Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκο, γελάνε κι οι .. τσιπούρες στο Αιγαίο. Μητσοτάκης προς Ερντογάν:.«Ελάτε "να τα βρούμε" -στη Χάγη- σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ». ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ τώρα; Απο το 2011 έχουν γίνει αυτά!! ΦΕΚ, ΧΑΡΤΕΣ κ.λ.π. ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ !!

ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΔΕΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ (2011) ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Πρόσκληση στην Αγκυρα «να τα βρούμε» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, στους Αγίους Αναργύρους.  
Έκκληση Κ.Μητσοτάκη προς Αγκυρα για Χάγη και συνεκμετάλλευση Αιγαίου: «Ελάτε
Ο πρωθυπουργός κατέθεσε για πρώτη φορά επίσημα πρόταση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην Τουρκία με σαφέστατο τρόπο δηλώνοντας επί λέξει τα εξής:...
«Η δική μας πόρτα ξέρετε είναι πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.  Ο διάλογος αυτός όμως θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.  Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο.  Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του», δήλωσε απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στα στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που χαρακτηρίζουν «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας» την προσφυγή στην Χάγη, όπου μία ομάδα δικαστών θα αποφασίσουν τι είναι ελληνικό και τι τουρκικό στο Αιγαίο, αν βέβαια ποτέ η Άγκυρα υπογράψει συνυποσχετικό.  Η έκκληση του Κ.Μητσοτάκη προς την Άγκυρα γίνεται σε μία χρονική στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέρριψε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, καθώς έχει το πλεονέκτημα σε όλα τα επίπεδα...  Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστήριξε τα εξής, λίγο πριν την έκκληση Μητσοτάκη «να τα βρούμε»: «Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη.  Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα\.  Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “Ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”.  Κι εγώ τους είπα: “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες;" του είπα. Επίσης του είπα  "Πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε". Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΓΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η' ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ . ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μας ξεπουλάνε όλοι μαζί....


      Αγγελική Αχαρναί

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive