Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Οι καλύτεροι "Συνήγοροι" του Ερντογάν για την επίτευξη των στόχων του στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται εντός των "τειχών". Του Γιώργου Κρικόπουλου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών με την οποία χάρισε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Τώρα "ξαναχτυπά" ανοίγοντας διάπλατα την ¨Κερκόπορτα" δια των δηλώσεών του στους Τούρκους...

Μόλις προ ημερών ο Κοτζιάς δήλωσε δημοσίως ότι πρέπει να μπει η Τουρκία στο "παιχνίδι" της Ανατολικής Μεσογείου (υδρογονάνθρακες) και παράλληλα έκανε λόγο για μειωμένη επιρροή του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες.
Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να "προσφερθεί" μια προοπτική στη Τουρκία όχι μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά γενικότερα στην Μεσόγειο, ώστε να συμμετάσχει και αυτή στην επερχόμενη οικονομική ανάταση....χαρακτήρισε επίσης λάθος όλους όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτών δεν έχει ΑΟΖ αλλά έχει το Καστελόριζο...σε αυτό το σημείο ο κ. Κοτζιάς "ξεχνά" η παραβλέπει τις διεθνείς συνθήκες περί Δικαίου της Θάλασσας και γίνεται υποστηρικτής των παράτυπων θέσεων του Ερντογάν.
Όμως δεν είναι μόνο ο Κοτζιάς υποστηρικτής των θέσεων της Τουρκίας..
Ας Θυμηθούμε τον Νίκο Παπά, πρώην Υπουργό επί ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Τσιρώνη επίσης πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν αμφότεροι ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο.
Όμως και απο την αντίπερα όχθη, μιλάω για την Ν.Δ, υπάρχουν "υποστηρικτές" των θέσεων Ερντογάν..
Η Ντόρα Μπακογιάννη - Μητσοτάκη σε δηλώσεις της για το θέμα δήλωσε: { Να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας , όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας όπως της Ρόδου η της Λέρου}.
Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Δένδια περί συνέργειας με την Τουρκία, τότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο κ. Ερντογάν δεν χρειάζεται και πολύ να κοπιάσει για να "επιβάλει" τα μεγαλεπήβολα σχέδια του!
Γιώργος Κρικ

1 σχόλιο:

  1. Όταν λέω πως είναι Τουρ@@σποροι και Γερμα@@τσολιαδες ......
    Οι εφιάλτες είναι πολλοί


    Αγγελική Αχαρναί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive