Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

γέροντας Instagram posts (photos and videos) - Picuki.com
“Τώρα γίνεται το κοσκίνισμα! Διαλέγει ο Χριστός τους δικούς Του μαθητές! Αλλά πρέπει να ταπεινωθούμε… …Υπομονή και αναμονή! Για τα ωραία που έρχονται! 
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ | The Book of Life
Μέσα από την επώδυνη “εγχείρηση” που έχει ξεκινήσει. 
Σταυρός και Ανάσταση”!...
 Οι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού τον πρώτο αιώνα αντιμετώπισαν δοκιμασίες της πίστης τους. Ο Ιησούς είπε στους ακολούθους του ότι, αν έμεναν πιστοί, θα συμμετείχαν μαζί με αυτόν στη Βασιλεία του. (Ματθ. 5:3, 10· 7:21· 18:3·19:28) Αλλά δεν τους είπε πότε θα έπαιρναν αυτό το βραβείο. Όταν θα αντιμετώπιζαν την απάθεια του κόσμου, ακόμα και την εχθρότητά του, απέναντι στο κήρυγμά τους, θα συνέχιζαν όσια να έχουν ως πρώτο μέλημα στη ζωή τους τα συμφέροντα εκείνης της Βασιλείας; Δεν ενήργησαν όλοι έτσι.—2 Τιμ. 4:10.
Ο τρόπος με τον οποίο δίδασκε ο ίδιος ο Ιησούς αποτέλεσε δοκιμασία για μερικούς. Οι Φαρισαίοι σκανδαλίστηκαν όταν απέρριψε απερίφραστα τις παραδόσεις τους. (Ματθ. 15:1-14) Ακόμα και πολλοί που ομολογούσαν ότι ήταν μαθητές του Ιησού ενοχλήθηκαν από τον τρόπο της διδασκαλίας του. Σε μια περίπτωση, όπου μιλούσε σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να ασκεί κάποιος πίστη στην αξία της σάρκας και του αίματός του που θα προσφέρονταν ως θυσία, πολλοί μαθητές του σοκαρίστηκαν με τη συμβολική γλώσσα που χρησιμοποίησε. Χωρίς να περιμένουν περαιτέρω εξηγήσεις, αυτοί «γύρισαν στα πράγματα που βρίσκονταν πίσω και δεν περπατούσαν πια μαζί του».—Ιωάν. 6:48-66.
Αλλά δεν έφυγαν όλοι. Όπως εξήγησε ο Σίμων Πέτρος: «Κύριε, σε ποιον να πάμε; Εσύ έχεις λόγια αιώνιας ζωής· και εμείς έχουμε πιστέψει και έχουμε γνωρίσει ότι εσύ είσαι ο Άγιος του Θεού». (Ιωάν. 6:67-69) Εκείνοι είχαν δει και ακούσει πράγματα που αρκούσαν για να πειστούν ότι ο Ιησούς ήταν αυτός μέσω του οποίου ο Θεός φανέρωνε την αλήθεια σχετικά με τον εαυτό του και το σκοπό του. (Ιωάν. 1:14· 14:6) Ωστόσο, οι δοκιμασίες της πίστης συνεχίστηκαν.
Μετά το θάνατο και την ανάστασή του, ο Ιησούς χρησιμοποιούσε τους αποστόλους και ορισμένους άλλους ως ποιμένες της εκκλησίας. Αυτοί ήταν ατελείς άνθρωποι, και κατά καιρούς οι ατέλειές τους αποτελούσαν δοκιμασία για τους γύρω τους. (Παράβαλε Πράξεις 15:36-41· Γαλάτες 2:11-14). Εξάλλου, υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι έχασαν την ισορροπία τους και έδειχναν υπέρμετρο θαυμασμό για επιφανείς Χριστιανούς και οι οποίοι έλεγαν «Εγώ ανήκω στον Παύλο», ενώ άλλοι έλεγαν «Εγώ στον Απολλώ». (1 Κορ. 3:4) Όλοι τους έπρεπε να προσέχουν μην τυχόν ξεχάσουν τι σημαίνει να είναι κανείς ακόλουθος του Ιησού Χριστού.
Ο απόστολος Παύλος προείπε άλλα σοβαρά προβλήματα, εξηγώντας ότι ακόμα και μέσα στη Χριστιανική εκκλησία «θα σηκωθούν άντρες και θα λένε διεστραμμένα πράγματα για να αποσπούν τους μαθητές πίσω τους». (Πράξ. 20:29, 30) Και ο απόστολος Πέτρος προειδοποίησε ότι ψευδοδιδάσκαλοι μέσα από τους δούλους του Θεού θα επιδίωκαν να εκμεταλλευτούν άλλους «με πλαστά λόγια». (2 Πέτρ. 2:1-3) Ήταν ολοφάνερο ότι θα έρχονταν και άλλες δοκιμασίες της πίστης και της οσιότητας, δοκιμασίες που θα διερευνούσαν την καρδιά.

4 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στην Ν. Υόρκη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζεμ. Οι δύο υπουργοί συμφωνούν να προχωρήσουν οι προσπάθειες για την προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σε δηλώσεις που κάνει ο Έλληνας υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης, λέει μεταξύ άλλων: «Προχωράμε βήμα-βήμα, καθώς έχουμε μπει τον τελευταίο χρόνο σε μια φάση σημαντικών προσπαθειών για να προωθήσουμε μια νέα σχέση ειρήνης, συνεργασίας και σεβασμού των βασικών μας αρχών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει: «Συμφωνήσαμε τα αμιγώς στρατιωτικά θέματα να συζητούνται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με βάση το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΓΙΛΜΑΖ, ενώ τα άλλα μέτρα καλής γειτονίας θα συζητηθούν μεταξύ των πολιτικών διευθύνσεων(των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών) στην τρέχουσα διαδικασίας». Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέει ότι: «Φαίνεται πως όλα βρίσκονται σε καλό δρόμο. Όλα προχωρούν καλά. Η φιλία μεταξύ των δύο λαών μας μεγαλώνει, η συνεργασία αυξάνεται».
    Ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Καρδίτσα λέει τα εξής: «Το μεγάλο κεφάλαιο κερδίζει πολύ περισσότερο από τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα ο χώρος εργασίας, της πρωτογενούς παραγωγής, έχει πληρώσει δυσανάλογα το κόστος της επιτυχίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Nova Makedonia» ο Αμερικανός Αξιωματούχος Μ. Νίμιτς αναφερόμενος στις διαφορές Ελλάδας-«ΠΓΔΜ» για το θέμα της οριστικής ονομασίας της τελευταίας, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Αυτήν τη στιγμή και οι δύο πλευρές επιθυμούν να λύσουν το θέμα για αυτό μπορώ να πω, για πρώτη φορά, ότι πιστεύω ειλικρινά πως φέτος θα βρεθεί η λύση».
    Ο Κύπριος Υπ. Άμυνας Σ. Χασίκος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες στην εγκατάσταση τρίτου φυλακίου στο κατεχόμενο χωριό Αχερίτου»(γραμμή αντιπαράταξης- επαρχίας Αμμοχώστου).
    Γράφεται ότι στης (16/9) Μεγάλος αριθμός Φιλιππινέζων στρατιωτών (με τη βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων)εξαπολύει επίθεση εναντίον των ανταρτών της οργάνωσης «Αμπού Σαγιάφ» στο νησί Χόλο(Τζόλο). Στόχος της επίθεσης είναι η απελευθέρωση των περίπου 19 ατόμων που κρατούν ως ομήρους οι αντάρτες. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Τζ. Εστράντα δικαιολογώντας την επίθεση λέει ότι: «Η κατάσταση είχε φτάσει σε οριακό σημείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή ότι: «Τα όσα ισχυρίζεται για το θέμα των διαπλεκομένων συμφερόντων, τα λέει για να λύσει εσωκομματικά προβλήματα». Συνεχίζοντας λέει: «Αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτή την ¨καραμέλα¨ στο τέλος θα του αφήσει πικρή γεύση, γιατί ήδη έχει στραφεί στο εσωτερικό της παρατάξεώς του».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τους πρεσβευτές του Μαρόκου, της Ιορδανίας και της Οργάνωσης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αναφερόμενος στο θέμα της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στην Παιανία της Αττικής, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Το τέμενος θα λειτουργήσει ως τόπος λατρείας, μελέτης και αναψυχής». Συνεχίζοντας λέει: ¨»Θα είναι απόκτημα για την πρωτεύουσα και απαραίτητο για τους Αθηναίους μουσουλμάνους, που είναι περισσότερο από 100.000. Βεβαίως είναι απαραίτητο στοιχείο και για τους επισκέπτες μας, κυρίως της Ολυμπιάδας, που είναι περίπου οι μισοί από όσους θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα»(το τέμενος προβλέπεται να τελειώσει μέχρι το 2004).
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις υπογραφών εκ μέρους της Εκκλησίας για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, λέει και τα εξής: «Ένα νομικό πρόσωπο, όπως είναι η Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών δεν υπόκειται στους κανόνες της πλειοψηφίας».
    Πτώση κατά 1,38% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθείς στις 4.140,38 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Γράφεται ότι ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζ. Λόκχαρντ, απαντώντας στην ερώτηση αν η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία ως λύση για το Κυπριακό, δήλωσε: «Η (αμερικανική) πολιτική δεν έχει αλλάξει».
    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου με ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχίες για την πορεία του Κυπριακού και καλεί τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα δίκαια του Κυπριακού λαού.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Το Κυπριακό είναι υπόθεση του τουρκικού λαού. Συνεχίζοντας λέει ότι: «Ο ίδιος δεν εποφθαλμιά ελληνοκυπριακά εδάφη». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρει ότι: «Το κυπριακό θα λυθεί όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδειχτεί ότι δεν είναι κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων».
    Συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. Οι 15 υπουργοί σε μήνυμά που απευθύνουν προς το σερβικό λαό αναφέρουν τα εξής: «Στις 24 Σεπτεμβρίου ο σερβικός λαός θα βρεθεί ενώπιον μιας κρίσιμης πολιτικής επιλογής. Οι εκλογές, όποιες και αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκαν και οργανώθηκαν, δίνουν στο σερβικό λαό τη δυνατότητα να απορρίψει καθαρά και ειρηνικά τη πολιτική του Μιλόσεβιτς, που διακρίνεται από πολιτική χειραγώγησης, στέρηση ελευθεριών και ανέχεια του πληθυσμού. Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας στον πόλεμο, την απομόνωση και το αδιέξοδο. Οι εκλογές αυτές δίνουν, κατά συνέπεια, στο σερβικό λαό μια ευκαιρία για δημοκρατική αλλαγή. Σε αυτόν εναπόκειται να την αδράξει προσερχόμενος στις κάλπες. Επαναβεβαιώνουμε ότι επιλογή που θα οδηγεί σε δημοκρατική αλλαγή θα προκαλέσει ριζική μεταβολή στην πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Σερβίας: θα άρουμε τις κυρώσεις κατά της ΟΔΓ, θα συνοδεύουμε τις αναγκαίες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις προσφέροντας στη Σερβία οικονομική βοήθεια για ανασυγκρότηση και θα υποστηρίξουμε την επανένταξη της ΟΔΓ στη διεθνή κοινότητα. Θα της προτείνουμε να προσεγγίσει την Ε.Ε. για να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει. Ουδέποτε λησμονήσαμε ότι οι Σέρβοι είναι Ευρωπαίοι. Ψήφος για δημοκρατία στη Σερβία, θα είναι ψήφος για τη Σερβία στην Ευρώπη».
    Ο Πρώην πρόεδρος της «ΠΓΔΜ» Κ. Γκλιγκόροφ μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Μεταξύ των Αλβανών διαχέεται όλο και περισσότερο η αίσθηση πως ήρθε η στιγμή να ενωθούν όλοι οι Αλβανοί κάτω από ένα κράτος»(Ο Γκλιγκόροφ λέει ακόμη ότι: «Αν οι Αλβανοί προσπαθήσουν να κάνουν πράξη το όραμά τους, στο στόχαστρο τους θα βρεθεί και η Ελλάδα όπου ζουν 400.000-500.000 Αλβανοί μετανάστες»).
    Αρχίζει στο Βελιγράδι δίκη με κατηγορούμενους 14 ηγέτες ξένων κρατών(Νατοϊκών) και άλλους αξιωματούχους για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν εις βάρος της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια των εναντίον της Νατοϊκών βομβαρδισμών(ο εισαγγελέας Α. Μιλουτίνοβιτς διαβάζει τα ονόματα 503 πολιτών, 240 στρατιωτών και 147 αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών, αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι θα τιμωρηθούν με κάθειρξη μέχρι 20 ετών, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρόεδρος Μπ. Κλίντον, ο καγκελάριος ο Γκ. Σρέντερ, ο πρόεδρος Ζ. Σιράκ, ο πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα κ.α.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive