Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


 Αποτέλεσμα εικόνας για Σ (Θερμο-Ηλεκτρικούς Σταθμούς
Σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τους λιγνητικούς ΘΗΣ (Θερμο-Ηλεκτρικούς Σταθμούς ), της ΔΕΗ μέχρι το 2028 όπως ανήγγειλε, ασφαλώς θα γνωρίζουν (αν γνωρίζουν) οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, πως θα αναπληρωθεί η ισχύς που αυτές οι μονάδες παράγουν; Σίγουρα, οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά με τα προβλήματα που τα συνοδεύουν, δεν είναι λύσεις, διότι εκτός των προβλημάτων που προκύπτουν με την αστάθεια και την ποιότητα της ηλεκτρικής ισχύος κατά την λειτουργία, κυρίως των ανεμογεννητριών, απαιτούνται...
μεγάλες εκτάσεις και μεγάλες ποσότητες μπετόν για εγκατάσταση και θεμελίωσή τους. Ας μη αναφέρουμε τα πολλά προβλήματα που θα εγερθούν από ιδιοκτησίες και οικολόγους. Ενδεικτική εικόνα δίνουν οι περιγραφές των παραχωρούντων τη συνέντευξη (π.χ, video 40’ – 50’./ 39’. 49” ):
     

Σε κάθε περίπτωση, κάθε είδους ΘερμοΗλεκτρικός Σταθμός (ΘΗΣ), είτε υγρό είτε αέριο είτε άλλο στερεό καύσιμο  καίει για να λειτουργήσει, θα παράξει   το «καταραμένο» !!!   διοξείδιο του άνθρακα (CO2 ).
 Άλλωστε, την σκοπιμότητα της παύσης παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα ( CO2 ), την γνωρίζουν οι Βιολόγοι που αντιλαμβάνονται πόσο χρήσιμο είναι κάθε γραμμάριο του αερίου αυτού για την φωτοσύνθεση και την ανάπλαση της χλωρίδας του Πλανήτη και όχι μόνο.
Σε κάθε περίπτωση, τη λύση για καθαρή ενέργεια (όχι μόνο για το «θερμοκήπιο», αλλά κυρίως
για να μείνουν καύσιμα για τους απογόνους μας), την γνωρίζουν καλλίτερα οι Γάλλοι αφού στη Ν.Γαλλία στήνεται ήδη η πρώτη Μονάδα παραγωγής καθαρής Ηλεκτρικής Ενέργειας με την κωδική ονομασία ITER.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το 2050 η μονάδα θα είναι σε θέση να μπει στο δίκτυο με παραγωγή πλήρους ηλεκτρικής ισχύος.
Τα link που ακολουθούν,ενδεικτικά, δίνουν αρκετές πληροφορίες:






1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΕΣ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ.ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive