Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΙ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ! Του Γιάννη Σαρλά

Έχοντας σπάσει την κλείδα μου μέσα στο κατακαλόκαιρο, ένα από τα ελάχιστα, τα οποία θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να κάνω υπομονή είναι η ανάγνωση της αγαπημένης μου Ρωμαϊκής Ιστορίας. Ήταν υψίστη τιμή για τον Ελληνισμό το να αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης σε διάρκεια και σε μεγαλείο Αυτοκρατορίας, που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης! Ήμασταν κοσμοκρατορες για πανω από 1000 έτη και σήμερα καταλήξαμε δουλοπάροικοι, ελέω των συγχρόνων πολιτικαντηδων!... Συνεπώς, καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τις αιτίες, οι οποίες έκαναν την Ρώμη από μια ασήμαντη πόλη, που ήταν το 500 π. Χ., στο να φτάσει να κατακτήσει τον κόσμο! 

Θα σας διηγηθω ένα περιστατικό από τον Πολύβιο τον Μεγαλοπολίτη, Έλληνα ιστορικό, ο οποίος έζησε 50 χρόνια, ως αιχμάλωτος στην Αιώνια Πόλη, όταν η Αχαϊκή Συμπολιτεία ηττήθηκε από τις Ρωμαϊκές λεγεώνες και κατέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της Ρώμης, ως κρατικής οντότητας. Βρισκόμαστε στο 168 π. Χ. Έχει ήδη αρχίσει ο τρίτος Μακεδονικός Πόλεμος, μεταξύ των Ρωμαίων και του βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Ο τελευταίος ήταν ένας ισχυρός βασιλεύς, αναγκάζοντας τους Ρωμαίους να στείλουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνάμεων τους στην Μακεδονία για να τον καταβάλουν. Ταυτόχρονα, το Ελληνιστικό Βασίλειο των Σελευκιδών (αντί να προστρέξουν σε βοήθεια του Περσέα) κηρύσσει τον πόλεμο στους Πτολεμαίους, με σκοπό να καταλάβει την Αίγυπτο! 

Οι Πτολεμαίοι έχοντας κι αυτοί...καταλάβει τί εστί Ρώμη είχαν σπεύσει να συνάψουν συμμαχία μαζί της, ενεργοποιώντας τον θεσμό των άνισων φίλων, όπως λέγονταν. Ο Αντίοχος Γ' ο Σελευκίδης διέλυσε γρήγορα τον στρατό του Πτολεμαίου, ο οποίος...την έκανε για την Άνω Αίγυπτο (γεωγραφικά Κάτω Αίγυπτος) αφήνοντας την Αλεξάνδρεια στο έλεος του Θεού, δλδ του Αντιόχου! Όνειρο πολλών ετών των Σελευκιδών ήταν η κατάκτηση της Αιγύπτου και η ενωση της με την Αυτοκρατορία τους σε ένα ενιαίο Αφροασιατικο κράτος. Επιτέλους, το εν λόγω όνειρο τους θα γίνονταν οσονούπω πραγματικότητα! Αμ δε! Την παραμονή της εισόδου του Αντιόχου στην Αλεξάνδρεια έγινε κάτι πρωτοφανές και ίσως ανεπανάληπτο στα πολεμικά χρονικά. Τί έλαβε χώρα;; Μία συνάντηση. 

Ένας Ρωμαίος Συγκλητικος με δυο Ρωμαίους φρουρούς ζήτησε να δει τον Αντίοχο. Ιδού τί διημειφθη: 

ΣΥΓΚ: Βλέπω, ότι ετοιμάζεσαι για την αυριανή παρέλαση στην Αλεξάνδρεια, Αντιόχε! 

ΑΝΤΙ: Ποιος σκατά είσαι εσύ, πάλι;; 

ΣΥΓΚ: Πόπλιος Λικινος, Ρωμαίος Συγκλητικος. Άκουσε με καλά διότι δεν θα στο πω δεύτερη φορά! Τα μαζευεις όπως είσαι και γυρνάς πίσω στην Αντιόχεια, καταβάλλοντας 10.000 τάλαντα, ως πολεμική αποζημίωση στο κράτος της Αιγύπτου, ειδάλλως θα θεωρηθείς εχθρός της Συγκλήτου και του λαου της Ρώμης! 

(Ανοίγω παρένθεση κι υπενθυμίζω, ότι ολόκληρος ο αρχαίος κόσμος γνώριζε, ότι σε περίπτωση, που η Ρώμη βάφτιζε έναν βασιλιά, έναν λαό, ένα έθνος, μια οικογένεια, οιονδήποτε ή οτιδήποτε τέλος πάντων, ως εχθρό της Συγκλήτου και του λαου της Ρώμης, αυτή η...οντότητα ουδόλως είχε σωτηρία! Η ποινή ήταν ο θάνατος! Και στου... βοδιου το κέρατο να πήγαινε και στην έρημο της Γεδρασιας να κρύβονταν, οι Ρωμαίοι θα τους έβρισκαν, μέχρι να τους σκοτώσουν...) 

ΑΝΤΙ: Το σκέφτομαι.. 

ΣΥΓΚ: Σκέψου το, όσο είσαι σε αυτό το δωμάτιο. Μόλις βγεις από εδώ, ακόμη και στην τουαλέτα για να πας, θα έχεις πάρει την απόφαση σου! Είτε αφήνεις τα χρήματα και γυρνάς πίσω στην Συρία, είτε αυτόματα ανακηρύσσεται, ως εχθρός της Συγκλήτου και του λαου της Ρώμης. 

Εν τέλει, ο Αντίοχος Γ'... έκλασε μέντες, πλήρωσε τα 10.000 τάλαντα κι επέστρεψε στην Αντιόχεια, ενώ το όνειρο της κατάληψης της Αιγύπτου έμεινε ένα...όνειρο απατηλό! Τοιουτοτρόπως, ο στρατός του Αντιόχου έχασε...από έναν και μόνον άνδρα!!! Ελπίζω να καταλάβατε τί εξεπροσωπευε η Ρώμη! Σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια, μα κυρίως αξιοπιστία. Απαξαπαντες, από τον τελευταίο πολίτη σκλάβο, μέχρι τον ηγεμόνα βαρβάρων, ο οποίος επεσκέπτετο την Ρώμη για να υποβάλει τα σέβη του προς τον Καίσαρα, ήξεραν ένα πράγμα: Το είπε η Ρώμη;; ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ! 

Δεν πιστεύω να επιθυμείτε συγκρίσεις με τους ημέτερους κυβερνήτες μας! Τον βαθμό της αξιοπιστίας των εγχώριων πολιτικάντηδων τον γνωρίζουμε δα λίαν καλώς, όταν λίγο πριν τας εκλογας υφαρπαζουν την ψήφο του Ελληνικού λαού, ταζοντας του... λαγους με πετραχήλια, στις δε πελατειακές σχέσεις ειρήσθω εν παρόδω, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι πρωταθλήτρια! Ναι αλλά...έχουμε δημοκρατία θα μου αντιτεινετε! Χμ, δημοκρατία υπήρξε η Res Publica της αρχαίας Ρώμης, την οποίαν έχει...κατακλέψει το σημερινό κράτος των Η.Π.Α. σε ονοματολογία (Σύγκλητος, Καπιτώλιο=Καπιτωλίνος λόφος) θυρεούς, (faccia) συμβολα (Ρωμαϊκός αετός, E pluribus unum) μα κυρίως στον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος, καθώς και της κρατικής οντότητας της Ρώμης! 

Το δε σημερινό κράτος της κομματοκρατίας του Μητσοτάκη δεν είναι κάτι διαφορετικό, από μια στυγνή κομματική τυραννία, η οποία λίαν προσφάτως μετέτρεψε τους πολίτες της σε... νούμερα, κλέβοντας δυο χρόνια από τις ζωές τους κι εκβιάζοντας τους να εισάγουν στα κύτταρα τους πειραματικά σκευάσματα, των οποίων τις παρενέργειες και τους αιφνιδίους θανάτους που προκαλούν τους βλέπετε καθημερινά... 

Γελώ τώρα διότι τουτο το άθλιο Ελληνικό κράτος κατηγορεί την Ρωσία για έλλειμμα δημοκρατικών θεσμών την ώρα που ο Πούτιν επιτρέπει (κρατηθείτε παρακαλώ) την χρηματοδότηση της Ρωσικής αντιπολίτευσης από δυτικά κεφάλαια! Το χωράει ο νους σας;; Ο δε Μητσοτάκης επιτρέπει στην Ελληνική κοινωνία, όσα εγκρίνει το ΣΚΑΙ, τουτέστιν το... πολιτικά ορθό και την σωστή πλευρά της ιστορίας! Λογοκρίνει δε κι απαγορεύει να εκπέμπονται Ρωσικοι δίαυλοι, όπως το RUSSIAN TODAY και το SPUTNIK διότι οι Ρώσοι είναι...φασίστες! Για γέλια ή για κλάματα;;!! 
Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive