Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Εξέγερση 52 αυστριακών γιατρών κατά των μέτρων υγείας

 

Σκληρά λόγια από 52 γιατρούς σε ανοιχτή επιστολή. Οι γιατροί -μεταξύ των οποίων και καθηγητές πανεπιστημίου- επικρίνουν έντονα την πορεία του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τις φορολογικές ιδέες της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου. Προειδοποιούν για "μια νέα διαίρεση του πληθυσμού"....

Η ιδέα των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους εμβολιασμένους, η οποία προτάθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, μπορεί να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή.

 Οι 52 γιατροί αντιτίθενται σθεναρά στην προπαγάνδα για "άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό", έγραψαν στη δήλωσή τους προς τον Ιατρικό Σύλλογο. Οι υπογράφοντες την επιστολή περιλαμβάνουν καθηγητές πανεπιστημίου, γενικούς ιατρούς, ειδικούς της εσωτερικής ιατρικής και ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 Στην "Εξέγερση της Κορόνα", οι γιατροί τονίζουν ότι είναι "βαθιά απογοητευμένοι" από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου. Ως εκ τούτου, προειδοποιούν την επαγγελματική εκπροσώπηση: "Πολιτικά, δεν υποστηρίζουμε τον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν θέλουμε να δώσουμε πολιτικά κίνητρα για τον εμβολιασμό, προωθώντας φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους εμβολιάζονται, όπως έκανε πρόσφατα ο Πρόεδρος. Δεν θεωρούμε αυτές τις δραστηριότητες ως ιατρικά καθήκοντα.

Τα ποσοστά εμβολιασμού μόνο ελαφρώς αυξημένα

Οι γιατροί απευθύνουν επίσης μια σαφή προειδοποίηση: "Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι το ιατρικό επάγγελμα να εμβαθύνει τη διαίρεση του πληθυσμού που ήδη υπάρχει εξαιτίας του προβλήματος των κοβιδίων. Και οι 52 γιατροί εγγυώνται: "Θέλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους ασθενείς ισότιμα - είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το eXXpress, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν στάσιμα, ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών είναι μόλις 11.800 (το 61,5% των ατόμων που ζουν στην Αυστρία έχουν σήμερα πλήρη εμβολιαστική προστασία).

Θέμα:

Διάφορες δηλώσεις του Προέδρου του Αυστριακού Ιατρικού Συλλόγου Univ.-Prof. Dr. Thomas Szekeres σχετικά με την πανδημία.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι!

Εμείς, οι υπογράφοντες ιατροί, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από ορισμένες πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου μας με αφορμή την πανδημία και πιστεύουμε, ως εκ τούτου, ότι ο Πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Συλλόγου δεν μας εκπροσωπεί ως ιατρούς από αυτή την άποψη.

Ο κατ' όνομα ανώτατος εκπρόσωπος του αυστριακού ιατρικού επαγγέλματος πρέπει να προσπαθεί να ενημερώνει το κοινό με αντικειμενικό και υποστηρικτικό τρόπο, ιδίως σε περιόδους κρίσης, και πρέπει να αντανακλά την υπεύθυνη λειτουργία των ιατρών προς το κοινό στις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

Εμείς οι γιατροί έχουμε την ευθύνη να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη για όλους, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση μιας πανδημίας.

Πολιτικά, δεν θέλουμε να μιλάμε για άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν θέλουμε να προτείνουμε φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους εμβολιάζονται στην πολιτική, όπως έκανε πρόσφατα ο Πρόεδρος. Δεν θεωρούμε αυτές τις δραστηριότητες ως ιατρικά καθήκοντα.

Σίγουρα δεν θέλουμε το ιατρικό επάγγελμα να βαθύνει το διχασμό στον πληθυσμό που ήδη υπάρχει λόγω του θέματος του Covid.

Πιστεύουμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, διότι θέλουμε πρωτίστως να εκπληρώνουμε το ιατρικό μας καθήκον και να αντιμετωπίζουμε όλους τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή επανεμβολιαστεί ή αν διαφέρουν μεταξύ τους με οποιονδήποτε τρόπο. 
https://exxpress.at/corona-aufstand-von-52-oesterreichischen-aerzten/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive