Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Τραγική κατάσταση στην Μόρια- Πολιτική ανικανότητα και απανθρωπιά Τσίπρα- Τι θα μπορούσε να γίνει; Γράφει ο Λούμπας Δημήτριος*

Δυστυχώς για τον πολιτισμό μας, οι συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια είναι απάνθρωπες. Οι μόνοι οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες είναι οι υπάλληλοι, στους οποίους και αξίζουν συγχαρητήρια. Η κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα και φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση αυτή....
 Χρειάζεται κάθε φορά να κάνει επίσκεψη κάποιος επίσημος θεσμικός παράγοντας , όπως έγινε εχθές στη Μόρια για να τακτοποιηθούν κρίσιμα ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί προ πολλού και για τις λοιπές πολιτισμένες χώρες είναι αυτονόητα.
Για παράδειγμα, εχθές έκαναν όλως τυχαίως την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού.Οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης η οποία θα είχε ,υποτίθεται, ολοκληρώσει το έργο το 2017.
Η έλλειψη ωστόσο ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Στην περιοχή γύρω από τον καταυλισμό, οι συνθήκες είναι ντροπιαστικές για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ή για να το πούμε καλύτερα δεν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση.
Χαρακτηριστικά:
• Για τις δηλώσεις τους περί θάλασσας η οποία δεν έχει σύνορα, για τις τοποθετήσεις της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι οι πρόσφυγες “λιάζονται“ και μετά με κάποιο τρόπο μαγικό “εξαφανίζονται“.
• Για την παντελή αδιαφορία που έδειξε για τις τοπικές κοινωνίες και την πρωτοφανή επιβάρυνση την οποία υπέστησαν τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το προσφυγικό κύμα.
• Για τη λογική σύμφωνα με την οποία η χώρα μας δεν χρειάζεται να φυλάει τα σύνορά της και λίγο-πολύ όλοι μπορεί να είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και κατά συνέπεια και στην Ευρώπη.
Στην ερώτηση του τι κινήσεις θα πρέπει να κάνει η επόμενη Κυβέρνηση , η απάντηση είναι να αναγνωριστεί επιτέλους η κρισιμότητα του ζητήματος.
Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα και χρειάζεται να γίνουν πολλά τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης.
Και σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει αφενός να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα κονδύλια τα οποία λαμβάνουμε-για τη διαχείριση των οποίων υπάρχουν σήμερα πολλές σκιές.
Κυρίως όμως , θα πρέπει να αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο ώστε η εξέταση κάθε αιτήματος ασύλου να ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα, προκειμένου να γίνεται άμεσα ο διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και οι τελευταίοι να επαναπροωθούνται στην Τουρκία.
Μπορούμε και πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το σύνθετο πρόβλημα θωρακίζοντας τα σύνορα μας και σεβόμενοι παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που φτάνουν στις ακτές μας.
Η κυβέρνηση, έχει αποδεδειγμένα αποτύχει και στα δύο.
Δυστυχώς, η πολιτική του κ. Τσίπρα ήταν και παραμένει ένα μείγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και απανθρωπιάς
Κυρίως όμως, απανθρωπιάς….

Ο Κος Λούμπας Δημήτριος είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ,συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- ΑΣΠΑΙΤΕ, διδάσκων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, στον τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning).

3 σχόλια:

  1. ΑΠΕΛΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Thanos Tzimeros
    26 Φεβρουαρίου 2016 · Αθήνα ·

    ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;

    Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

    Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

    Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.

    Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ...Η ΧΩΡΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΣΤΡΑΤΟ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΛΠ...

    Νέο κύμα λαθρομεταναστών αναμένει η «Der Standard»

    http://www.crete-news.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%C2%ABder-standard%C2%BB

    ''Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Βαλκανική οδός: έρχεται η άνοιξις, έρχονται οι πρόσφυγες» γίνεται αναφορά στην άφεση των Ελληνικών Αρχών να μεταφέρουν περί τους 6.000 (λαθρό)μετανάστες από τα κέντρα υποδοχής στα νησιά, στην ηπειρωτική Ελλάδα.Όπως σημειώνει η «Deutsche Welle», αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την δυτική Ευρώπη μέσω της Βαλκανικής Οδού. Ας σημειωθεί ότι το 2018 μεταφέρθησαν στην ηπειρωτική χώρα περισσότεροι από 23.000 λαθρομετανάστες.
    Μπορεί η πρόθεση αρκετών εκ των λαθρομεταναστών να είναι η μετακίνηση τους προς την Δυτική Ευρώπη, επειδή όμως «έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό» η συντριπτική πλειοψηφία απ΄ αυτούς θα μείνουν εδώ, με την μονιμοποίηση αυτή να μετατρέπεται σε βάθος χρόνου σε νομιμοποίηση από τους εθνομηδενιστές δυνάστες της Πατρίδας και του Λαού.''

    ωραια συμφωνια υπεγραψαν,ετσι ρε δωστε σημα να ερχονται συνεχως και αλλοι και αλλοι και αλλοι κοκ...,ουσιαστικα δεν υφισταται καμια συμφωνια επιστροφης στην τουρκια,πλεον ουτε τα προσχηματα δεν κρατουν ολοι μεταφερονται στο εσωτερικο της χωρας,αυτοκτονουν την ιδια τους την χωρα,τα λεγαμε προσφατα και εδω οι φοβοι του ολλανδου πρεσβη επαληθευονται πληρως:

    ''Φοβάμαι ότι οι μαζικές μετακινήσεις στην ενδοχώρα, τη στιγμή που σχεδόν κανείς δεν οδηγείται πίσω στην Τουρκία, θα υπονομεύσει την ισχύ της συμφωνίας, προς όφελος των τουρκικών κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων",''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive