Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό από την κυπριακή ΑΟΖ

Νέο τουρκικό προκλητικό κρεσέντο στον απόηχο της συμφωνίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πριν από δύο εβδομάδες τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο...
το οποίο βρισκόταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Την είδηση, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.
Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim της Ωκεανογραφικής και Λιμνολογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.
Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ».
Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.
Σημειώνεται ότι το σκάφος έπλεε μετά από άδεια των κυπριακών Αρχών.

6 σχόλια:

  1. Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ Εξ Σ. Ατατζανλί σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., λέει: «Η Τουρκία έχει εκφράσει τις πολύ σοβαρές αντιρρήσεις για το γεγονός της αποδοχής της αίτησης της ελληνικής διοίκησης για ένταξη στην Ε.Ε. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ολόκληρό το νησί. Υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο και το μέλλον της υπόθεσης αυτής θα διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο αυτών κυρίαρχων κρατών. Και η ένταξη στην Ε.Ε. είναι μέρος αυτής της κατάστασης».
    Ο Τούρκος Υπ. Εξ Ι Τζεμ μιλώντας σε εκδήλωση των Τούρκων βιομηχάνων, λέει: «Η Ε.Ε. πρέπει να λυτρώσει την περιοχή, την Τουρκία και την Ελλάδα, από τη δυναμική αντιπαλότητας που δημιουργείτο γεγονός ότι έχει χαράξει, η Ε.Ε., τα σύνορά της στα Βαλκάνια και το Αιγαίο. Εμείς, Ως Τουρκία και Ως Ελλάδα, δεν θέλουμε να χρεωθούμε την αντιπαράθεση και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν δίχως την θέληση μας. Αυτό πρέπει κυρίως να σκεφτεί η Ε.Ε». Σε άλλο σημείο: «Είναι υπαρκτή η λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο αφού η Ε.Ε. έχει λάβει αποφάσεις και τις έχει καταγράψει στην ΑΤΖΕΝΤΑ 2000».
    Η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μ. Ολπραίτ έχει στο Ισραήλ συνάντηση-συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ε. Μπάρακ. Σε δηλώσεις που κάνει η Αμερικανίδα αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ισραηλινό-συριακών διαπραγματεύσεων λέει: «Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση των ιστορικών ευκαιριών που παρουσιάζονται» (η Ολμπραίτ είχε συνομιλίες και με τον πρόεδρο της Συρίας Χ. Άσαντ).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο δικηγόρος του ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, Ντ. Έρμπας αναφέρει ότι ο Κούρδος ηγέτης πιστεύει ότι « δίχως όρους πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε., πράγμα που θα είναι ωφέλιμο για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία» (δεν πρέπει να συνδεθεί με τη δίκη του, θανατική καταδίκη).
    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρ. Πρόντι αναφέρει τα ακόλουθα: «Θέση της Ευρωπαϊκής επιτροπής είναι, κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, να αποδοθεί στην Τουρκία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξης χώρας, ενώ οι διαπραγματεύσεις ένταξης θα πρέπει να αρχίσουν μόνο όταν έχουν ικανοποιηθεί όλα τα κριτήρια της Κοπεγχάγης».
    Πληροφορίες από τη Ν. Υόρκη αναφέρουν ότι οι εκ του «σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό ψυχορραγούν και ότι διατηρούνται στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.
    Οι πρόεδροι της Ρωσίας Μπ. Γέλτσιν και της Λευκορωσίας Α. Λουκανένκο υπογράφουν στο Κρεμλίνο την ιδρυτική Χάρτα της Ένωσης των χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στο Ελσίνκι κοινή συνάντηση-συνομιλία με τον Φιλανδό πρωθυπουργό Π. Λιπόνεν (η Φιλανδία αυτή τη περίοδο έχει την προεδρία της Ε.Ε.) και τον Χ. Σολάνα (εκπρόσωπο της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας). Στόχος των συνομιλιών είναι η εξεύρεση τρόπου ικανοποίηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να ασκήσει «βέτο». Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε δηλώσεις του αναφέρει: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να πετύχουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Μια λύση στα προβλήματα της διεύρυνσης, λύση που να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και να εξασφαλίζει και τα συμφέροντα της Ε.Ε. για ομαλή λειτουργία. Και είναι θέματα αρκετά πολύπλοκα. Είναι θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εμμένουμε και θα συνεχίσουμε να εμμένουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τα συμφέροντα της χώρας».
    Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης επισκέπτεται τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο. Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Σκανδαλίδης κατά την έξοδο του από το προεδρικό μέγαρο εκφράζει την άποψη ότι ο Κ. Στεφανόπουλος «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος κατά τα επόμενα χρόνια (πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής προώρων εκλογών η 26Η Μαρτίου).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής συμμετέχει στη Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι. Σε δηλώσεις που κάνει, αναφέρει ότι η προϋπόθεση για να συναινέσει στην αναγνώριση της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας είναι ο σεβασμός εκ μέρους της Τουρκίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η εγκατάλειψη της απειλής χρήσης βίας και η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες».
    Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Ο Ρώσος πρόεδρος Μπ. Γέλτσιν έχει στο Πεκίνο συνάντηση-συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Ζ. Ζεμίν. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, μετά το τέλος της συνάντησης, αντιδρώντας στις αμερικανικές επικρίσεις για τις ρώσικες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία, λέει: «Ο Κλίντον ξέχασε ότι η Ρωσία έχει πλήρες πυρηνικό οπλοστάσιο και αποφάσισε να μας δείξει τα μπράτσα του. Δεν πρόκειται ποτέ αυτός μόνος του να υπαγορεύει στον κόσμο πως θα ζει, πως θα δουλεύει και θα ξεκουράζεται. Ο κόσμος είναι πολύπλοκος. Όπως συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο της Κίνας. Εμείς θα υποδεικνύουμε στον κόσμο και όχι αυτός» (ο Γέλτσιν εξασφαλίζει την αμέριστη συμπαράσταση της Κίνας στο Τσετσενικό – το κινεζικό Υπ. Εξωτερικών σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατόν «μια χώρα(οι ΗΠΑ)να εξουσιάζει τον κόσμο» - ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον δηλώνει ότι «δεν πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά» οι επικρίσεις του Μπ. Γέλτσιν).
    Σε δηλώσεις που κάνει (Ουάσιγκτον) ο σύμβουλος του Αμερικάνου προέδρου Μπ. Κλίντον σε θέματα ασφαλείας Σ. Μπέργκερ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έναρξης ισραηλινό-συριακών ειρηνευτικών συνομιλιών, λέει: «Ο πρωθυπουργό Ε. Μπάρακ και ο Σύρος Υπ. Εξ Φαρούκ Αλ Σάραα θα έρθουν εδώ, κατά πάσα πιθανότητα για δύο μέρες. Θα συναντήσουν τον πρόεδρο, την Υπ. Εξ Μάντλιν Ολμπάιτ, θα προσπαθήσουν να καθορίσουν χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις πριν επιστρέψουν στην περιοχή τους και να προσδιορίσουν επακριβώς που θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Ν. Υόρκη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκάς, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πρόοδος στις εκ του «σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό. Λέει: «Ναι, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου για την εγκαθίδρυση «ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος της Ε.Ε. Γκ. Φερχόιγκεν, αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, λέει: « Αν δεν δώσουμε στην Άγκυρα μια σαφή προοπτική, η Τουρκία θα χαθεί για τη Δύση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 1999
      Συνεχίζονται η αναταραχή στη μέση Εκπαίδευση. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ πραγματοποιούνται πορείες μαθητών σε πολλές πόλεις. Ο υπ. Παιδείας Γερ. Αρσένης αναφερόμενος στην εφαρμογή της Εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης δηλώνει: «Παρακολουθούμε την εφαρμογή της. Εάν οι παιδαγωγοί, επιτροπές παιδαγωγών και όχι κομμάτων, μας προτείνουν βελτιωμένα μέτρα, ευχαρίστως να τα συζητήσουμε. Αλλά από την επιτροπή Καζάζη να μην περιμένετε αλλαγές στη μορφή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ούτε σκέπτεται η κυβέρνησης να αλλάξει την πορεία εφαρμογής της. Αυτό θα το ξεκόψουμε».

      Διαγραφή
  3. Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος Υπ. Εξ Ι. Τζεμ αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, λέει: «Θα ήταν θετική εξέλιξη εάν ανακηρυχτεί η Τουρκία υποψήφια χώρα, άλλα δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου εάν συμβεί το αντίθετο» (« μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί»).
    Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης συμμετέχει στη Σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι. Σε συνέντευξή που δίνει ο Κ. Σημίτης αναφέρει: «ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ (στη σύνοδο αυτή αναγνωρίστηκε η Τουρκία ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας – ρυθμίστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ελληνοτουρκικών διαφορών (ΔΙΑΛΟΓΟΣ- ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ) – διευκρινίστηκε ότι τυχόν με επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.).
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα δηλώνει: «Στο Ελσίνκι, παρά τους ελιγμούς, είναι βέβαιο ότι θα εκχωρηθούν νέα κυριαρχικά δικαιώματα και κυρίως θα ανοιχτεί ο δρόμος προβλημάτων διαρκείας στο Αιγαίο, και σε τελευταία ανάλυση ο μεγάλος ηττημένος θα είναι το ΚΥΠΡΙΑΚΌ. Κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε σαν λαός και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, έστω και αν αυτή τη στιγμή πολλά έχουν αποφασιστεί για το Κυπριακό».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας σε δηλώσεις του αναφέρει: «Μόνο μια κυβέρνηση υποτελών, που τα δίνει όλα στις ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες δυτικές δυνάμεις της Δύσης, θα μπορούσε να αποδεχθεί το χαρακτηρισμό των απαράδεκτων τουρκικών διεκδικήσεων ως ελληνοτουρκικές «διαφορές» που πρέπει να επιλυθούν με διάλογο».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, δηλώνει για τις αποφάσεις του Ελσίνκι: « Δεν υπάρχει άλλος λόγος για ωραιοποιήσεις, υπερβολικούς τόνους και θριαμβολογίες που επιβάλλονται από τις προεκλογικές σκοπιμότητες. Άλλωστε το πρόβλημα στην Κύπρο και στο Αιγαίο παραμένουν ανοικτά και θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλες προσπάθειες ακόμα για την επίλυση τους» («ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΘΕΤΙΚΕΣ» οι εξελίξεις στο Ελσίνκι).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος τύπο της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει για τις αποφάσεις στο Ελσίνκι: «Όσον αφορά το Κυπριακό, κατ αρχήν , η εξέλιξη που σημειώθηκε είναι ΘΕΤΙΚΗ». Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κυβέρνηση εμφανίζεται να χάνει μια ακόμα σημαντική ευκαιρία ώστε να πειστεί η Τουρκία να εγκαταλείψει τις εδαφικές διεκδικήσεις της εις βάρος της χώρας μας. Πράγμα που είναι αυτονόητο για κάθε υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. Αντί αυτού νομιμοποιούμε και αναγνωρίζουμε τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας, αφού το ζητούμενο να τις παραπέμπει στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ χωρίς επιφυλάξεις, ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι θέτουμε την οχύρωση τον νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τη διεκδίκηση των 151 νησιών και βραχονησίδων μας υπό την κρίση των 15 ΔΙΚΑΣΤΩΝ Της ΧΑΓΗΣ».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας έχει στο Βελιγράδι συνάντηση-συνομιλία με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς (ο Σλ. Μιλόσεβιτς παρασημοφορεί τον Δ. Τσοβόλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
    Αρχίζουν στο Ελσίνκι οι εργασίες της Συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε. Ύστερα από πολύωρες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ο Φιλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ε.Ε. Π. Λιπόνεν ανακοινώνει: «Αποφασίσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας». Όπως γράφεται στο κείμενο που συμφώνησαν οι 15 σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές (και τις διαφορές μεταξύ των χωρών) αναφέρονται: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την αρχή της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών με βάση το ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ και καλεί τις υποψήφιες χώρες να κάνουν κάθε προσπάθεια να λύσουν σημαντικές συνοριακές διαφορές και άλλα θέματα. Αν αποτύχουν σε αυτό, θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να φέρουν τη διαφορά ενώπιον του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Της ΧΑΓΗΣ. Το ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ θα επανεξετάσει την κατάσταση σχετικά με τις διαφορές , με ιδιαίτερη έμφαση ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ πάνω στην διαδικασία ένταξης, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2004, ώστε να προωθήσει τη διευθέτηση τους μέσω του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Της ΧΑΓΗς». Εξάλλου στο ίδιο κείμενο σχετικά με το Κυπριακό αναφέρεται: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι μια πολιτική διευθέτηση θα διευκολύνει την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Αν δεν έχει επιτευχθεί η διευθέτηση αυτή μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων ένταξης, η απόφαση του Συμβουλίου θα ληφθεί ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. Τη στιγμή εκείνη το Συμβούλιο θα λάβει υπ όψη του όλους τους σχετικούς παράγοντες».
    Τόσο ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπ. Κλίντον όσο και ο Γερμανός ΓΚ. Σρέντερ (έχει επανεκλεγεί καγκελάριος από το Συνέδριο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο στης (7/12) με ποσοστό ρεκόρ 86% των ψήφων), κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που έχουν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Ετσεβίτ, του συνιστούν να δεχθεί τις αποφάσεις που πήραν στο Ελσίνκι οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. Εξάλλου ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Χ. Σολάνα φθάνει στην Άγκυρα προκειμένου να πείσει τον Τούρκο πρωθυπουργό να δεχθεί τις αποφάσεις της Αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
    Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικούς Κόμματος της Γερμανίας Β. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «μεγάλο και ιστορικό ΛΑΘΟΣ» την απόφαση των ηγετών-μελών της Ε.Ε.(Ελσίνκι) να αναγνωριστεί η Τουρκία ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του Λ. Οίκου Μ. Χάμερ, αναφερόμενος στις αποφάσεις που πήραν οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι δηλώνει: «Η ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες για το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανακηρυχθεί υποψήφια στη βάση των κριτηρίων που ισχύουν και για τις υπόλοιπες χώρες». Συνεχίζοντας λέει ότι ο Αμερικανός επανειλημμένος έχει δηλώσει πως υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε».
    Συνεχίζονται στη Ν. Υόρκη οι εκ του «σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό.
    Ολοκληρώνονται στο Πεκίνο οι συνομιλίες Μπ. Γέλτσιν-Ζ. Σεμίν. Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδίδεται μετά το τέλος των συνομιλιών αναφέρονται και τα ακόλουθα: «Καμία χώρα δεν μπορεί να αναμιχθεί στις επιθέσεις μιας άλλης χώρας εναντίον της εσωτερικής τρομοκρατίας». Σε άλλο σημείο του ανακοινωθέντος τονίζονται και τα εξής: «Η Ρωσία υποστηρίζει τη βάσει αρχών στάση της Κίνας στο θέμα της Ταϊβάν. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας υποστηρίζει την επίθεση της Ρώσικης Ομοσπονδίας εναντίον των Τσετσένων τρομοκρατών και των αποσχιστικών δραστηριοτήτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 1999 Διεθνή
      Σε επίσημη τελετή που γίνεται στη Στοκχόλμη(Σουηδία) ο βασιλιάς Γουσταύος απονέμει τα βραβεία ΝΟμπελ.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive