Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Η Μόνη Ελπίδα Για Την Ελευθερία Είναι Να Εξαλειφθεί Η Λατρεία Του Συντάγματος Από Το Μυαλό Όλων Των Σκεπτόμενων Ατόμων;

 

Lysander Spooner, Χωρίς προδοσία αριθ. 6: Το Σύνταγμα χωρίς εξουσία (1870)


Δεδομένων όλων όσων συνέβησαν τα τελευταία 233 χρόνια, και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο ζωτικής σημασίας να καταργηθεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ, (και να εξαλειφθεί η κυβερνητική εξουσία) και να σταματήσει αμέσως αυτό που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί λατρεία του Συντάγματος. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι θα προσβληθούν σημαντικά από την υπόδειξη ότι το Σύνταγμα είναι ένα αποτρόπαιο έγγραφο και μια απάτη, και σε μεγάλο βαθμό υπήρξε το θεμέλιο της καταστροφής της ελευθερίας μας. Εξάλλου, πολλοί πιστεύουν πραγματικά ότι το όνειρο αυτού του πολιτικού ήρθε απευθείας από τον Θεό. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι έτσι αν οι αμερικανικές μάζες δεν είχαν εξαπατηθεί και δεν είχαν πιστέψει ότι ένα κομμάτι περγαμηνής που δημιουργήθηκε και συντάχθηκε μυστικά, στο σκοτάδι της νύχτας, πίσω από κλειστές και κλειδωμένες πόρτες- και από το χειρότερο και πιο διεφθαρμένο στοιχείο της κοινωνίας, τους πολιτικούς, είχε σκοπό μόνο να επεκτείνει τις εξουσίες μιας συγκεντρωτικής ομοσπονδιακής (εθνικής) κυβέρνησης σε επίπεδα τόσο ακραία που αψηφούν τη λογική.

Ποιο επίπεδο ανοησίας είναι προφανές όταν η πλειοψηφία των υποτιθέμενων πιο ευφυών όντων στη γη πιστεύει ότι ένα πολιτικό έγγραφο μπορεί να τους σώσει, να τους δώσει και να προστατεύσει τα "δικαιώματά" τους- όλα αυτά με βάση την παράλογη αντίληψη ότι το μόνο που είναι απαραίτητο για την ατομική κυριαρχία είναι ότι μια παντοδύναμη κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τους ίδιους "κανόνες" που δημιούργησε για τον εαυτό της εξ ολοκλήρου; Ίσως αυτό μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα από τον δάσκαλο της προπαγάνδας, τον Edward Bernays, όταν είπε:

"Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η πραγματική κυβερνητική δύναμη της χώρας μας. Μας κυβερνούν, διαμορφώνουν το μυαλό μας, διαμορφώνουν τις προτιμήσεις μας, προτείνουν τις ιδέες μας, σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ".

Για να το θέσουμε αυτό σε απλά ελληνικά, οι μάζες είναι πλήρως υπεύθυνες για τη δική τους υποδούλωση, επειδή οικειοθελώς επιτρέπουν στον εαυτό τους να τους λένε ψέματα, να τους εξαπατούν, να τους φορολογούν, να τους χειραγωγούν, να τους ελέγχουν, να τους δέρνουν, να τους κυβερνούν και να τους δολοφονούν οι ίδιοι οι άνθρωποι που σκόπιμα τοποθετούν στην εξουσία πάνω τους.

Φαίνεται ότι λαμβάνω καθημερινά αλληλογραφία με την έννοια ότι αν μόνο το "δικό μας" σύνταγμα γινόταν σεβαστό και ακολουθούταν, όλοι θα σωζόμασταν, τα φώτα θα έλαμπαν στους ουρανούς, η ευτυχία θα ανθούσε, οι καμπάνες θα χτυπούσαν, η ευημερία και η ισότητα θα κυριαρχούσαν και η κυβέρνηση θα αυτοπεριοριζόταν και θα γινόταν ένας πατρικός και στοργικός κύριος.

Οι εξουσίες που δίνονται στο κυρίαρχο έγγραφο αυτής της χώρας που ονομάζεται Σύνταγμα- λέγεται ότι είναι ο νόμος της χώρας, είναι απολύτως απεριόριστες. Οι εξουσίες αυτές ορίζονται στο άρθρο 1, τμήμα 8 του Συντάγματος και δηλώνουν:

-- Συμπυκνωμένη έκδοση:

Το Κογκρέσο έχει την εξουσία να θεσπίζει και να εισπράττει φόρους, δασμούς, εισφορές και φόρους κατανάλωσης, για να πληρώνει τα χρέη και να φροντίζει για την κοινή άμυνα και τη γενική ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών- αλλά όλοι οι δασμοί, εισφορές και φόροι κατανάλωσης πρέπει να είναι ομοιόμορφοι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες,

  • Το Κογκρέσο μπορεί να θεσπίζει και να εισπράττει φόρους
  • Το Κογκρέσο μπορεί να δανείζεται χρήματα
  • Το Κογκρέσο μπορεί να ρυθμίζει το εθνικό και διεθνές εμπόριο
  • Το Κογκρέσο μπορεί να θεσπίζει κανόνες για την πολιτογράφηση και τους νόμους περί πτώχευσης
  • Το Κογκρέσο μπορεί να κόβει χρήματα
  • Το Κογκρέσο μπορεί να ορίζει τα πρότυπα για τα βάρη και τα μέτρα
  • Το Κογκρέσο μπορεί να τιμωρεί τους παραχαράκτες
  •  Το Κογκρέσο μπορεί να ιδρύει ταχυδρομικά γραφεία και ταχυδρομικούς δρόμους
  •  Το Κογκρέσο μπορεί να χορηγεί διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εφευρέτες και πνευματικά δικαιώματα σε συγγραφείς
  • Το Κογκρέσο μπορεί να συστήσει ομοσπονδιακά δικαστήρια
  • Το Κογκρέσο μπορεί να τιμωρεί την πειρατεία και τα εγκλήματα που διαπράττονται στη θάλασσα
  • Το Κογκρέσο μπορεί να κηρύξει πόλεμο
  • Το Κογκρέσο μπορεί να συγκροτεί και να υποστηρίζει στρατούς
  • Το Κογκρέσο μπορεί να παρέχει και να συντηρεί πολεμικό ναυτικό
  •  Το Κογκρέσο μπορεί να θεσπίζει κανόνες για τη διακυβέρνηση των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων
  • Το Κογκρέσο μπορεί να καλέσει την πολιτοφυλακή (Εθνική Φρουρά) για να καταστείλει την εξέγερση και την εισβολή και να επιβάλει τους νόμους.
  • Το Κογκρέσο μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση, τον εξοπλισμό και την πειθαρχία της πολιτοφυλακής
  •  Το Κογκρέσο μπορεί να ασκεί έλεγχο στην Περιφέρεια της Κολούμπια και σε άλλα ομοσπονδιακά ακίνητα

Και να εκδίδει όλους τους νόμους που είναι αναγκαίοι και κατάλληλοι για την εκτέλεση των ανωτέρω εξουσιών, καθώς και όλων των άλλων εξουσιών που ανατίθενται από το παρόν Σύνταγμα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε οποιοδήποτε τμήμα ή αξιωματούχο της.


Υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί εδώ, και κανένας από αυτούς δεν έχει καμία σημασία, οπότε ο ισχυρισμός ότι αυτή η κυβέρνηση είχε ή έχει περιορισμένες εξουσίες είναι ένα πλήρες κατασκεύασμα και ψέμα. Όσοι δηλώνουν ότι αυτό το ισχύον σύνταγμα περιορίζει την εξουσία της κυβέρνησης είτε αγνοούν τα γεγονότα, είτε είναι παραπληροφορημένοι, είτε είναι δόλιοι. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία άξια αυτής της έλλειψης σκέψης ή συμπεριφοράς.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ που αντικαταστάθηκε παράνομα από το ισχύον Σύνταγμα ήταν τα Άρθρα της Συνομοσπονδίας. Αν και ήταν επίσης ελαττωματικά, όπως είναι φυσικά κάθε κυβερνητικό έγγραφο, στην πραγματικότητα περιόριζαν σοβαρά την κεντρική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Κογκρέσου δεν είχε καμία απολύτως εξουσία και δεν υπήρχε εκτελεστικός κλάδος. Δεν υπήρχε Ανώτατο Δικαστήριο και μόνο ένας κλάδος της κυβέρνησης. Το Κογκρέσο μπορούσε να λαμβάνει αποφάσεις, αλλά δεν είχε καμία εξουσία επιβολής. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (Κογκρέσο) δεν είχε καμία απολύτως εξουσία να φορολογεί. Το Κογκρέσο δεν είχε καμία απολύτως εξουσία να ρυθμίζει το εξωτερικό εμπόριο ή το εμπόριο. Ενώ το Κογκρέσο σύμφωνα με τα Άρθρα είχε την εξουσία να ρυθμίζει και να χρηματοδοτεί τον στρατό (στρατιωτικό), δεν είχε καμία εξουσία να συγκροτεί στρατό ή ναυτικό, και δεν μπορούσε να υποχρεώσει τις πολιτείες να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε αιτήματα για στρατεύματα ή χρηματοδότηση, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε εξουσία στον πόλεμο. Και προφανώς, το Κογκρέσο δεν είχε τον έλεγχο των χρημάτων, κάτι που τόσο απεγνωσμένα επιθυμούσε.

Αν κάποιος πιστεύει ότι το ισχύον Σύνταγμα δημιουργήθηκε, συντάχθηκε και εφαρμόστηκε για να περιορίσει μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που ήταν ήδη ανίκανη, παρακαλείστε να μην ντροπιάζετε άλλο τον εαυτό σας. Μια ανάγνωση του πρώτου Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, των Άρθρων της Συνομοσπονδίας, θα πρέπει να σας ανοίξει τα μάτια για την απάτη και την προπαγάνδα που περιβάλλει το ισχύον Σύνταγμα, και για κάθε έννοια ότι σχεδιάστηκε για να περιορίσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο, ή ότι προοριζόταν να προστατεύσει την ελευθερία, την ελευθερία ή οποιαδήποτε κυριαρχία του ατόμου. Το αντίθετο βέβαια ισχύει, όπως περιέγραψα πριν από καιρό.

"Εκείνοι που εξαρτώνται από ένα έγγραφο που κυρώνεται από το κράτος για να καθορίσουν τα δικαιώματά τους, εκείνοι που πιστεύουν ότι τα φυσικά τους δικαιώματα δίνονται και προστατεύονται από ένα σύνταγμα, και εκείνοι που λατρεύουν ένα τέτοιο σύστημα όπως αυτό δημιουργεί, δεν θα είναι ποτέ ελεύθεροι και στην πραγματικότητα θα καταλήξουν υποταγμένοι στο ίδιο αυτό κράτος. Διότι το να αποδέχεσαι οποιοδήποτε συνταγματικό σύστημα που κυρώνεται από το κράτος σημαίνει ότι αποδέχεσαι εκείνη την κυβέρνηση που αυτό δημιουργεί, και εφόσον η κυβέρνηση στηρίζεται μόνο στη βία, το να ζεις κάτω από ένα τέτοιο σύστημα είναι το αντίθετο της ελευθερίας και στην πραγματικότητα είναι μια μορφή συναινετικής υποδούλωσης".

Όπως τόσο σωστά δήλωσε ο Murray N. Rothbard στο Conceived in Liberty, το Σύνταγμα ήταν ένα πραξικόπημα.


************

Δικτυογραφία

Freedom’s Only Chance Is to Eliminate Constitution Worship From the Minds of All Thinking Individuals? - garydbarnett.com

https://www.garydbarnett.com/freedoms-only-chance-is-to-eliminate-constitution-worship-from-the-minds-of-all-thinking-individuals/

1 σχόλιο:

  1. Εκρηκτικός μηχανισμός στις Πλάκες της Τζώρτζια! Η Πλάκα με την εβραϊκή γλώσσα έγινε θρύψαλα... (βίντεο)

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/07/blog-post_33.html
    ===========
    GeorgiaGuidestones έχουν πλέον ισοπεδωθεί πλήρως.

    Το Γραφείο Ερευνών της GA αναφέρει ότι η κατασκευή έχει κατεδαφιστεί πλήρως "για λόγους ασφαλείας".


    https://twitter.com/GaiaNewsIntl/status/1544821132167188480?cxt=HHwWgMC8hdGop_AqAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive