Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Στα χέρια Τούρκου δισεκατομμυριούχου θα περάσει η Μαρίνα Αλίμου

Στη μαρίνα του Αλίμου έχει στρέψει το βλέμμα του ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Τουρκία. Ο λόγος για τον Φερίτ Σαχένκ, κάτοχο ήδη του 51% των μαρίνων στην Αττική, έβδομου πλουσιότερου Τούρκου (και 973ου παγκοσμίως) με περιουσία που αποτιμάται στα 2.1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes...
O Σαχένκ με τον όμιλο Dogus διεκδικεί την μαρίνα του Αλίμου με το κονσόρτσιουμ Lamda Dogus Marina Investment SA, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, όπως το Azilinkca.
Σύμφωνα με το Finance Agenda, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑIΠΕΔ για το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων και η πρόταση του ομίλου Dogus περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών που διεκδικούν την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 χρόνια. Στον ίδιο διαγωνισμό μετέχει και άλλος ένας τουρκικός όμιλος, ο Κοτς, που συμπράττει με την ελληνική εταιρεία Άκτωρ.
Ποιος είναι ο Φερίτ Σαχένκ
Ο Σαχένκ έχει ασχοληθεί με τη Μαρίνα Ζέα και το Φλοίσβο -μεταξύ 15 μαρινών της Ευρώπης- Διαθέτει και γνωστά ξενοδοχεία στο Sibenik της Κροατίας, όπως και το Capri Palace, στην Ιταλία, αλλά και το Hotel Villamagna της Μαδρίτης και το Aldovandi Palace, στην πλέον ακριβή γειτονιά της Ρώμης.
Η οικογένειά του -μαζί με την αδελφή του Φιλίζ και τη μητέρα του Ντενίζ- με εκτιμώμενη περιουσία άνω των 5 δισ. δολαρίων είναι η δεύτερη πλουσιότερη στη γείτονα πίσω από εκείνη του Μουράτ Ουλκέρ.
Ο όμιλός του, Dogus Holding, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 250 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς από τον τραπεζικό τον κτηματομεσιτικό και τον ενεργειακό μέχρι τον κατασκευαστικό και τον τομέα της λιανικής πώλησης ρούχων και τροφίμων, ενώ διαθέτει και ΜΜΕ που ανήκουν στην Dogus Media Group.

1 σχόλιο:

  1. οι ελληνοφωνες κοταρες παραδιδουν γη και υδωρ στους τουρκαλαδες
    ποσα χρονια φωναζουμε για την τουρκικη εμπορικη-οικονομικη εισβολη και την επικινδυνοτητα (μεταξυ αλλων και των προιοντων τους) που αυτη συνεπαγεται για την πατριδα μας σε ολα τα επιπεδα με μεγιστο στοχο-σκοπο η αυξανομενη οικονομικη επιρροη των τουρκων στο αιγαιο και τα νησια ,θρακη,μακεδονια κλπ...με οτι αυτο συνεπαγεται καθως ολες αυτες οι περιοχες θα περνανε ολοενα και περισσοτερο στην οικονομικη ζωνη-επιρροη-χωρο-ελεγχο της τουρκιας ,οι καραπροδοτες δικοι μας (με πρωτο και καλυτερο τον γιωργακη)ανοιξαν την κερκοπορτα (αξιζει να διαβαστε ολο η κερκοπορτα ανοιξε εκ των εσω)

    • → Όσον αφορά τις μαρίνες είχα προτείνει παλαιότερα να απευθυνθούμε απευθείας σε έλληνες επενδυτές (κυρίως του εξωτερικού, γιατί οι περισσότεροι του εσωτερικού ούτε πατριωτισμό έχουν ούτε εθνική αστική συνείδηση).Αντί να προσεγγίσουμε / προσελκύσουμε και να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να επενδύσουν στο θαλάσσιο μας τουρισμό, εμείς δίνουμε τις μαρίνες μας στους βρωμοτούρκους: http://www.gazzetta.gr/diethni/article/363513-ston-ploysiotero-ellina-tis-aystralias-mirage και αν πράγματι δεν υπήρχε ενδιαφέρον σε κορυφαίες ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Στην Κύπρο π.χ. τη μαρίνα στη Λεμεσό θα την αναλάβει η κορυφαία εταιρεία http://www.cnmarinas.com/. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τους Κυπρίους αδελφούς μας οι οποίοι δεν θα δέχονταν ποτέ τους τούρκους σε αντίθεση με τους σκυμμένους το κεφάλι Ελλαδίτες.

    Αλλά ακόμα και από οικονομική άποψη να το δεις δεν σε συμφέρει να παραδίδεις τον θαλάσσιο τουρισμό σου στους ανταγωνιστές σου, πόσο μάλλον στους βρωμοτούρκους. Μας αρέσει πραγματικά τα κέρδη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού να τα καρπώνονται τούρκοι; Η απόλυτη ξεφτίλα η εικόνα της μαρίνας του Φλοίσβου με το μουσείο ναυτικής παράδοσης ( ανάμεσα στα σκάφη που φιλοξενεί το Θ/Κ Αβέρωφ, το Α/Τ Βέλος και η τριήρης Ολυμπιάς…) να ανήκει πλέον κατά 50% σε τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive