Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Καλημέρα από τον Έβρο η Στρατιωτική περίπολος επέστρεψε από την νυχτερινή περιπολία στο Ποτάμι για μια ακόμη φορά. ΦΩΤΟ

Εσείς μείνετε στο σπίτι γιατί εμείς φυλάμε εδώ το μήνυμα που στέλνουν τα δικά μας παιδιά από τις Καστανιές ,παραμονές της 25ης Μαρτίου ! Ας του κάνουμε τη χάρη και να πάρουμε την κατάσταση στο εσωτερικό της Πατρίδας στα χέρια μας !!...


4 σχόλια:

  1. ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Σε εκδήλωση που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάζει το «χορηγικό πρόγραμμά της». Η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης λέει μεταξύ άλλων: «Ο πήχης στο χορηγικό μας πρόγραμμα είναι ψηλά, πρέπει όμως να τον ξεπεράσουμε». Στη συνέχεια της ομιλίας της, απευθυνόμενη στους έλληνες επιχειρηματίες, λέει: «Υπολογίζουμε στη στήριξη σας για την επιτυχία των Αγώνων και να είστε σίγουροι ότι θα επιστραφεί πολλαπλά πίσω η επένδυσή σας. Στην αρχαία Ελλάδα η χορηγία ήταν τιμή και χρέος. Η δόξα του νικητή περνούσε και στο χορηγό. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στην νεότερη ιστορία της χώρας μας. Η χορηγία έχει αμφίδρομο χαρακτήρα και σας καλούμε να ταυτίσετε τις εταιρίες σας με τους Αγώνες, οι οποίοι είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο επικοινωνιακό μέσο όλων των εποχών»(η Επιτροπή ελπίζει ότι τα έσοδα από χορηγίες θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια δραχμές).
    Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος σε δηλώσεις του αναφέρει τα εξής: «Το ζητούμενο των (νέων) ταυτοτήτων μετατρέπεται σε χρόνιο νοσηρό φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας με δυσμενείς συνέπειες στη ζωή των πολιτών και η ευθύνη γι’ αυτό δεν βαρύνει πάντως την Εκκλησία. Ο Θεός βοηθός».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτη έχει στη Φιλιππούπολη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ι. Κοστόφ (οι δύο πρωθυπουργοί συζητούν διμερή, βαλκάνια και διεθνή θέματα, υπογράφεται πρωτόκολλο για την αποφυγή της διπλής φορολογίας). Σε δηλώσεις που κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά το τέλος των συνομιλιών, λέει: «Οι συνομιλίες ήταν φιλικές και εγκάρδιες».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΓΕΣΕΒΕ και του ΣΕΒ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις κυβερνητικές προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, λέει: «Η ΝΔ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας»(ζητά τη διεξαγωγή ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για την επίλυση των όποιων προβλημάτων).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου αναφερόμενος στις κυβερνητικές προτάσεις για ευελιξία στην αγορά εργασίας, λέει μεταξύ άλλων: «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στη νέα οικονομία η οποία δημιουργεί σε περιβάλλον απελευθερωμένων αγορών και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Γράφεται ότι οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στο Καμπ Ντέιβιντ(ΗΠΑ) οδηγούνται σε αδιέξοδο(Παλαιστίνιος αξιωματούχος δηλώνει: «Η σύνοδος είναι σε αδιέξοδο και ο πρόεδρος Αραφάτ ετοιμάζεται να εγκαταλείψει – αντίθετα από την πλευρά του λευκού Οίκου εκφράζεται η ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αποτέλεσμα).
    Όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων «SPA», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Σ. Αραβία, «τρεις Σαουδάραβες εκτελέστηκαν στο Ριάντ, αφού κρίθηκαν ένοχοι για το στραγγαλισμό ενός ομοεθνούς τους και δύο Πακιστανοί εκτελέστηκαν στην Τζέντα, αφού κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπόριο απροσδιόριστης ποσότητας ηρωίνης»(οι εκτελέσεις γίνονται δημόσια και «δι’ αποκεφαλισμού»).
    Υπό την προεδρία του προέδρου της Κύπρου Γλ. Κληρίδη συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος ενημερώνει τα μέλη του Συμβουλίου για τις προτάσεις που έκανε ο αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλ. Ντε Σότο, στη διάρκεια των «εκ του σύνεγγυς» συνομιλιών για το Κυπριακό που έγινε στη Γενεύη.
    Στη Βρετανία ο εκπρόσωπος Τύπου των ανακτόρων του Μπακιγχαμ δηλώνει ότι, Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν σκοπεύει να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20/07/1974) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και οι ηγεσίες των πολιτικών κόμματων με μήνυμά τους αναφέρονται στη μαύρη επέτειο και «εκφράζουν την ελπίδα ότι η Διεθνή Κοινότητα και η Τουρκία θα συνδράμουν ώστε να επιτευχθεί θετική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό».
    Ο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Γιαννίστης έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας(ο υπουργός παραδίδει στους εκπροσώπους των εργαζομένων τις προτάσεις που θέτει για συζήτηση, οι συζητήσεις θα συνεχισθούν). Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης, λέει μεταξύ άλλων: «Δεν συζητάμε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την παραπέρα ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων. Αυτά είναι ζητήματα που δεν τα συζητάμε».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, λέει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα από τα θέματα που υπήρχαν και υπάρχουν και μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης»(λέει ότι ο νόμος που έχει ψηφισθεί για το θέμα αυτό «παραμένει εν υπνώσει»).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, λέει: «Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία του ¨Αθήνα 2004¨, η νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα ασφαλείας έχουν ολοκληρωθεί». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει: «Μου είπατε για τις αρμοδιότητες της κ. Αγγελοπούλου δεν είναι υπάλληλος του ελληνικού κράτους και δεν είναι φορέας διοίκησης. Η κ. Αγγελοπούλου είναι αυτό που είναι, είναι η πρόεδρος μια ανεξάρτητης ιδιωτικής εταιρίας, ¨Αθήνα 2004¨, η οποία θα οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεργαζόμενη με το ελληνικό κράτος και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της ΔΟΕ και της Ολυμπιακής Οικογένειας και της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στον ελλαδικό χώρο. Δεν είναι υπό τις διαταγές της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπό της διαταγές της». Σχόλιο: Η Γιάννα Αγγελοπούλου δοτή ξένων Κέντρων με την εταιρεία «Αθήνα 2004». Σήμερα, με την εταιρεία «Ελλάδα 2021», για ποιο σκοπό;
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος και ενημερώνει για τα τρέχοντα θέματα της χώρας.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στελέχη από όμορες κινήσεις, με τα οποία επιχειρείται να εμπλουτισθεί το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στην ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος και στην ανάγκη δημιουργίας ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας». Λέει ακόμη ότι ¨το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς συγκρούσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20/07/1974) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλ. Κληρίδης σε μήνυμά που απευθύνει προς τον κυπριακό λαό εκφράζει την ελπίδα ότι η Διεθνής Κοινότητα θα πείσει την Τουρκία για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού. Παρατηρεί ακόμη ότι για το σκοπό αυτό η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί «σοβαρά, με τόλμη και ευελιξία ανάλογα με τη στάση των εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων».
    Ο ηγέτης της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» Ρ. Ντενκτάς με διάγγελμά που απευθύνει προς τους τουρκοκυπρίους, με ευκαιρία της συμπλήρωσης 26 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο(20/07/1974), καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο κυριαρχίες» και προτρέπει τη Διεθνή Κοινότητα να πείσει τους Ελληνοκυπρίους για το γεγονός αυτό. Σε μήνυμά που στέλνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς αναφέρει ότι η ύπαρξη της «ΤΔΒΚ» είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί». Σχόλιο: Δύο κυριαρχίες, εννοεί, δύο κράτη ή δύο «πραγματικότητες»(να αποδεχτεί ο Διεθνείς Κοινότητα και άλλα κράτη, ότι με την εισβολή και κατοχή της περιοχής από τους Τούρκους εποίκους δεν αποτελεί μια προσωρινή κατάσταση ώστε να καταργηθεί με κάποια από τις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις που έχει βγάλει κατά καιρούς ο ΟΗΕ, αλλά θα αποτελεί όχι απλά αυτόνομη ¨κρατική¨ οντότητα(ως έχει σήμερα), αλλά κυρίαρχο( ανεξάρτητο κράτος).
    Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά τον εναέριο χώρο της Κύπρου, πετούν πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία.
    Συνεχίζονται στο Καμπ Ντέβιντ των ΗΠΑ οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες κορυφής(Ε. Μπάρακ – Γ. Αραφάτ) με την παρουσία του Αμερικανού Μπ. Κλίντον (διφορούμενα είναι τα μεταδιδόμενα για την πορεία και τα αποτελέσματα των συνομιλιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive