφέρει ότι η βιολογική γεωργία και η κτηνοτροφία "ελεύθερης βοσκής" θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ξεσπάσματος ζωονόσων, και παραθέτει τους συγγραφείς της νέας αυτής μελέτης:

...ναι. στην πραγματικότητα υποστηρίζουν ότι οι εταιρικές μεγαλο-κτηνοτροφικές μονάδες είναι καλύτερες στην πρόληψη πανδημιών από ό,τι οι μονάδες ελευθέρας βοσκής ή οι βιολογικές φάρμες, επειδή έχουν "αυστηρότερους ελέγχους βιοασφάλειας" (δηλαδή τα ζώα τους δεν βγαίνουν ποτέ έξω ή δεν αλληλεπιδρούν με τη φύση σε καμία περίπτωση).

Στη συνέχεια, σε αυτό το άρθρο της 19 Ιουνίου, ο Guardian ρώτησε...

Το οποίο αναφέρει τον επικεφαλής της ιολογίας στην κυβερνητική Υπηρεσία Υγείας των Ζώων και Φυτών (Apha):

Το "ανεξέλεγκτος" είναι η λέξη κλειδί εδώ.

Αυτή η εκστρατεία τρομοκράτησης δεν είναι καινούργια. Πριν από τρεις εβδομάδες ένα ξέσπασμα σαλμονέλας στις ΗΠΑ αποδόθηκε σε ανθρώπους που διατηρούσαν τα δικά τους κοτόπουλα.

Τον Ιανουάριο, όταν δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου κρούσματα γρίπης των πτηνών, το The Conversation φιλοξενούσε ήδη άρθρα που ισχυρίζονταν ότι...

Και ζητούσε μια νέα πολιτική για τα κοτόπουλα της πίσω αυλής:

Είναι αρκετά εύκολο να καταλάβετε πού το πάει αυτό, έτσι δεν είναι;

Αλλά γιατί να στοχεύουν τους απλούς ανθρώπους που διατηρούν μια χούφτα κοτόπουλα στον κήπο τους;

Λοιπόν, εν μέρει επειδή απλά θέλουν να μειώσουν την ποσότητα φυσικής τροφής που τρώνε οι άνθρωποι - κυρίως κρέας, αλλά και αυγά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Θέλουν οι άνθρωποι να εξαρτώνται πλήρως από τις μεγαλοεταιρείες για τους επεξεργασμένους κύβους "τροφίμων" τους.

Αλλά θέλουν επίσης τους ανθρώπους να εξαρτώνται πλήρως από το κράτος για την άδεια να κάνουν... σχεδόν τα πάντα. Και κατά κάποιο τρόπο, η αφήγηση για την πανδημία του Covid ήταν αντιπαραγωγική για τον σκοπό αυτό.

Ένα από τα ακούσια αποτελέσματα του Covid γενικά και του lockdown ειδικά ήταν να ξυπνήσει ξανά στους ανθρώπους την επιθυμία να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Οι αρμόδιοι επιθυμούν να αντιστρέψουν αυτή την τάση.

Όπως επισημαίνει το παραπάνω άρθρο του Guardian [η έμφαση προστέθηκε]:

Κατά τη διάρκεια του λουκέτου υπήρξε μια έξαρση των ανθρώπων που διατηρούν τα δικά τους κοτόπουλα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι παράνομο να διατηρεί κανείς κοπάδι πενήντα ή περισσότερων κοτόπουλων χωρίς να έχει λάβει άδεια από το μητρώο πουλερικών (ναι, αυτό το "μητρώο" είναι πραγματικό πράγμα) - αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών κοπαδιών είναι πολύ λιγότερα από πενήντα πουλιά και, ως εκ τούτου, εντελώς μη καταγεγραμμένα.

Αυτή η τρομολαγνεία περί "εξάπλωσης ασθενειών" προετοιμάζει το έδαφος για τη "ρύθμιση" αυτών των μικρών ιδιωτικών κοπαδιών.

Αυτό θα σημαίνει την απόλυτη απαγόρευση; Ίσως. Αλλά τουλάχιστον, θα περίμενα ότι ο ελάχιστος αριθμός που απαιτεί άδεια θα αρχίσει να πέφτει από τα 50, και το κόστος απόκτησης άδειας θα αυξηθεί.

Έχουμε ήδη δει ένα παράδειγμα αυτής της διαδικασίας με την κατ' οίκον διδασκαλία (homeschooling).

Τα έθνη σε όλο τον κόσμο είδαν τεράστιες αυξήσεις στην κατ' οίκον εκπαίδευση μέχρι το 2020-2021, και αυτή η αύξηση συνεχίστηκε ακόμη και μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κατ' οίκον διδασκαλία από ό,τι πριν ξεκινήσει το λουκέτο. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξει εκ νέου τον πολυετή πόλεμό της κατά της κατ' οίκον διδασκαλίας, δημιουργώντας ένα εθνικό μητρώο παιδιών που διδάσκονται στο σπίτι και απειλώντας τους γονείς με πρόστιμα ή απροσδιόριστες "κυρώσεις" για την άρνησή τους να εγγραφούν σε αυτό.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα παρατηρηθεί πιθανότατα και με τα πουλερικά της πίσω αυλής.

Αυτό είναι το συγκεκριμένο και πρακτικό μέρος της υπόθεσης.

Πιο ποιητικά, το κράτος δυσανασχετεί επειδή είναι ελεύθερα.

Το να κρατάτε μερικά κοτόπουλα στον κήπο σας μπορεί να είναι ένα μικρό, εύθραυστο είδος ελευθερίας... αλλά παρόλα αυτά είναι ελευθερία, και οι δομές εξουσίας είναι αρκετά ασήμαντες για να καταστρέψουν ακόμα και αυτή την ελάχιστη ανεξαρτησία.

Στην καρδιά της, η αυτοδυναμία κάθε είδους είναι ο αντίποδας όλων όσων μας οδηγούν προς τη " νέα κανονικότητα ".

Δεν υπάρχει ελευθερία. Όχι ανεξαρτησία. Καμία ζωή έξω από τους προσεκτικά ελεγχόμενους μηχανισμούς του κράτους. Αυτός είναι ο στόχος τους.

Καθώς βγαίνουμε σταδιακά από την "εποχή του Covid" και κάνουμε καριέρα προς την "εποχή του 3ου παγκόσμιου πολέμου" ή την "εποχή της κλιματικής αλλαγής" ή όποιο άλλο είναι το επόμενο στάδιο της μεγάλης αφήγησης, τα γρανάζια του κράτους έχουν σκοπό να αλέσουν αυτούς τους θύλακες αντίστασης που η ανελέητη υπερβολή τους έχει κατά λάθος καλλιεργήσει.

Τα καλά νέα εδώ είναι ότι οι ολοένα και πιο τυραννικές προσπάθειές τους να ελέγχουν τους ανθρώπους θα καταλήξουν να διώχνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Για να παραθέσω το ρητό του φιλοσόφου Lucas, όσο περισσότερο σφίγγουν τη λαβή τους, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα ξεγλιστρούν μέσα από τα δάχτυλά τους.

************

Δικτυογραφία

They’re coming for your backyard chickens… – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/06/29/theyre-coming-for-your-backyard-chickens/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive