Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Πυροσβέστες έδωσαν ξανά “ζωή” σε ιστορικό όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος – Δείτε τη διαδικασία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήραν τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι “έδωσαν και πάλι ζωή” στο ιστορικό όχημα ΠΣ 57 του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο χρονολογείται στο μακρινό 1939 και βρισκόταν παροπλισμένο στις αποθήκες του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Σίνδο....

Επιμέλεια: Ναπολέων Παπαδόπουλος
Οι Πυρονόμοι, Ηρακλής Στάικος και Γιώργος Γουρτζιλίδης, μαζί με τον Αρχιπυροσβέστη Λεωνίδα Κυνηγόπουλο το 2016 “συνέλαβαν” την ιδέα της ανακατασκευής του εμβληματικού οχήματος, το οποίο μαζί με άλλα οχήματα της εποχής αποτέλεσαν την πρώτη φουρνιά πυροσβεστικών οχημάτων για το νεοσύστατο Πυροσβεστικό Σώμα το 1939.
Αφού έλαβαν την απαραίτητη έγκριση και άδεια από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος το 2017 ξεκίνησαν τις εργασίες αναπαλαίωσης, μαζί με ιδιώτες διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και του προσωπικού του Πυροσβεστικού Συνεργείου Θεσσαλονίκης.
Μετά από δυόμιση χρόνια κοπιαστικής δουλειάς ο στόχος επετεύχθη, με το όχημα να αποκτά μια διαφορετική όψη, συνδυάζοντας το ένδοξο του παρελθόν με μια σύγχρονη εικόνα.
Το όχημα αποτέλεσε πόλο έλξης στην 84η ΔΕΘ, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, με πολλούς επισκέπτες να δίνουν το παρών στο Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος για να το θαυμάσουν από κοντά.
Δείτε τη διαδικασία της αναπαλαίωσης στο βίντεο που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive