Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ στα Σκόπια. Στα ΣΚΟΠΙΑ έτσι Κατρούγκαλε; Στα ΣΚΟΠΙΑ !! (Βίντεο)

Σημαία του ΝΑΤΟ στην έδρα της κυβέρνησης της πΓΔΜ
Από την πρόσοψη του κτηρίου, όπου στεγάζεται η έδρα της σκοπιανής κυβέρνησης, έχει ήδη αφαιρεθεί η επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».  Στην έδρα της κυβέρνησης της πΓΔΜ υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, παρουσία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας των ΣΚΟΠΙΩΝ, Ζόραν Ζάεφ....
Το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη του επιτελείου του ΝΑΤΟ, καθώς και πρέσβεις κρατών-μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια. Ο Ζάεφ, από το βήμα της εκδήλωσης, υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προλειαίνει το έδαφος για την εκπλήρωση ενός στρατηγικού στόχου. Αποκάλεσε δε, τρεις φορές τη χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους βουλευτές των δύο χωρών για την επικύρωση της Συμφωνίας.
«Πρόκειται για μία νέα σελίδα στην ιστορία μας, και η μεγαλύτερη τιμή ανήκει στους πολίτες μας, οι οποίοι γενναία απαίτησαν ένα μέλλον που αξίζουν» έσπευσε να προσθέσει. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε ικανοί να επιστρέψουμε στον κύριο δρόμο της Ευρώπης από τον δεύτερο, βαλκανικό δρόμο, στον οποίο περιμέναμε για δεκαετίες»
Εξέφρασε μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους προηγούμενους προέδρους, τον Νίκο Κοτζιά, τον Νικολά Ντιμιτρόφ, αλλά και τους αντιπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Νικολά Γκρουέφσκι, ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία, δεν έτυχε της ευγνωμοσύνης του Ζάεφ. Ταυτόχρονα, στη σημερινή εκδήλωση δεν προσκλήθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενώ από την τελετή απουσίαζαν και οι εκπρόσωποι του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρόσοψη του κτηρίου έχει ήδη αφαιρεθεί η ονομασία «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί η επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Αυτό αναμένεται να γίνει πράξη μετά την αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης, εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία θα κοινοποιείται και επισήμως η υλοποίηση όλων των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ, οι δύο χώρες θα στείλουν κοινή επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, στην οποία θα ενημερώνουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινώσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την περαιτέρω εφαρμογή της Συμφωνίας, μέσω της τροποποίησης της ονομασίας από κρατικούς θεσμούς τρίτων χωρών, αλλά και αλλαγών στις ταμπέλες συνόρων και διπλωματικών — προξενικών κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive