Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Δ. Καιρίδης: “Εξαφάνισε” από το βιογραφικό του ότι ήταν διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη (2000-2007) για να μην έρθει σε δύσκολη θέση η Ν.Δ! Του "ΑΡΗ ΚΟΜΠΡΑ". ΦΩΤΟ

ΔΕΣ ΚΙ ΕΔΩ    Ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής στο Πάντειο και καθημερινός σχολιαστής στο Action24 είναι, αναμφίβολα, ένας ενδιαφέρον άνθρωπος. Χειμαρρώδης, περιπαικτικός με τους “αντιπάλους” του, σχεδόν ισοπεδωτικός ενίοτε για την υπεράσπιση των απόψεών του. Ο Δημήτρης Καιρίδης έγινε γνωστός...επειδή είχε δηλώσει πως θα ήταν καλύτερο -από τη Συμφωνία των Πρεσπών- να είχε αποδεχθεί η Ελλάδα το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” (αμετάφραστο: Republica Macedonia) αντί να δεχθεί γλώσσα και εθνότητα. Αν και πανεπιστημιακός και μάλιστα έμπειρος θεώρησε πως η αποδοχή του ονόματος Μακεδονία (σκέτο) δεν ταυτίζεται με την αποδοχή “Μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας, κάτι προφανώς κατά πολύ χειρότερο από την αποδοχή ότι η γλώσσα είναι Μακεδονική αλλά ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών.

Όμως πέραν αυτών, ο θορυβώδης αλλά πάντοτε αξιοπρόσεκτος κ. Καιρίδης προέβη και σε κάτι που μάλλον δεν συνάδει με το εύρος της προσωπικοτητάς του. Αποσιώπησε, παντελώς, από το βιογραφικό που έδωσε με την ευκαιρία της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή, την περίοδο που υπήρξε διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη. Μια μακρά περίοδο κατά την οποία συνέπεσε με την άλλη υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ Νίκη Τζαβέλα που κατά την ίδια περίοδο διετέλεσε επικεφαλής του ίδιου ιδρύματος.
Εάν προσέξει κανείς τα βιογραφικά, το ένα που παρέθεσε ο ίδιος ο κ. Καιρίδης και η Ν.Δ, και το άλλο που ο ίδιος έχει παραδώσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διακρίνει πως από το πρώτο απουσιάζει η περίοδος της διεύθυνσης στο ϊδρυμα Κόκκαλη. Γιατί; Μήπως γιατί έχει αποκηρύξει εκείνη την περίοδο και τον Σωκράτη Κόκκαλη που του έδωσε την ευκαιρία να βγει από την αφάνεια του νεαρού πανεπιστημιακού και να γίνει ευρύτερα γνωστός ώστε να φτάσει μέχρι το ϊδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής επί προεδρίας του Πέτρου Μολυβιάτη; Ή επειδή ο άλλοτε “ευεργέτης” του Σωκράτης Κόκκαλης θεωρείται, πλέον, τοξικό πρόσωπο στη Ν.Δ και στα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ λόγω της συμμετοχής του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Και, εν κατακλείδει, πως είναι δυνατόν η Ν.Δ να έχει δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές (Καιρίδης, Τζαβέλα) που διετέλεσαν επικεφαλής του Ιδρύματος Κόκκαλη και να επιτίθεται κατά της επιχειρηματικής οικογένειας και του Πέτρου Κόκκαλη λέγοντας ότι είναι ο ορισμός της διαπλοκής.
Σε κάθε περίπτωση είναι, πάντως, ακατανόητο να εξαφανίζεται από το βιογραφικό του κ. Καιρίδη μια από τις πιο γόνιμες περιόδους της επαγγελματικής διαδρομής του  (από το 2000-2007) μόνο και μόνο επειδή η ηγεσία της Ν.Δ και τα εκδοτικά συγκροτήματα που την στηρίζουν έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Πέτρο Κόκκαλη…
Αποτέλεσμα εικόνας για Καιρίδης ACTION24
Το βιογραφικό που έδωσε ο Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ και διανεμήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
Ποιος είναι ο Δημήτρης Καιρίδης
Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.
Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.
Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.
Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.
Σχετική εικόνα
Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.
Επέλεξα το δημόσιο βήμα γιατί πιστεύω ότι οι πανεπιστημιακοί δεν μπορεί να απέχουν, ιδίως όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κρίση. Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 στην Αθήνα και αρθρογραφώ στο OnAlert.gr/Newsit.gr, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του ενημερωμένου δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.
Τα πιο πρόσφατα βιβλία μου έχουν τίτλο: Η δικτατορία των συνταγματαρχών-Ανατομία μιας επταετίας, συν-επιμέλεια, Πατάκης, 2019•Thessaloniki: A city in transition, 1912-2012, ed., Routledge, 2019 (μια σημαντική συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης)•The Historical Dictionary of Modern Greece, The Scarecrow Press, Inc., 2009 και 2019•Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Ι. Σιδέρης, 2015•Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012, επιμ., Επίκεντρο, 2015.
Είμαι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα.
Σήμερα κάνω το βήμα συμμετοχής στην εκλογική μάχη γιατί πιστεύω ότι οι προσεχείς ευρω-εκλογές θα αποδειχτούν καθοριστικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την πορεία μας στο παρόν, για τη συμμετοχή μας στον σύγχρονο κόσμο.

"…Υπάρχει μία αμφισημία στο Σύριζα. Καταρχήν πηγαίνει στις ευρωεκλογές σε μερικές εβδομάδες από τώρα χωρίς να μας έχει πει σε ποια ομάδα θέλει να ενταχθεί..” https://m.youtube.com/watch?v=uUCeU-TB1B0  Η συνέντευξη που έδωσα στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV στο Αγρίνιο.




Το βιογραφικό που υπάρχει σε πολλά ιδρύματα και φορείς με τα οποία συνεργάστηκε ο κ. Καιρίδης, όπως στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου (Πάντειο) στο οποίο είναι καθηγητής:
Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».
Από το 2002 διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) και από το 2009 τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org).

Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts, διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και την Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη στο Kennedy School του Πανεπιστήμιου Harvard, διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα και επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφεί τακτικά και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για διεθνή θέματα ενώ διατηρεί τη δική του τηλεοπτική εκπομπή ανάλυσης της διεθνούς επικαιρότητας στο Action 24 TV καθώς και δική του καθημερινή στήλη στο Onalert.gr/Newsit.gr.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο: The Historical Dictionary of Modern Greece, London: The Scarecrow Press, Inc., 2009 και 2019, Η δικτατορία των συνταγματαρχών: ανατομία μιας επταετίας (επιμ.), Αθήνα: Πατάκης, 2019, Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2015, Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012 (επιμ.), Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο, 2015, Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος, Αθήνα: Πατάκης, 2014, και Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και η Συντηρητική Aντεπανάσταση, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2008.

Ο καθηγητής και Βουλευτής της ΝΔ κ Καιρίδης είναι δημιουργός και διευθυντής στο 
το οποίο, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτεί και το Ίδρυμα Κόκκαλη και δημιούργησε το δίκτυο Ναυαρίνο στη Θεσσαλονίκη στο οποίο συνδιευθυντής είναι ο γνωστός κ Αλεξ Ρόντος (κολλητός του ΓΑΠ κλπ, κλπ)
Τώρα εάν πώ - "γίνανε μαλλιά κουβάρια αδελφές και...παλληκάρια" θα με παρεξηγήσεις φίλε αναγνώστη?
"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive