Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

"ΦΟΒΟΣ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΘΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Μην λες τέτοια φίλε, μη βάζεις ιδέες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

7 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε(σε όλη την Ελλάδα, από 14-24 Σεπτεμβρίου) από την εταιρία «Metron Analysis» για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33,2% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, η ΝΔ το 32,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΔΗΚΚΙ το 5,1%, ο Συνασπισμός το 4,3%, η Πολιτική Άνοιξη το 1,1% και οι Φιλελεύθεροι το 1,1%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 40,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα έρθει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 37,3% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ. Τέλος το 46,3% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη, ενώ το 31,8% θεωρεί καταλληλότερο τον Κ. Καραμανλή(σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα» από την εταιρία «VPRC» η ΝΔ συγκεντρώνει το 34,3% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,5%).
    Με αφορμή τη δυσφορία που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδο για το περιεχόμενο έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις θρησκείες σε όλον τον κόσμο, ο Αμερικάνος πρεσβευτής Ν. Μπέρνς έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος λέει ότι οι δύο άνδρες «μίλησαν με πνεύμα αγάπης. Είπαν θα ειδωθούν πάλι να τα ξαναπούν και δεν υπάρχει θέμα. Απλούστατα εμείς επισημαίνουμε μερικές αδικίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα».
    {Προσέρχεται στην ανακρίτρια Αθηνών ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Λ. Καραπαναγιώτης και απολογείται για την υπόθεση της δημοσίευσης στην εφημερίδα του της απόρρητης έκθεσης Κωστούλα σχετικά με την παραμονή του Α. Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι(κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διάπραξη αδικήματος της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας»). Σε δηλώσεις που κάνει ο Λ. Καραπαναγιώτης λέει «Κατέθεσα στην ανακρίτρια ότι ασφαλώς συναίνεσα στη δημοσίευση της επίμαχης έκθεσης, με την βεβαιότητα ότι επιτελούσα το καθήκον μου, ότι αυτό αποτελεί τιμή μου και ότι, σε μια κατ’ εξοχήν πολιτική υπόθεση, επεβάλλοντο και η διαφάνεια και ο έλεγχος». «Ο καθένας θα αντλήσει τα συμπεράσματα του από το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή, στην οποία εξευτελίστηκε η έννοια του κράτους και διασύρθηκε διεθνώς η χώρα, εντοπίσθηκαν ως μόνοι ένοχοι δύο δημοσιογράφοι και μια εφημερίδα».}
    Ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος παραβρίσκεται στην Κύπρο στις εκδηλώσεις (μεγάλη στρατιωτική παρέλαση)που γίνονται στη Λευκωσία με την ευκαιρία του εορτασμού της 39ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου.
    Πτώση κατά 0,62% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.632,27 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Γιορτάζεται στη Κύπρο η 39η Επέτειος της ανεξαρτησία του νησιού. Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπ. Κλίντον σε μήνυμα του προς τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη αναφέρει και τα ακόλουθα: «Ο αμερικανικός λαός και εγώ προσωπικά επιβεβαιώνουμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες για την εξεύρεση μια δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού, η οποία θα απαλείψει τις διαφορές που υπάρχουν στην Κύπρο εδώ και καιρό».
    Ο πρόεδρος Κληρίδης στο διάγγελμά του εκφράζει την απογοήτευσή τόσο για την αδιάλλακτη στάση των Τούρκων όσο και για τη συγκάλυψη της τουρκικής στάσης από τους Αγγλοαμερικάνους).
    Γίνεται γνωστό ότι από πυρηνικό ατύχημα που έγινε στην Ιαπωνική πόλη Τομαϊμούρα 49 άνθρωποι μολύνθηκαν από ραδιενέργεια(γράφεται ότι το ατύχημα έγινε γιατί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατά τη μείξη ουρανίου με νιτρικό οξύ έβαλαν, κατά λάθος, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από το ανώτατο όριο).
    Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανακοινώνει την πρόθεση του Ρώσου πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του εξόριστου κοινοβουλίου της Τσετσενίας(διαλύθηκε το 1996 από τη νέα ηγεσία του Γκρόζνι).
    Αρχίζουν στην Κίνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο Τσε Τούγκ. Ο πρόεδρος της Κίνας Ζ. Ζεμίν σε ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η χώρα του θα συνεχίσει το δρόμο που χάραξε ο Μάο εναντίον του ηγεμονισμού» (Προφανώς εννοεί τις ΗΠΑ).
    ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στην Αθήνα συνομιλία με τον Φιλανδό ομόλογό του Π. Λιπόνεν(η Φιλανδία έχει την προεδρία της Ε.Ε.- η επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπη σύνοδος κορυφής στο Τάμπελε της Φιλανδίας). Μεταξύ τον θεμάτων που συζητούν οι δύο άνδρες είναι η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά το τέλος των συνομιλιών λέει και τα εξής: «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ζουν τον τελευταίο καιρό σε ένα πρωτόγνωρο καλό κλίμα. Εμείς είμαστε κατά τις έντασης. Η ένταση εξυπηρετεί μόνο εκείνους που δεν θέλουν την συνεργασία, θέλουν να αποφύγουν ένα κλίμα συνεργασίας και ειρήνης στην περιοχή. Όμως πρέπει το σημερινό κλίμα να μετατραπεί σε πράξεις. Πράξεις και αποφάσεις οι οποίες πείθουν ότι μπήκαμε σε μια νέα περίοδο ελληνοτουρκικών σχέσεων και ευρωτουρκικών σχέσεων. Πράξεις και αποφάσεις οι οποίες θα δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο για περαιτέρω συνεργασία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα ορατό, δεν έγιναν ορατές δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για να προωθήσει την ευρωπαϊκή της προοπτική και να στηρίξει τη συνεργασία τόσο στη περιοχή, όσο με την Ε.Ε».

    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Φιλανδό ομόλογό του Π. Λιπόνεν, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε., λέει: «Μια υποψήφια χώρα πρέπει να έχει μια σχέση με την Ε.Ε. που αποκλείει τη δημιουργία προβλημάτων και εντάσεων. Δεν μπορεί να αποφασιστεί η υποψηφιότητα οποιασδήποτε χώρας και αμέσως μετά από τη χώρα αυτή να υπάρχουν απαιτήσεις απέναντι σε χώρες-μέλη, σε σχέση με "γκρίζες ζώνες", σύνορα ή οτιδήποτε άλλο".
    Σε δηλώσεις που κάνεις στην Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων λέει: «Τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπήκαν και αυτά στο χρηματιστήριο και προσπαθούν να ανεβάσουν τις κομματικές μετοχές, με πληρωμένα, στημένα γκάλοπ προσπαθώντας να ποδηγετήσουν τον ελληνικό λαό υποτιμώντας τη νοημοσύνη του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999, Διεθνή

    Γράφεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Ετσεβίτ σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα άρει τις αντιρρήσεις της στην πρόοδο των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας: «Αυτή η τραγωδία των σεισμών βοήθησε ώστε οι δύο χώρες να πλησιάσουν η μια την άλλη. Βέβαια δεν μπορούσε να περιμένουμε ότι δυο υπουργοί εξωτερικών θα αναφερθούν αμέσως σε ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, μπορούν όμως να ανοίξουν το δρόμο για την καθιέρωση μιας τέτοιας ψυχολογικής ατμόσφαιρας».
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ δηλώνει: «Η επίσκεψη αυτή έδειξε για μια ακόμη φορά πως η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί σύμμαχοι».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζ. Ρούμπιν, αναφερόμενος στη συνάντηση (Ουάσιγκτον) Μπ. Κλίντον-Μπ. Ετσεβίτ και στα όσα οι δύο άνδρες είπαν για το Κυπριακό, δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συμφώνησαν πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα επαναφέρει την κατάσταση ασφαλείας στο σημείο που βρισκόταν πριν το 1974. Όλοι οι Κύπριοι πρέπει να ζήσουν με ασφάλεια. Για τα ανωτέρω ο Ρ. Ντενκτάς εκφράζει τη ικανοποίηση του. Λέει ακόμη ότι: «Η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει στην άποψη ότι στην Κύπρο υπάρχουν "δύο κράτη"».
    Το πρακτορείο «Ιντεφάξ» μεταδίδει ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου Β. Μανίλοφ, ρώσικά στρατεύματα εισέβαλαν από τρείς πλευρές στο έδαφος της Τσετσενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη Κωνσταντινούπολη(«Συναντήσεις Ταξίμ»)λέει ότι: «Από τους καταστροφικούς σεισμούς προέκυψε ένα μήνυμα που οι πολιτικοί θεωρούσαν αδύνατο, κι αυτό ήταν η συμπαράσταση μεταξύ των ανθρώπων στις φυσικές καταστροφές». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει ότι: «Στην Ελλάδα επικρατεί μια άποψη η οποία αναφέρει ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο και μάλιστα να προσαρτήσει κάποια νησιά και ότι υπάρχει στρατιωτική απειλή από πλευράς Τουρκίας». Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο Κυπριακό λέει ότι: «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας στο θέμα της Κύπρου». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Δεν βρίσκουμε κάποια νόμιμη δικαιολογία για τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Κύπρο».
    Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ» επικρίνει έντονα την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά. Λέει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική που ασκείται σήμερα δεν είναι σύμφωνη με όσα είχαμε εξαγγείλει. Αυτή η πολιτική του διαλόγου, της φιλίας και της δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς να είναι σαφές για ποιο λόγο δημιουργούνται αυτές οι εντυπώσεις». «Εγώ δεν είμαι ούτε κατά του Τουρκικού λαού ούτε κατά της φιλίας των δύο λαών, αλλά ούτε και υπέρ της δημιουργίας ενός καλού κλίματος αν αυτό δεν είναι δυνατόν. Θα πρέπει να είναι δυνατόν για να υπάρξει καλό κλίμα». «Όλες οι αγκαλιές, οι συμπάθειες και οι αγάπες τι ανταπόκριση έχουν; Ως κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας εννοώ… Τίποτε, απολύτως. Ούτε τη Χάλκη δεν ανοίγουν, την οποία παρανόμως έχουν κλείσει. Ούτε καν δέχονται να ανοίξουν το Κυπριακό, που και αυτό αν γινόταν , θα ήταν μια μεγάλη παγίδα. Ούτε αυτό δεν έκαναν όμως. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα «γιατί κάνετε όλες αυτές τις γαλυφιές, τις φιγούρες, τις άσκοπες μετακυλήσεις;». «Πως θα πάνε αύριο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών στο Ελσίνκι να πούνε: «Όχι, εμείς δεν μπορούμε να αδρανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα μας»; - Θα τους πουν οι άλλοι, και δικαίως: «Μα εσείς δεν χορεύατε καρσιλαμάδες με τους Τούρκους;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Διεξάγονται στην Αυστρία βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα παίρνει το 33,4% των ψήφων(έχει απώλειες της τάξης του 4,7%), ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων(ακροδεξιών τάσεων) παίρνει το 27,4%(αυξάνει τη δύναμη του κατά 5,5 μονάδες). Τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λαϊκό Κόμμα του Β. Σόισελ(είναι η πρώτη φορά που το ¨Κόμμα των Ελευθέρων¨ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση).
    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του καγκελάριου Γκ. Σρέντερ Ο. Λαφοντέν στο βιβλίο του με τίτλο: «Η καρδιά χτυπάει αριστερά»( πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου), γράφει μεταξύ άλλων ότι: «Η πολιτική του ¨νεοφιλελευθερισμού¨, την οποία ασπάστηκε ο Γκ. Σρέντερ συνιστά προδοσία του σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος».
    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζ. Μέιτζορ στα απομνημονεύματα του(αποσπάσματα δημοσιεύει η εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς») αναφερόμενος στην προκάτοχό του Μαρκαρετ Θάτερ λέει ότι: «Η πρώην ¨σιδηρά Κυρία¨ πάσχει από διχασμό προσωπικότητας, αλλάζοντας συνεχώς απόψεις ιδίως στα ευρωπαϊκά ζητήματα».
    Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις εναντίον της Τσετσενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στις επικρίσεις που διαπίστωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος(ΠΑΣΟΚ) για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο Υπ. Εξωτερικών στα ελληνοτουρκικά λέει: «ο Γιώργος Παπανδρέου και οι επιτελείς του συνεχίζουν το έργο τους και αυτό δείχνει ποιος είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση». Συνεχίζοντας λέει: «Ο υπουργός Εξωτερικών έχει την εμπιστοσύνη, την κάλυψη και την σύμφωνη θέση όλων των άλλων στελεχών».
    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπ. Εξωτερικών, Τζ. Ρούμπιν, αναφερόμενος στην παρουσία του Έλληνα Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, λέει ότι: «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος του βελτιωμένου κλίματος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που ξεκίνησε με εντατικό διάλογο». Συνεχίζοντας λέει: «Ελπίζουμε πως αυτή η επίσκεψή επίσης βοηθάει τις προσπάθειές μας για επανέναρξη συνολικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, άνευ προϋποθέσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως έχει ζητηθεί από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας από την ομάδα των 8 πλέον αναπτυγμένων χωρών».
    Αρχίζουν οι εργασίες της Ολομέλειας της βουλής. Τον αγιασμό πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, λέει μεταξύ άλλων: «Διαφωνώ με την άποψη ότι η ειρήνη στα Βαλκάνια θα επέλθει ζητώντας διαφορετικά κράτη για τις διάφορες εθνικές ομάδες». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει: «Μοιραζόμαστε με την Τουρκία την άποψή ότι τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάξουν με βάση τις μειονότητες».
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου γευματίζει στην Κωνσταντινούπολή με τον Τούρκο ομόλογο του Ι. Τζεμ. Σε δηλώσεις που κάνουν οι δύο άνδρες διευκρινίζουν ότι: «Η ανάπτυξη καλών σχέσεων δεν σημαίνει και αυτόματη επίλυση των προβλημάτων»(οι δύο υπουργοί κάνουν ανασκόπηση των όσων συζητήθηκαν στον ευρισκόμενο σε εξέλιξη ελληνοτουρκικό διάλογο).
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στο Φανάρι συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σε δηλώσεις που κάνει ο Έλληνας Υπουργός λέει ότι: «Μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλά , αλλά πρέπει αν καταλάβουμε προσπάθειες με επιμονή για την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών της περιοχής».
    Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον καγκελάριο Γκ. Σρέντερ. Ο Γερμανός καγκελάριος απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει: «Εμείς είμαστε τις άποψης ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες του δεύτερου κύματος. Εάν ακόμη θα υπάρξει μια νέα σχέση με την Τουρκία και υποψηφιότητα της Τουρκίας. Εγώ εξέθεσα τη γνωστή ελληνική θέση, ότι δηλαδή θα πρέπει να υπάρχουν από πλευράς Τουρκίας κάποιες κινήσεις σε αυτό το θέμα. Άρα αυτά τα θέματα βρίσκονται σε συζήτηση και σε εξέλιξη».
    Αύξηση κατά 0,40% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.654,65 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Στην Ινδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν έξω από τα εκλογικά τμήματα, ο συνασπισμός του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Α. Βαζπαγί συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αποσπάσει την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου(η διεξαγωγή των εκλογών κράτησε περίπου ένα μήνα. Τα αποτελέσματα των εκλογών πιστεύεται ότι θα γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδας).
    Ο διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Ακαδημίας στρατηγός Ν. Σένογούλ, μιλώντας σε φοιτητές της Ακαδημίας λέει και τα εξής: «Εδώ θα μάθετε τις εχθρότητες της χώρας μας που κρατούν από την ιστορία. Θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους δεν μας δέχεται η Ευρώπη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μάθετε το μίσος και την αντιπαλότητα που αισθάνεται ο αραβικός κόσμος απέναντι στο τουρκικό έθνος. Θα μάθετε ότι η Τουρκία είναι η πιο μοναχική χώρα στον κόσμο».
    Το ρωσικό πυροβολικό και η ρώσικη αεροπορία συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους στην Τσετσενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive