Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πλειστηριασμοί και πως Ντράγκι-Στουρνάρας οδηγούν τον Σύριζα στο 4%!. Τα 200 δις κόκκινα δάνεια απειλούν να ισοπεδώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο άνθρωπος που κατάφερε  να μην ακουμπήσει την πυρνηνική βόμβα των κόκκινων δανείων ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς. Οπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί στους συνομιλητές του αμέσως μετά την λήξη της πρωθυπουργικής του θητείας τα κόκκινα δάνεια ήταν η πυρηνική βόμβα των μνημονίων και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελε να σκάσει στα χέρια του....

Δέκα (10) χρόνια τώρα το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι το μόνο ανεξάρτητο ΜΜΕ που κάνει διαρκώς αναφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό των κόκκινων δανείων τον οποίο με απέραντη υποκρισία και στρουθοκαμηλισμό απέφυγαν να απασφαλίσουν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Τόμσεν, ο Γιουνκέρ, ο Μοσκοβισί και οι λοιποί πεπετζήδες που ενεπλάκησαν στην πεπετζίδικη διάσωση της χώρας. Και να που τώρα έρχεται το γεροντοφρικιό ο Δραγασάκης και προειδοποιεί τους οξυδερκείς Ελληνες ψηφοφόρους για το κούρεμα των καταθέσεων.
Ο Δραγασάκης το κάνει αυτό για να εκδικηθεί τον Τσίπρα ο οποίος του ξήλωσε τα γαλόνια και ανέθεσε τις τράπεζες στον Φλαμπουράρη και τον Τσακαλώτο. Ο Τσίπρας που στο μεταξύ σαν αντιπολίτευση μιλούσε για σεισάχθεια και έλεγε στους χαχόλους να μην πληρώνουν τα δάνειά τους ετοιμάζεται να κάνει μια κρατική τράπεζα και να τοποθετήσει Διευθύνοντα Σύμβουλο σ΄αυτή τον Manolo Petsitis. Mετά τα μεσάνυχτα καθώς θα γυρνάνε  από τα μπουζούκια ο Manolo και η παρέα του θα κατεβαίνουν στις νέες υπόγειες εγκαταστάσεις του Εθνικού Νομισματοκοπείου και θα κόβουν ευρά.
Μπορεί να μας βγάλουν από το ευρώ για να κόβουν νέες Δραχμές που θα έχουν πάνω τυπωμένο τα κεφαλάκια της βουλευτού Μεγαλοοικονόμου και του Τέρενς Κουίκ.
Ο Τσίπρας λοιπόν δεν αφήνει τις τράπεζες να πάρουν τα κόκκινα σπίτια των ψηφοφόρων του και να τα πουλήσουν σε Κινέζους, Ρώσους, Γάλλους, Γερμανούς αλλά και εκατομμύρια Ελληνες του εξωτερικού που αναζητούν απεγνωσμένα σπίτια να αγοράσουν.
Εάν ο Τσίπρας άφηνε ελεύθερες τις τράπεζες να πάρουν τα σπίτια αυτόματα αυτές μπορεί να έβγαιναν και κερδισμένες με τη ζήτηση που υπάρχει. Αφού στη Γλυφάδα πουλάνε τα νεόδμητα από 5 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό.
Ο Τσίπρας λοιπόν δεν αφήνει τις τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους γιατί γνωρίζει ότι εάν αρχίσουν οι πραγματικοί πλειστηριασμοί θα επιστρέψει στο 4%. Ο Ντράγκι όμως που βρίσκεται στο τέλος της θητείας του δεν μπορεί να επιτρέψει στον Τσίπρα τέτοιου είδους απογορεύσεις.
Περισσότερο και από το κούρεμα των καταθέσεων (που μετά βίας φθάνουν τα 100 δις ευρώ) οι πλειστηριασμοί θα έφερναν ζεστό χρήμα στις ελληνικές τράπεζες. Ελα όμως που ο Τσίπρας δεν θέλει με τίποτε να ακούει για πλειστηριασμούς.
Δεν γίνεται όμως να έχει και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αυτό το πεπετζιλίκι της εξόδου στις αγορές φθάνει στο τέλος του. Τα 200 δις ευρώ κόκκινα δάνεια δεν παίρνουν άλλες αναβολές. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να εμποδίζει ακόμη για πολύ τις τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους και η Μέρκελ με τον Ντράγκι δεν μπορούν να τον καλύπτουν-ειδικά η Μέρκελ έναντι οποιοδήποτε ανταλλάγματος.
Οι πλειστηριασμοί είναι μονόδρομος και στη πραγατικότητα είναι ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να αναγκάσει τον Τσίπρα να πάει σε εκλογές και να τις χάσει παταγωδώς. Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων που προσπάθησε με κάθε θυσία να αποφύγει ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην αθλιότητα της συγκάλυψης των εγχώριων κόκκινων δανείων έχει τεράστια συμβολή η Μέρκελ.
Ο μέσος Ελληνας όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είδε το χειρότερο πρόσωπο της ισχυρής Γερμανίας εξαιτίας της ανεπάρκειας και της αναβλητικότητας της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
Ετσι 10 χρόνια μετά κι αφού έχουμε υποστεί 3 μνηνόνια το κράτος παραμένει αμεταρρύθμιστο, διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο και οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς αξιολόγηση.
Την ίδια στιγμή 200 δις κόκκινα δάνεια απειλούν τις συστημικές τράπεζες.
Πως είναι δυνατόν 3 μνημόνια και άπειρες αποστολές των τροικανών στην Ελλάδα να μην έχουν αντιμετωπίσει τα εκρηκτικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων;
Τι σόι μνημόνια είναι αυτά που ούτε το κράτος μεταρρύθμισαν ούτε τα κόκκινα δάνεια αντιμετώπισαν;
Τι σόι έξοδος στις αγορές είναι αυτή;
Κι όμως ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει τους εξίσου πεπετζήδες ευρωπαίους να τον εμπιστευθούν με αποτέλεσμα το καραβάνι ή το καρναβάλι να προχωρά ατάραχο προς τις εκλογές.
Ο Τσίπρας λοιπόν είναι πολύ πιθανό να κατέβει σε πολύ πρόωρες εκλογές με το σύνθημα Ψηφίστε Σύριζα για να μην σας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες αφήνοντας να εννοηθεί πως αν βγει ο Μητσοτάκης δεν θα εμποδίσει τους πλειστηριασμούς.
Τα εκρηκτικό πρόβλημα των κόκκικων δανείων θα αποκαλύψει τη χυδαία συμπαιγνία Μέρκελ-Τσίπρα για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.
Ποια έξοδος, ποιο τέλος από τα μνημόνια όταν υπάρχουν 200 δις κόκκινα δάνεια και ένα διεφθαρμένο πελατειακό αμεταρρύθμιστο κράτος;
Οταν το εξωτερικό και εσωτερικό χρέος της χώρας ξεπερνάει το 1,5 τρις;
Ποια έξοδο από τα μνημόνια μπορεί να ονειρεύεται η Κολομβία των Βαλκανίων;
Πόσο άθλιος και πόσο βρώμικος ήταν ο ρόλος της Μέρκελ και του ΔΝΤ σ΄αυτή την υπόθεση;
Λοιπόν η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκραγεί εξαιτίας των κόκκινων δανείων κι αυτή τη φορά ο Τσίπρας και η Μέρκελ δεν μπορούν να σκεπάσουν άλλο τις ακαθαρσίες τους όπως οι γάτες στην άμμο…
Στο μεταξύ ο Ντράγκι και ο Στουρνάρας έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανατινάξουν τον Τσίπρα δίνοντας οδηγίες για μαζικούς πλειστηριασμούς…
Τα συναρπαστικότερα έρχονται…
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive