Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Υπόθεση «Integrity Initiative»: Nέα στοιχεία των Anonymous για το Ινστιτούτο Statecraft

Σύμφωνα με τους Anonymous, το Ινστιτούτο Statecraft – το οποίο σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές των χάκερ, σχετίζεται με το «Integrity Initiative» – ήθελε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση περίπου 7 εκατ. δολ. από τη βρετανική κυβέρνηση....

Νέα έγγραφα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Integrity Initiative, το οποίο φέρεται να χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, έφεραν στη δημοσιότητα οι Anonymous, μετά από μια σειρά διαρροών γύρω από την υπόθεση που έχουν γίνει στο παρελθόν από τους χάκερς.
Ο τελευταίος γύρος των εγγράφων που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τους χάκερ αφορούν ειδικότερα στο Ινστιτούτο Statecraft και στην εκστρατεία άσκησης επιρροής στα Βαλκάνια.
Μεταξύ των νέων διαρροών περιλαμβάνεται και μία επιστολή, την οποία φέρεται να υπογράφει ο Κρίστοφερ Ντόνελι — ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Statecraft — στην οποία ο ίδιος προτείνει μεθόδους και στρατηγικές για μια εκστρατεία άσκησης επιρροής στα Βαλκάνια.
Η επιστολή αναφέρει ως ημερομηνία την 15η Οκτωβρίου. Αν και δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με το έτος, φαίνεται πως πρόκειται για το 2018.
Σύμφωνα με τους Anonymous, ο Ντόνελι έγραψε την επιστολή όταν ετοιμαζόταν να ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να παράχει στο Ινστιτούτο Statecraft και την Edelman Intelligence συμβουλευτικές υπηρεσίες και 7 εκατ. δολ.  Η επιστολή περιλαμβάνει περισσότερο πρακτικά βήματα με αναφορές για τη συμμετοχή όσω συνεργάζονται.
Ειδικότερα, ο Ντόνελι προτείνει την ενίσχυση των συνεργασιών για να γίνει ανάλυση «των ιδιαιτεροτήτων διακυβέρνησης κάθε χώρας», σημειώνοντας ότι κάθε χώρα έχει έναν «εθνικό σκοπό» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «μοχλός». Στην περίπτωση πΓΔΜ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναφέρεται μάλιστα ως παράδειγμα ενός τέτοιου σκοπού.
Το πρότζεκτ «Integrity Initiative» έγινε γνωστό στα τέλη του 2018, όταν οι Anonymous έφεραν στη δημοσιότητα έγγραφα, τα οποία δείχνουν πως η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών. Το πρότζεκτ φέρεται να χρησιμοποιούνταν από το Λονδίνο, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, όπως στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στη Λιθουανία, στη Νορβηγία, στη Σερβία, στην Ισπανία και στο Μοντενέγκρο.
Οι Anonymous εκτιμούν ότι η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιεί το Ινστιτούτο Statecraft, για να εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρώπης, αλλά και να εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive