Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Επιδημία ψώρας απο Αφγανοπακιστανούς μαστίζει την Κωνσταντινούπολη! Προειδοποίηση για όσους ταξιδέψουν στην Πόλη

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ψώρα “κατέκτησε” την Κωνσταντινούπολη! Προειδοποίηση για όσους ταξιδέψουν στην Πόλη
Το τελευταίο θέμα που θα μας απασχολούσε αυτές τις γιορτινές μέρες είναι η επιδημία ψώρας στην Τουρκία. Οφείλουμε , όμως, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που θα να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη  τις επόμενες μέρες. Την σχετική είδηση την μεταδίδει...
κατ΄ αποκλειστικότητα ο Γιλμάζ Οζντίλ στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα SozcuΌπως αναφέρει η επιδημία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, γεγονός που αποκρύπτει η κυβέρνηση, επειδή δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα  στην αρχή που πρωτοεμφανίστηκε η νόσος,  πριν από ένα χρόνο. Η ψώρα είναι μια δερματοπάθεια που προκαλείται από το ακάριο της ψώρας και μεταδίδεται συνήθως με την επαφή με τον ασθενή, με τον συγχρωτισμό στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α
Το φαινόμενο ξεκίνησε από τις συνοικίες όπου διαμένουν μαζικά Αφγανοί, Πακιστανοί και άλλοι μετανάστες . Η απόκρυψη του  είναι η αιτία της ιλιγγιώδους εξάπλωσης της νόσου. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κάλυψε το ζήτημα, αλλά  και οι ελάχιστες ανεξάρτητες πένες δεν ασχολήθηκαν με την ασθένεια από το φόβο μην κατηγορηθούν για ρατσισμό.
Εμείς πέρα από την ενημέρωση των συμπολιτών μας οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στον σουλτάνο που κυνηγάει ανεμόμυλους με φαραωνικά έργα και “γαλάζιες πατρίδες” , την ώρα που αφήνει τους πολίτες του να μαστίζονται από μια επιδημία περασμένων αιώνων. Η ψώρα έχει εκλείψει από τις σύγχρονες κοινωνίες. Συναντάται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Εκεί που δυστυχώς οδηγεί  τους Τούρκους πολίτες και τη χώρα του ο Ερντογάν…

3 σχόλια:

  1. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΡΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος δέχεται στο προεδρικό μέγαρο τον μουφτή Ξάνθης Μ. Ε. Σινίκογλου και τον τοποτηρητή μουφτή του Διδυμοτείχου Μ.Σ. Δαμάτογλου(οι δύο μουφτήδες έχουν επίσης συνάντηση με τον Υπ. Εξ Γ. Παπανδρέου).
    Συνέρχεται η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κ. Σημίτη. Γράφεται ότι ο Κ. Σημίτης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής, είπε και τα εξής: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει το παράδειγμα του μέτρου σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα». «Καλούμε τα κόμματα σε νέο διάλογο επιχειρημάτων και προτάσεων, χωρίς κραυγές, καταγγελίες και μεγαλοστομίες».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο μουσικοσυνθέτης - πολιτικός Μ. Θεοδωράκης, απαντώντας στην ερώτηση αν δέχθηκε ή όχι πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ λέει: «Ο κ. Ρέππας έκανε μια δήλωση, ότι δεν συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο. Προφανώς για να το λέει ο κ. Ρέππας, δεν μου έχει γίνει πρόταση».
    Σε δηλώσεις που κάνει στο Βελιγράδι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για τη διεξαγωγή «διαλόγου επιχειρημάτων» μεταξύ των κομμάτων, λέει ότι ο πρωθυπουργός «αν θέλει να φανεί συνεπής στα όσα λέει, να δεχθεί ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση όλων των πολιτικών αρχηγών απ’ όποιο κρατικό ή ιδιωτικό σταθμό και με όποιο συντονιστή επιθυμεί».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρει τα μέτρα που κατά τη γνώμη του διασφαλίζουν ισοτιμία στην επικείμενη εκλογική μάχη. Λέει ακόμη: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί αν χρησιμοποιεί το κρατικό μηχανισμό και την κυβερνητική εξουσία στο διάστημα αυτό για να εξυπηρετήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Δεν είναι δυνατόν να προωθούνται βεβιασμένες αποφάσεις, να υπογράφονται μεγάλες συμβάσεις, να παρακάμπτονται διαδικασίες με κριτήριο το εκλογικό όφελος. Δεν είναι δυνατόν να αξιοποιούνται τα κοινοτικά προγράμματα προβολής για την προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων».
    ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΡΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου ξεπερνά για πρώτη φορά από το 19991, τα 30δολάρια το βαρέλι.
    Ο πρόεδρος του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον Π. Χααβίστο, αναφερόμενος στις συνέπειες της διαρροής κυανίου (από ορυχείο της Ρουμανίας) στους ποταμούς Τίσα και Δούναβη, λέει: «Έχει πολύ σοβαρή ζημιά».
    Σάλο προκαλεί η διαρροή της εμπιστευτικής έκθεσης για την υγεία του πρώην δικτάτορα της Χιλής Α. Πινοσέτ. Όπως γράφεται, η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν κλινικά στοιχεία για εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες» και ότι ο Α. Πινοσέτ εμφανίζει προβλήματα προσοχής, μπερδεύει τα πρόσωπα, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία και μερικές φορές κλαίει χωρίς λόγο(με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου το περιεχόμενο της έκθεσης γνωστοποιήθηκε σε 4 χώρες – την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία).
    Σε συνέντευξη Τύπου που δίνει ο ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ανακοινώνει την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος και από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στις δηλώσεις του αναφέρει: «Η κρίση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν επιτρέπεται να γίνει και κρίση του δημοκρατικού πολιτεύματος(παραδέχθηκε ότι πήρε κρυφά χρήματα για το κόμμα).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Αλβανός (Κοσοβάρος) ηγέτης Χ. Θάτσι στην αλβανική εφημερίδα «Κόχα Γιον», με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου λέει: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι τέτοιες εξελίξεις μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του Κοσόβου»(ο Χ. Θάτσι ήταν ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου).
    Σε δηλώσεις που κάνει στο Βερολίνο ο Τούρκος Υπ.Εξ Ι. Τζεμ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «Δεν θα χρειασθεί περισσότερο από 15 χρόνια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΡΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον έχει στη Μόσχα διαδοχικές συναντήσεις με τον προσωρινό πρόεδρο Βλ. Πούτιν, τον υπουργό Εξωτερικών Ι. Ιβάνοφ και τον Υπ. Άμυνας Ι. Σερκέγεφ. Σε δηλώσεις που κάνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει τη Ρωσία «στρατηγικό εταίρο της συμμαχίας». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του εκφράζει την άποψη ότι «είναι προσωπική απόφαση του προέδρου Πούτιν να τερματισθεί η ψυχρή περίοδος σχέσεων με το ΝΑΤΟ».
    ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΕΡΒΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του ΣΤΟΝ «Αντέννα»(Έλλη Στάη). Λέει ότι στις προσεχείς εκλογές προβλέπει καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι». Σε άλλο σημείο: «Η εξυγίανση της οικονομία (έπεσε ο πληθωρισμός, μειώθηκαν τα ελλείμματα) είχε άμεσα αποτελέσματα στα αστικά κέντρα, ενώ στην επαρχία θα αργήσει λίγο να φανεί. Είναι χρέος μας να προωθήσουμε μια πολιτική αλληλεγγύης και συνοχής». Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Δεν είναι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, είναι της κυβέρνησης. Είναι πολιτική που στηρίζει ο Κώστας Σημίτης, που στηρίζει το υπουργείο Άμυνας κι εγώ».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται τον Πειραιά και επιθεωρεί τα εργα ου εκτελούνται στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις που κάνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του λέει: «Ο Πειραιάς αλλάζει. Το λιμάνι αναβαθμίζεται. Η πόλη γίνεται πιο ανθρώπινη. Ο Πειραιάς έχει και παρουσιάζει τη δική του ταυτότητα και κατακτά το δικό του παρόν και το δικό του μέλλον, που είναι αντάξιο της μεγάλης του ιστορίας και της πλούσιας κληρονομίας του».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής επισκέπτεται τους σεισμοπαθείς των Άνω Λιοσίων (δεν κάνει δηλώσεις – οι σεισμοπαθείς παραπονιούνται ότι δεν προχωρεί το θέμα της αποκατάστασής τους).
    Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται το Νατοϊκό Στρατηγείο στον Τύρναβο, την 1ηΣτρατιά και το Αρχηγείο της Αεροπορίας στη Λάρισα.
    Οι Δήμαρχοι Αθηνών Δ. Αβραμόπουλος και Κωνσταντινούπολης Α.Μ. Γκιουρτούνα υπογράφουν στην Κωνσταντινούπολη πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας των δύο πόλεων. Ο Δ. Αβραμόπουλος δηλώνει: «Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο ολοκληρώνει έναν πρώτο κύκλο επαφών ανάμεσα στις πόλεις που αχίσε με τους σεισμούς στην Ελλάδα και στη Τουρκία».
    Σε συνέντευξη που δίνει ο μουσικοσυνθέτης-πολιτικός Μ. Θεοδωράκης λέει: «Δεν στράβωσε τίποτα. Δεν πάμε στη βουλή επειδή ακριβώς είμαστε ίσιοι».
    Σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπ. Εξ που αναφέρεται στο Κυπριακό, παρατηρείται μεταξύ των άλλων ότι : «οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που έγιναν στη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη δεν ήταν διαπραγματεύσεις, αλλά συνομιλίες με διαμεσολάβηση». Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι ¨στόχος (των συνομιλιών) ήταν η προετοιμασία του εδάφους για συνομιλίες επίλυσης του προβλήματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΕΡΒΟΥΑΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία στο Ιράν (στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν αύριο 38,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι – θα εκλέξουν 290 βουλευτές – οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 5800 –εξ αυτών 424 γυναίκες – για πρώτη φορά ο εκλογικός νόμος απαιτεί από τους υποψηφίους βουλευτές να έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή απολυτήριο Θεολογικής Σχολής). Ο φιλομεταρρυθμιστής πρόεδρος του Ιράν Μ. Χατάμι, μιλώντας (16/2) στο ραδιόφωνο και απευθύνοντας έκκληση στους Ιρανούς και τις Ιρανές να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες λέει: «Με αυτές τις ψήφους μπορείτε να δώσετε στον πρόεδρο τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια. Αυτή η εκλογή θα είναι η 21η από την επανάσταση και, με τη θέληση του Θεού, θα είναι η πιο σημαντική».
    Σε δηλώσεις που κάνει στα Σκόπια ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον λέει μεταξύ άλλων: «Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο διάστημα κι αν χρειαστεί, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας στην περιοχή. Είπαμε θα σταματήσουμε τη βία και θα το κάνουμε και μέχρι τότε δεν φεύγουμε από το Κόσοβο». Λέει τέλος: «Ήρθαμε πέρσι να εμποδίσουμε τις εκκαθαρίσεις της μιας πλευράς. Τώρα δεν θα ανεχτούμε άλλες μονόμπαντες απόπειρες για μονόπλευρο, μονοεθνικό Κόσοβο».
    Αρχίζουν στο Βελιγράδι οι εργασίες του Συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας. Ο ηγέτης του κόμματος Σλ. Μιλόσεβιτς μιλώντας στους συνέδρους λέει τα εξής: «Από τότε που δημιουργήθηκε, πριν από 10 χρόνια, το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι επικεφαλής του αγώνα για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της χώρας. Το Σοσιαλιστικό κόμμα διατηρήθηκε από τον αγώνα αυτό και σήμερα είναι νικητής. Το όνομα της Σερβίας είναι συνδεδεμένο με τον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο»(μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είναι ο Σλ. Μιλόσεβιτς).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τ. Σόιμπλε, αδελφός του παραιτηθέντος ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Φ. Σόιμπλε λέει: «Περιφρονώ τον Χέλμουτ Κολ και γι’ αυτό το θέμα μιλάω στο όνομα ολόκληρης της οικογένειας μου. Όταν ο αδελφός μου ανακοίνωσε την παραίτησή του, φάνηκε απελευθερωμένος. Δεν είπε τίποτα για τον Κολ. Αυτός δεν θα είχε μείνει δεκαέξι χρόνια καγκελάριος εάν δεν είχε δίπλα του τον αδελφό μου. Τώρα ο Βόλφγκανκ υποφέρει, γιατί καταλαβαίνει ότι αυτό δεν ήταν μια καλή υπηρεσία προς τη Γερμανία»(ο Τ. Σόιμπλε είναι Υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο Βάδης-Βιρτεμβέργης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive